Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικάΕνώ υπάρχουν δωρεάν...

Ενώ υπάρχουν δωρεάν λογισμικά, το Ελληνικό κράτος πληρώνει εκατομμύρια Ευρώ

greek_parlament.jpgΙσως κάποιοι πιο παρατηρητικοί να έχετε δει κάποια σχόλια σε άρθρα που αφορούν το Linux και το EΛ/ΛΑΚ γενικότερα,θέματα  Ανοιχτού Λογισμικού και Δημόσιας Διοίκησης

Linux -λειτουργικά συστήμα  σε μεγάλη ποικιλία υπολογιστικών συστημάτων, από μικρές συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα μέχρι μεγάλα υπολογιστικά συστήματα και υπερυπολογιστές.Χρησιμοποιείται κατά κόρον σε διακομιστές

Από την άλλη ξέροντας πως κάποιοι άνθρωποι του χώρου του ΕΛ/ΛΑΚ (Ελεύθερο Λογισμικό/Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα ) βρίσκονταιι σε πόστα, είδαμε και ολόκληρα projects με Ανοιχτό Λογισμικό με το πιο μεγάλο (και δύσκολο πρακτικά) την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων. 

Στη  ολομέλεια της Βουλής ο κύριος Κυριάκος Βελόπουλος, βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ, έκανε μια εισήγηση αναφερόμενος στη άδικη σπατάλη των χρημάτων και τρόπους εξοικονόμησης. Κάποια στιγμη λοιπόν αναφέρθηκε και στο ζήτημα με τους υπολογιστές και το λογισμικό που χρησιμοποιεί το σπάταλο (εις βάρος μας) Ελληνικό Δημόσιο.

Έτσι κάποια στιγμη στην ομιλία του και ενώ αναφερόταν στο Ελληνικό φαινόμενο του «αέρα» που πληρώνουν οι ενοικιαστές σε μαγαζιά (όντως δεν υπάρχει σε άλλη χώρα στον κόσμο), ανέφερε ένα γεγονός ακομα που κατά τις εκτιμήσεις του, το Ελληνικό Δημόσιο (όλοι εμείς), ζημιώνεται 100 εκατομμύρια ευρό τον χρόνο.

Κυριάκος Βελόπουλος, βουλευτής του κόμματος ΛΑ.Ο.Σ,

Θα σας πω ένα απλό παράδειγμα για το πώς χάνουμε 100.000.000 ευρώ το χρόνο. Διότι εμείς είμαστε, δυστυχώς, από την αγορά. Ακούστε: Το κράτος, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, έχει υπολογιστές.

Το ξέρετε, κύριε Ρόβλια.

Το Υπουργείο Παιδείας και όλα τα Υπουργεία. Χρησιμοποιούν λογισμικό Windows της «MICROSOFT».

Κάθε χρόνο πληρώνουμε λογισμικό, κάθε χρόνο πληρώνουμε antivirus -100.000.000 με 200.000.000 ευρώ είναι όλα αυτά- ενώ υπάρχουν δωρεάν λογισμικά, κύριε Ρόβλια.

Διακόσια εκατομμύρια ευρώ! Μη γελάτε, κύριε Ρόβλια. Ξέρω τι σας λέω. Αν ξέρατε Linux, σας το λέω εγώ…»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΒΛΙΑΣ (Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας):

Δεν γελάω με αυτά που λέτε.

Γελάω που λέτε σε εμένα πράγματα… (Θόρυβος από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας και ακουγεται ξεκάθαρα πως τα antivirus, κλπ είναι «σπασμένα»).

Συνεχίζοντας ο κύριος Βελοπουλος λέει:

Ήσασταν Υπουργοί κι εσείς. Ξεχάσατε ότι ήσασταν Υπουργοί πριν από ένα, δύο χρόνια; Έχετε κοντή μνήμη στη Νέα Δημοκρατία. (Θόρυβος από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Ο κ. Αλογοσκούφης έκανε τη συμφωνία με τον κ. Γκέιτς. Να μην τα ξεχνάμε αυτά.

Το απόσπασμα της ομιλίας βρίσκεται στη σελιδα 103 ως 105 των σημερινών πρακτικών της Βουλής ((κατεβαστε το)

Δείτε και το σχετικό βιντεο:

πηγή:osarena

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...