Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚαταγγελίεςΑνασφάλιστοι καρκινοπαθείς δεν...

Ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς δεν μπορούν να κάνουν αξονική γιατί τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έχουν γίνει COVID-19

Ρεπορτάζ Ο Δημοσιογράφος Νίκος Βάνης

Όπως μας αναφέρει η καρκινοπαθής με το ονοματεπώνυμο. Σ.Α

Ως πολύ δύσκολη για τους ασθενείς με καρκίνο κατά την διάρκεια του παρατεταμένου lockdown

“Η πρόσβαση των ασθενών στην περίθαλψη είναι γεμάτη με προβλήματα όλη αυτή την περίοδο γιατί δεν μπορεί να γίνουν οι επανέλεγχοι, για να γίνουν οι εξετάσεις είναι πολύ δύσκολο, κλείνουν συνέχεια τμήματα στα νοσοκομεία, και δεν γίνεται κανένας προσυμπτωματικός έλεγχος.

Οι δε επαναληπτικές εξετάσεις πάνε πίσω.

Το ψυχολογικό κομμάτι επίσης είναι επίσης πολύ σημαντικό.

Για τους ανασφάλιστους που δεν μπορούν να κάνουν λογού COVID-19 του ότι τα νοσοκομεία δεν τους επιτρέπουν να κάνουν αξονικές και έτσι αναβάλουν τον προγραμματισμένο έλεγχο ανά τρίμηνο των καρκινοπαθών και παν για το δεύτερο τρίμηνο των καρκινοπαθών.

1]Νοσοκομεία Θεσσαλονίκης Το Παπαγεωργίου στα τηλέφωνα των ραντεβού βγαίνει ηχογραφημένο μήνυμα που αναφέρει ότι μετά τον Απρίλιο τα ραντεβού:λόγω επιδημιολογικου φορτίου αναστέλλεται ο προγραμματισμός νέων ραντεβού μέχρι να αρθούν τα ισχύοντα μέτρα.

2]Ο Άγιος Παύλος :μου είπαν ότι έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο covid και δεν δέχονται τίποτα πέρα από περιστατικά κορονοϊό.. Σε ερώτηση που να απευθύνω για ραντεβού μου είπαν να δω στο Παπανικολάου.

3]Το Παπανικολάου μου είπαν ότι δεν κλείνουν καθόλου ραντεβού ούτε σε καρκίνο πάθεις κ σε ερώτηση αυτοί οι άνθρωποι που θα κάνουν τις εξετάσεις τους μου είπαν δεν μπορούν να μου απαντήσουν…….

4]Το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» στα τηλέφωνα των ραντεβού βγαίνει ηχογραφημένο μήνυμα που αναφέρει αναβάλλονται έως νεωτέρας διαταγής

5]Ομολογία-σοκ Δ/ντη Παπανικολάου: «Έχουμε αναβάλει εδώ και 2 μήνες τα χειρουργεία καρκίνου – Γίναμε νοσοκομεία κορωνοϊού»

Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολαόυ, Νίκος Καπράβελος, δήλωσε πως εδώ και 2 μήνες δεν γίνονται χειρουργεία για καρκίνο αλλά και άλλες σοβαρές παθήσεις στα νοσοκομεία, με το εθνικό σύστημα υγείας να έχει μετατραπεί -κι αυτό αποτυχημένα- σε… σύστημα κορωνοϊού, κάτι που μπορεί να προκαλέσει χιλιάδες θανάτους όπως έδειξε γαλλική έρευνα.

Σε σχόλιο της δημοσιογράφου πως δεν γίνονται προγραμματισμένα χειρουργεία για καρκίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο γιατί τα νοσοκομεία έχουν επικεντρωθεί στον κορωνοϊό ο κ. Νίκος Καπράβελος, δήλωσε:
«Σκεφτείτε σε μας που για δύο μήνες αυτό ισχύει, δηλαδή είναι νοσοκομεία μίας νόσου, και εμείς έχουμε αναβάλει, για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν μπορούμε να δούμε άλλες παθήσεις σοβαρές έχουμε αναστείλει χειρουργεία, το βιβλίο αυτής της τραγωδίας δεν έχει γραφτεί ακόμα», είπε.

Σε πρόσφατη γαλλική έρευνα που έφερε στην επιφάνεια η γαλλική le figaro, το πρώτο lockdown στη Γαλλία και η αναβολή των υπηρεσιών ογκολογίας, θα προκαλέσει 1000 με 6000 θανάτους!

