Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή-ΕυρωπαϊκάΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ: ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΟΡΟΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και δούλεψε για τους στόχους του μεγαλύτερου ανθέλληνα που πέρασε από τη χώρα! Ίδρυσε το 1992-1994 τις ΜΚΟ του ΝΕΠΑΣ και ΤΑΜΙΕΙΟΝ. Μέχρι και πρόσφατα υπάρχουν επίσημες δράσεις τους.

Η Νοτιοανατολική Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για Ανάπτυξη και Συνεργασία (Ν.Ε.Π.Α.Σ) «Από που κρατά η σκούφια» της ΝΕΠΑΣ; Να σημειώσουμε ότι ο ασκός του Αιόλου για αποκαλύψεις σχετικά με τις ΜΚΟ άνοιξε μόλις το 2011. Να υπενθυμίσουμε ότι η ΝΕΠΑΣ αναφέρονταν σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μακεδονία» με τίτλο: «Χορός εκατομμυρίων με αμφίβολο αποτέλεσμα».

Η Νοτιοανατολική Πρωτοβουλία για Ανάπτυξη και Συνεργασία που έχει έδρα την Ξάνθη είναι μια ΜΚΟ που δημιουργήθηκε από τον καθηγητή του Δ.Π.Θ. Γιώργο Παύλο και έχει παράλληλη δράση με την άλλη ΜΚΟ του κ. Παύλου το «Ταμιείον Θράκης». 1.200.443 ευρώ πήραν μόνο σε μία σεζόν οι ΜΚΟ του κ. Παύλου σε επίσημες επιχορηγήσεις από όσα έχουν δημοσιευτεί επειδή δεν είναι όλα διάφανα

Έχουμε ελάχιστα στοιχεία για το πάρτυ. Σύμφωνα με στοιχεία που αναφέρονταν (την περίοδο που έγινε η έρευνα) στην ιστοσελίδα του «Ταμιείου Θράκης» (www.tamieion.gr) οι δύο αυτές ΜΚΟ έχουν λάβει κατά την περίοδο 2000 – 2005 1.200.443 ευρώ εκ των οποίων το 21% δηλαδή 257.324 ευρώ προέρχεται από το δημόσιο, 38% από την ΥΔΑΣ -ΥΠΕΞ, 22% ( σε νεότερο επισυναπτόμενο πίνακα φέρεται η ΝΕΠΑΣ να πήρε μόνο από την ΥΔΑΣ 583.151,14 ευρω! Δείτε το εδώ file:///C:/Users/User1/Pictures/%CE%BC%CE%BA%CE%BF.pdf από το ΕΕΤΑ, 4% από το ΕΙΝ – ΥΠΕΠΘ και 15% από χορηγίες

Σ’ ότι αφορά τις δράσεις των δύο αυτών ΜΚΟ όπως αναφέρεται ως ΟΡΑΜΑ: «Το Ταμιείον Θράκης και η ΝΕΠΑΣ είναι μη κερδοσκοπικοί Οργανισμοί και στοχεύουν στη συνάντηση ανθρώπων και λαών και πολιτισμών και συνεργάζονται συστηματικά προκειμένου στο μέτρο των δυνατοτήτων των να συμβάλλουν στη διεθνή ανθρωπιστική, εκπαιδευτική, πολιτιστική, επιστημονική και αναπτυξιακή παρουσία της σύγχρονης Ελλάδος».

Ο Γιώργος Παύλος ξεκίνησε τη δράση του με τη Βιργινία Τσουδερού. Εμείς εδώ δεν έχουμε παρά μόνο ερωτηματικά για όλο το παρασκήνιο το οποίο γίνεται κατανοητό αν σκεφτούμε ότι η Χριστίνα Κουλούρη ανέλαβε να συντάξει το τετράτομο της αναθεώρησης της ιστορίας για την ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ! Αυτό που ο Βερέμης (Ιερεμίας ανηψιός του ΟΤΙΣ) έδωσε ως βοηθητικό υλικό στους δασκάλους. Ακολούθως ήρθε η Ρεπούση με την παραχάραξη της ιστορίας μέσω το βιβλίου της ΣΤ τάξης! Καθηγητής της ο Λεοντσίνης που την είχε στο γραφείο του. Η Δραγώνα και η Διαμαντοπούλου ανέλαβαν τα υπόλοιπα…

Το πλαίσιο δράσης έχει τεθεί εδώ και τέσσερις δεκαετίες υπολογίζουν ότι ο ΣΟΡΟΣ έχει δωρίσει πάνω από 20 δισεκατομμύρια δολάρια, κυρίως στα παραρτήματα του ιδρύματός του “Ανοικτή Κοινωνία”, το οποίο εν πολλοίς αποτελεί το μακρύ χέρι της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, ή για την ακρίβεια το μακρύ χέρι μιας στρατηγικής που συνδέεται άρρηκτα με το νεοφιλελευθερισμό και την παγκοσμιοποίηση, δηλαδή με την παγκόσμια αυτοκρατορία του χρήματος.

