Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔελτία τύπουΑνοίγει εντυπωσιακά η...

Ανοίγει εντυπωσιακά η αυλαία των 44ων “Δημητρίων”

thessalon3.bmp Ο Δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κατά τη διάρκεια της σημερινής, καθιερωμένης συνάντησής του με τους δημοσιογράφους εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του από την ποιότητα των εκδηλώσεων που καταγράφονται στο φετινό πρόγραμμα των 44ων «Δημητρίων» , τονίζοντας ιδιαίτερα ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης θέτει σε πρώτη προτεραιότητα τον Πολιτισμό, τη στιγμή μάλιστα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ο θεσμός των Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου. Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργόπουλο : 

-Η αυλαία των φετινών «Δημητρίων» θα ανοίξει με ένα από τα μεγαλύτερα εικαστικά γεγονότα των τελευταίων ετών, την έκθεση έργων του διάσημου ζωγράφου Μιρό, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν στις 6 Σεπτεμβρίου, στο Τελλόγλειο.

-Την ίδια μέρα, 6 Σεπτεμβρίου, το Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει στο Θέατρο Δάσους τους “ΠΕΡΣΕΣ” του Αισχύλου, μια παράσταση που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση φέτος στην Επίδαυρο. Σκηνοθεσία : Ντιμίτρι Κότσεφ, Συντελεστές : Αμαλία Μουτούση, Μηνάς Χατζησάββας, Νίκος Κουρής, Νίκος Καραθάνος, Στεφανία Γουλιώτη κ.α.

-Την επόμενη ημέρα 7 Σεπτεμβρίου, ο διάσημος τενόρος JOSE CARRERAS στο πλαίσιο των «Δημητρίων» θα δώσει μια μοναδική συναυλία στο Θέατρο Γης με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι πριν τέσσερα χρόνια και ο Τζουλιάνο Παβαρότι στο πλαίσιο των «Δημητρίων» είχε προσκληθεί στη Θεσσαλονίκη και είχε δώσει μια ανεπανάληπτη συναυλία στο Θέατρο Γης.

-Η εναρκτήρια συναυλία των Φετινών «Δημητρίων» θα πραγματοποιηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής με τη σύμπραξη της ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και με σολίστες τους Δημήτρη Σγούρο και Γεώργιο Λαζαρίδη.

-Επίσης στις 14 Σεπτέμβριου η διάσημη Ισπανίδα ντίβα και μούσα του βραβευμένου με όσκαρ σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδοβάρ, Λουίζ Καζάλ, θα τραγουδήσει στο Θέατρο Δάσους τις μεγαλύτερες επιτυχίες της.

Τέλος μέσα στο Σεπτέμβριο θα υπάρξουν «Ορχήστρες του Δρόμου» που θα εμφανιστούν στα πάρκα της Νέα Παραλίας και του Λευκού Πύργου, το «Θέατρο του Δρόμου» με παρελάσεις και ακροβατικά δρώμενα στην πλατεία του Λευκού Πύργου, παραστάσεις Ινδικής και Ισπανικής μουσικής, παράσταση μιούζικαλ, συναυλίες με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζηδάκη, εικαστικά από το Ίδρυμα Νταλί και το Ινστιτούτο Θερβάντες στην Κάζα Μπιάνκα , κ.α.

Και ο κ. Παπαγεωργόπουλος κατέληξε : «Όλες αυτές οι εκδηλώσεις θα γίνουν μέσα στο Σεπτέμβριο! Το πλήρες πρόγραμμα των «Δημητρίων» θα παρουσιαστεί αναλυτικά σε ειδική συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Αυγούστου».

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...