Εφόσον και στην Ελλάδα επικρατεί η ίδια κατάσταση, το ίδιο δεν συμβαίνει και εδώ;

Η μια πόλη ολόκληρη η συμπρωτεύουσα έχει παραλύσει με τον κορονωιο κ δεν υπάρχει μέριμνα καμία για τους καρκίνο πάθεις.

Η κυβέρνηση τουλάχιστον να επιτάξει τα ιδιωτικά εργαστήρια δωρεάν να δέχονται κ να κάνουν τις εξετάσεις στους καρκίνο πάθεις… Αυτό θα ήταν το λιγότερο.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης E-008024-16 προς την Επιτροπή

Άρθρο 130 του Κανονισμού Lefteris Christoforou (PPE) Δικαίωμα επιλογής κέντρου θεραπείας από καρκινοπαθείς

Όλοι αναγνωρίζουμε ότι οι καρκινοπαθείς δοκιμάζονται σκληρά και υποφέρουν στον αγώνα τους έναντι στον καρκίνο. Οι χώρες της ΕΕ δεν διαθέτουν όλες το ίδιο επίπεδο εξειδίκευσης στην αντιμετώπιση των καρκινοπαθειών. Είναι γνωστό ότι στην ΕΕ υπάρχουν χώρες που διαθέτουν διαγνωστικά και θεραπευτικά κέντρα ψηλού επιπέδου και τεράστιες υποδομές για αντιμετώπιση του καρκίνου και περίθαλψη των καρκινοπαθών.

Θεωρώ ότι είναι σημαντικό όλοι οι ευρωπαίοι ασθενείς και ιδιαίτερα οι καρκινοπαθείς να έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες δυνατότητες. Πιστεύω ότι όλοι οι καρκινοπαθείς θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν τη χώρα και το θεραπευτικό κέντρο που επιθυμούν να νοσηλευθούν χωρίς να υποχρεώνονται να καταβάλουν αυτό το τεράστιο κόστος νοσηλείας, αλλά να υπάρχει πλήρης κάλυψη από την ΕΕ ή αλληλοκάλυψη μεταξύ των χωρών μελών της ΕΕ.

Με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει ισότιμη αντιμετώπιση των καρκινοπαθών και θα υπάρξει και αποτελεσματικότερη νοσηλεία τους.

Ερωτάται η Επιτροπή:
1. Με ποιο τρόπο προτίθεται να αντιμετωπίσει αυτό το σημαντικό θέμα και πως θα κατοχυρώσει το δικαίωμα του καρκινοπαθούς να επιλέγει ο ίδιος το ιατρικό κέντρο νοσηλείας του;

2. Υπάρχει δυνατότητα να δημιουργηθεί ειδικό ταμείο από την ΕΕ που θα μπορεί να καλύπτει το επιπρόσθετο κόστος των καρκινοπαθών μας;

3. Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να λάβει η Επιτροπή για την αντιμετώπιση του καρκίνου, τα κρούσματα του οποίου αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς στην ΕΕ;

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-8-2016-008024_EL.html?redirect

Πρόσβαση των Ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Με τον ν.4368/2016 και την ΚΥΑ Α3(γ)/ΓΠ/οικ.25132/4-4-2016 θεσπίζεται για πρώτη φορά το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας για την παροχή νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Η πλέον θεμελιώδης αλλαγή που εισάγει το ανωτέρω θεσμικό πλαίσιο είναι η εξίσωση του δικαιώματος ασφαλισμένων, ανασφάλιστων και πρώην κατόχων Ατομικού Βιβλιαρίου Οικονομικά Αδυνάμου ή Ανασφάλιστου ως προς την πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Η υγειονομική κάλυψη που εγγυάται το νέο πλαίσιο είναι πλήρης και περιλαμβάνει τη νοσηλευτική, διαγνωστική και φαρμακευτική κάλυψή τους.

Τι δικαιούμαι σαν ανασφάλιστος;

Ό,τι ακριβώς δικαιούνται και οι ασφαλισμένοι από τις δημόσιες δομές παροχής υγείας.
Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες δημόσιες δομές υγείας, μονάδες ψυχικής υγείας, δομές απεξάρτησης και πανεπιστημιακά νοσοκομεία.

Το σύνολο των νοσηλευτικών και διαγνωστικών πράξεων χωρίς καμία χρέωση

Προγραμματισμένα χειρουργεία χωρίς καμία χρέωση

Πρόληψη και προαγωγή υγείας (π.χ. εμβολιασμοί) χωρίς καμία χρέωση
Δωρεάν οδοντιατρική περίθαλψη

Δωρεάν παροχές μαιευτικής περίθαλψης και προγραμματισμού τοκετών από τα Δημόσια Νοσοκομεία

Χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής από τα ιδιωτικά και τα δημόσια φαρμακεία. Σημαντικό τμήμα του ανασφάλιστου πληθυσμού δικαιούται μηδενική συμμετοχή στη φαρμακευτική αγωγή.