Είναι κοινό μυστικό ότι το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών διοχέτευε εκατομμύρια με σκοπό να ενισχύσει τη στρατηγική του διαμελιστικού πολυπολιτισμού. Τα κονδύλια αυτά με το πρόσχημα προγραμμάτων πήγαιναν για να ταΐζουν επιτήδειους. Ο Σόρος ως φανατικός οπαδός, της κατάλυσης των εθνικών συνόρων και της αποδυνάμωσης των εθνικών κρατών, έσπευσε να εμπλακεί όταν το 2015 παροξύνθηκε η προσφυγική-μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη. Για την ακρίβεια, αυτός μιλούσε αποκλειστικά για πρόσφυγες, ευνοώντας την χωρίς όρια παράνομη μετανάστευση, η οποία –σύμφωνα με την ιδεολογία– θα οδηγήσει σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες και στην ανοιχτή κοινωνία! ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

Οι απόψεις του Σόρος για την ευρωπαϊκή αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος παρουσιάστηκαν εκτενώς σε δική του ιστοσελίδα και κατόπιν δημοσιεύθηκαν στη γερμανική συντηρητική εφημερίδα die Welt. Η Ευρώπη θα πρέπει να δέχεται ετησίως μέχρι και ένα εκατομμύριο πρόσφυγες.

Χορηγίες παντού Μέσω του Open Society Foundation ο έδωσε χορηγίες σε φορείς, όπως ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, το Ελληνικό Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Ελληνικό Φόρουμ για τους Πρόσφυγες, ο Σύνδεσμος της Ουκρανικής Διασποράς στην Ελλάδα – Ουκρανική Ελληνική Σκέψη, η ελληνική κοινότητα LBGTQ Αthens, το Κέντρο Δημοκρατίας και Επανασυμφιλίωσης για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, το Ινστιτούτο Χρηματοπιστωτικής Σκέψης και Οικονομικής Έρευνας και Πολιτικής στα Σκόπια και η Επιτροπή του Ελσίνκι για τα Ανθρώπινη Δικαιώματα στην “Δημοκρατία της Μακεδονίας” για την βελτίωση της διαφύλαξης των δικαιωμάτων των μεταναστών και των αιτούντων άσυλων στην ΠΓΔΜ.Στήριξε οικονομικά και το Athens Pride, τις παρελάσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα.

Το ίδρυμα του Τζορτζ Σόρος έχει αποτελέσει κύριο χρηματοδότη και της ΜΚΟ “Ανοικτή Κοινωνία”, μέλος της οποίας είναι και ο περιβόητος Παναγιώτης Δημητράς. Μέσω των δικών του ΜΚΟ διείσδυσε στο εκπαιδευτικό σύστημα των χωρών της Βαλκανικής. Υποστηρίζει με κονδύλια την προσπάθεια αλλαγής των σχολικών βιβλίων ειδικά της ιστορίας, προκειμένου να “σιδερωθεί” και να αποχρωματιστεί εθνικά η ιστορία που διδάσκονται τα παιδιά. Ο Μηχανισμός Γειτονίας, Ανάπτυξης και Διεθνούς Συνεργασίας (ΜΓΑΔΣ) είναι ένα χρηματοδοτικό εργαλείο για τη διεθνή και αναπτυξιακή συνεργασία. Η Διαδικασία Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP) ιδρύθηκε το 1996 συμμετέχουν αποκλειστικά όλες οι χώρες της Ν.Α. Ευρώπης και το Κόσοβο. Ειδικότερα, πέραν της Ελλάδας, συμμετέχουν οι εξής: Αλβανία, Bόρεια Μακεδονία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κόσοβο, Κροατία, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Τουρκία.

https://www.oparlapipas.gr/2021/04/n-mko-1200443-2000-2005.html?m=1

Και η Κομισιόν μοίρασε 6,3 δισ. σε 30 ΜΚΟ! July 12, 2005 ΤΟ ΠΑΡΟΝ -στις κατηγορίες ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Όπως προκύπτει από απάντηση που έστειλε στον καθηγητή και ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Γ. Παπαστάμκο, τριάντα ελληνικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις κατά το διάστημα 2000-2004 μοιράστηκαν το ποσό των 6,3 δισεκατομμυρίων δραχμών (!!!), χωρίς να δίνονται περισσότερα στοιχεία για τα προγράμματα στα οποία συμμετείχαν…

Οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται αμέσως μετά το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας την περασμένη Κυριακή, όταν για πρώτη φορά στον ελληνικό Τύπο δημοσιεύτηκε ο πλήρης κατάλογος όλων των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που βρίσκονται στους καταλόγους του υπουργείου Εξωτερικών, η χρηματοδότησή τους, καθώς και οι εκπρόσωποί τους και τα ιδρυτικά μέλη. Παρότι οι υπηρεσίες της Κομισιόν κρατούν μυστικά τα ονόματα αυτών των 30 Μη Κυβερνητικών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έστειλε μετά από πολλά εμπόδια στον κ. Παπαστάμκο, η συνολική χρηματοδότηση των οργανώσεων αυτών ανέρχεται στα 18.508.274,87 ευρώ, δηλαδή περίπου σε 6,3 δισ. δραχμές κατά την περίοδο 2000-2004.

Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι η ερώτηση του κ. Παπαστάμκου τάραξε ορισμένους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σύμφωνα με πληροφορίες στην αρχή κάποιοι γραφειοκράτες προσπάθησαν να τον πείσουν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία και να αποφύγουν τη λεπτομερή απάντηση, κάτι που σε έναν βαθμό έχουν κάνει, αναγκάζοντας τον ευρωβουλευτή να καταθέσει νέα ερώτηση, με την οποία ζητά λεπτομερή στοιχεία και κυρίως τον αναλυτικό κατάλογο των 30 αυτών ΜΚΟ, επικρίνοντας την Επιτροπή για την αδιαφάνεια που επιδεικνύει στο θέμα αυτό.

Στη γενική της απάντηση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ακόμη ότι σύμφωνα με τις στατιστικές οι ελληνικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων των πανεπιστημίων, των ιδρυμάτων και των κέντρων έρευνας, υπέβαλαν 109 προτάσεις για χρηματοδοτήσεις στο πλαίσιο της αναπτυξιακής πολιτικής, από τις οποίες οι 52 χρηματοδοτήθηκαν με τη μορφή των επιδοτήσεων στο πλαίσιο των προγραμμάτων και των δράσεων της ΕΕ στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Στην προφορική ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ καθηγητής κ. Γ. Παπαστάμκος από τις 13 Ιουνίου 2005, ζητούσε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να του γνωστοποιήσει ποιες ελληνικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) ή διεθνείς με ελληνική συμμετοχή έχουν δραστηριοποιηθεί κατά την περίοδο 2000-2004 στο πλαίσιο των προγραμμάτων για τις αναπτυσσόμενες χώρες, καθώς επίσης τις προτάσεις των ελληνικών ΜΚΟ που υπεβλήθησαν για χρηματοδότηση κατά την ίδια περίοδο. Σάλος από τις αποκαλύψεις

Ο κατάλογος των ονομάτων τα οποία συμμετέχουν στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις προκάλεσε ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, πολλά τηλεφωνήματα, αλλά και επιστολές που είχαν να κάνουν με διευκρινίσεις πάνω στο θέμα αυτό. Ο κατάλογος αυτός, να θυμίσουμε, περιλάμβανε 390 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, όπως και τα ποσά τα οποία έχουν λάβει από το υπουργείο Εξωτερικών κατά τα έτη 2002, 2003, 2004, ενώ θα πρέπει να επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά ότι στον μακρύ αυτόν κατάλογο φιγουράρουν όχι μόνο περίεργα προγράμματα δραστηριότητας ορισμένων από αυτές, αλλά και ονόματα διακεκριμένων προσώπων της ελληνικής κοινωνίας που μετέχουν ως ιδρυτικά μέλη σε διάφορες οργανώσεις οι οποίες έχουν να επιδείξουν ουσιαστικό έργο, όπως είναι ΜΚΟ οι οποίες δραστηριοποιούνται σε συνεργασία με Ιδρύματα, Ινστιτούτα, Πανεπιστήμια κ.λπ. με σοβαρή δουλειά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πάντως που έχουμε, μέχρι την αρχή της περιόδου που ανέλαβε να κάνει κουμάντο στις ΜΚΟ ο κ. Άλεξ Ρόντος, σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, υπήρχαν περίπου 156 οργανώσεις, οι οποίες έγιναν 250 και μέχρι το τέλος της θητείας του Γ. Παπανδρέου στο ΥΠΕΞ έφτασαν τις 390.

https://www.alexpolisonline.com/2014/02/oi-mko-ta-idrytika-meli-tous-kai-ta-posa-ton-epidotiseon.html

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...