Κατάργηση του 1€ ανά συνταγή για τους ανασφάλιστους που δικαιούνται μηδενική συμμετοχή στη φαρμακευτική αγωγή.

Φυσικοθεραπείες, λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, ψυχοθεραπείες και πράξεις ειδικής αγωγής.

Χορήγηση ιατρικών βοηθημάτων και αναλωσίμων υλικών

Ε-mail επικοινωνίας Υπουργείου Υγείας:

damy@moh.gov.gr

minister@moh.gov.gr

depminister@moh.gov.gr

 

Για έναν καρκινοπαθή σήμερα, η Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, της εργασιακής επισφάλειας, της ανεργίας και της κατάρρευσης του δημόσιου συστήματος υγείας COVID-19 είναι μια φυλακή δίχως σίδερα

Διότι στο ήδη φορτισμένο πλαίσιο -είτε από σκοπιμότητα, είτε από άγνοια-, προστέθηκε τα τελευταία χρόνια στο αντιεπιστημονικό στερεότυπο της «καταραμένης» ή «επάρατου νόσου» όπου οι ασθενείς αντιμετωπίζονται ως μελλοθάνατοι, η λιτότητα, μια συνθήκη που επαναχαράσσει αρκούντως περιοριστικά τα όρια της ζωής.

Οι καρκινοπαθείς εδώ γίνονται πια αντικείμενα περιφρόνησης ή στην καλύτερη περίπτωση φιλανθρωπίας και οίκτου, ποτέ όμως υποκείμενα δικαιωμάτων.

Στην πραγματικότητα ο καρκίνος είναι μια ζόρικη και σκληρή αρρώστια. Θεραπεύσιμη όμως συχνά –αρκεί να υπάρχει έγκαιρη και ολοκληρωτική πρόσβαση σε ένα καλά οργανωμένο σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αλλά και υποστήριξη ψυχολογική.

Προϋποθέσεις που σήμερα δεν υφίστανται καθώς ένας στους τρεις πολίτες έχει χάσει την ασφαλιστική του κάλυψη. 

 

 

Σύλλογος Εργαζομένων «Θεαγένειο»: Χορτάσαμε χειροκροτήματα και υποκριτικά δάκρυα

 

Το Σωματείο Εργαζομένων Α.Ν.Θ Θεαγένειο συμμετέχει την Πέμπτη 28/1/2021 στην ημέρα δράσης για την ανάδειξη των προβλημάτων της υγείας και πρόνοιας που εξήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ καλώντας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείο στις 09.00 π.μ την ίδια μέρα.

Σε ανακοίνωση του, τονίζει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας, αλλά και τα σοβαρά λάθη της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Η Υγειονομική κρίση που βιώνουμε, σχεδόν ένα χρόνο τώρα, ανέδειξε ακόμα περισσότερο τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας μας.

Η πλασματική εικόνα που θέλει να παρουσιάσει η κυβέρνηση και τα πληρωμένα ΜΜΕ στο χώρο της δημόσιας υγείας δεν μπορούν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες της στην αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας.

Ενώ όλο αυτό το διάστημα, θα έπρεπε να προσλάβει μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων για να καλύψει τα τεράστια κενά που υπάρχουν ώστε να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας, δεν έχει προκηρύξει ούτε μία μόνιμη θέση εδώ και 18 μήνες. Αυτό που κάνει για να καλύψει τις ανάγκες που προκύπτουν είναι να μετακινεί ιατρούς και νοσηλευτές από το ένα νοσοκομείο στο άλλο.

Ενώ θα έπρεπε να αυξήσει τις δαπάνες για την υγεία στον προϋπολογισμό του 2021, τις μειώνει κατά 572 εκατομμύρια. Ενώ θα έπρεπε να επιτάξει τις ιδιωτικές δομές ώστε να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας, μετέτρεψε σχεδόν όλα τα δημόσια νοσοκομεία σε νοσοκομεία μίας νόσου, αφήνοντας ουσιαστικά ακάλυπτους χιλιάδες ασθενείς που αντιμετωπίζουν άλλες ασθένειες.

Ενώ θα έπρεπε να στελεχώσει και να οργανώσει έγκαιρα την Π.Φ.Υ ώστε να αναλάβει τους εμβολιασμούς, ανέθεσε αυτήν την διαδικασία στα ήδη επιβαρυμένα τριτοβάθμια νοσοκομεία. Ενώ θα έπρεπε να επιβραβεύσει τους υγειονομικούς με την ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα μιας και η πρόταση επιτροπής που συστάθηκε ήταν θετική, το απέρριψε «λόγω κακών δημοσιοοικονομικών δυνατοτήτων».

Δεν έδωσε ούτε το δώρο εορτών, που είχε υποσχεθεί, ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς των υγειονομικών.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ! Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ. ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΑΚΡΥΑ. ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

Το Σωματείο Εργαζομένων Α.Ν.Θ Θεαγένειο συμμετέχει την Πέμπτη 28/1/2021 στην ημέρα δράσης για την ανάδειξη των προβλημάτων της υγείας και πρόνοιας που εξήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ.

Καλεί όλους τους συναδέλφους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείο στις 09.00 π.μ την ίδια μέρα. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: Ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση συμβασιούχων. Αύξηση της χρηματοδότησης για την υγεία. Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Χαρακτηρισμό των συνεπειών από τον κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα και επαγγελματική ασθένεια.

 

Το Σωματείο Εργαζομένων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ανακοινώνει πως το νοσοκομείο θα μείνει χωρίς αξονικό τομογράφο

Χωρίς αξονικό τομογράφο θα μείνει τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα 8/2/21 το Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης μετά από βλάβη του μοναδικού αξονικού τομογράφου που διαθέτει το νοσοκομείο στη γενική εφημερία της 4/2/21. Χτες το Ιπποκράτειο διεκπεραίωσε τη γενική εφημερία χωρίς αξονικό τομογράφο και τα περιστατικά που έπρεπε να κάνουν αξονική καλύφθηκαν από τον αξονικό τομογράφο του ΑΧΕΠΑ.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι όσον αφορά τα προβλήματα με τη λειτουργία του αξονικού τομογράφου που προκύπτουν από την έλλειψη δεύτερου μηχανήματος για μια εξέταση πρώτης γραμμής στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της βόρειας Ελλάδας..

Ήδη όλη την περίοδο από το Σεπτέμβρη και μετά που το Ιπποκράτειο μετατράπηκε σε νοσοκομείο αναφοράς για τον covid και έφτασε να νοσηλεύει μέχρι και 300 ασθενείς με κορονοϊό, η λειτουργία μόνο ενός μηχανήματος είχε ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση του αξονικού με πολύ περισσότερα περιστατικά και την εξάντληση του έτσι κι αλλιώς ελλιπούς προσωπικού, την ενδονοσοκομειακή διασπορά (καθώς οι ασθενείς με κορονοϊό μεταφερόταν από τις κλινικές covid του κτιρίου Γ στον αξονικό που βρίσκεται στο κτίριο Α διασχίζοντας όλο το νοσοκομείο), αλλά και τη μεγάλη καθυστέρηση λόγω της απαραίτητης απολύμανσης μετά από κάθε περιστατικό.

Η τοποθέτηση ενός δεύτερου αξονικού τομογράφου στο κτίριο Γ είναι απαραίτητη για την αποσυμφόρηση του μοναδικού μηχανήματος αλλά και για την ασφαλέστερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των περιστατικών κορονοϊού.

Παρά τις επισημάνσεις του Σωματείου Εργαζομένων προς τη Διοίκηση αλλά και του Ιατρικού προσωπικού για την αναγκαιότητα αυτή από την αρχή της πανδημίας, όπως άλλωστε προβλέπουν όλες οι διεθνείς οδηγίες και πρωτόκολλα, η διοικήσεις του νοσοκομείου και της 4ης ΥΠΕ δεν πήραν κανένα μέτρο με συνέπεια αυτή τη στιγμή να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε καν οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της βόρειας Ελλάδας.

Αυτό που αποδεικνύεται και πάλι με τραγικό τρόπο είναι πως η δημόσια υγεία παραμένει αθωράκιστη παρά τα ψέματα της κυβέρνησης. Την ώρα που το 3ο κύμα πανδημίας είναι προ των πυλών και η προσέλευση από τα συσσωρευμένα non covid περιστατικά αυξημένη, τα νοσοκομεία της πόλης παραμένουν στα πρόθυρα της διάλυσης. Η πολιτική απαξίωσης και διάλυσης της δημόσιας υγείας από κυβέρνηση γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη.

Δεν πάει άλλο !

Απαιτούμε να εγκατασταθεί άμεσα και δεύτερος αξονικός στο Ιπποκράτειο με ταυτόχρονη πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού. 

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...