Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤέχνες γράμματαΑναγκαιότητα παραμονής του...

Αναγκαιότητα παραμονής του μαθήματος της Πολιτειακής Παιδείας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Εν όψει της αποστολής του νομοσχεδίου για τη νέα μορφή του Λυκείου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων την Παρασκευή, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης εκφράζει την ένθερμη υποστήριξή του στη βούληση του Υπουργείου Παιδείας για την επαναφορά και διατήρηση του μαθήματος της Πολιτειακής Παιδείας ως υποχρεωτικού διακριτού μαθήματος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης επισημαίνει την αναγκαιότητα της ύπαρξης του μαθήματος της Πολιτειακής Παιδείας στον κύριο κορμό των διδακτέων μαθημάτων, το οποίο συντελεί στη διαμόρφωση ενεργών, ενημερωμένων και υπεύθυνων πολιτών στην ελληνική κοινωνία.

Επιπλέον, θεωρεί απολύτως απαραίτητη τη διδασκαλία του μαθήματος από τους πλέον ειδικούς και καταρτισμένους εκπαιδευτικούς (ΠΕ13 – Νομικών & Πολιτικών Επιστημών), στους οποίους πρέπει να ανατίθεται κατά προτεραιότητα.

Προτείνει, επίσης, την επιλογή της αρχικής ονομασίας που είχε δώσει ο Υπουργός Παιδείας στο πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα για τα πολιτικά τμήματα με τον τίτλο «Οργάνωση & Λειτουργίες στις Πολιτείας».

Υποστηρίζει, τέλος την παροχή της δυνατότητας στους μαθητές που επιθυμούν να φοιτήσουν σε νομικά τμήματα να εξετάζονται στο ειδικό μάθημα («Οργάνωση & Λειτουργίες στις Πολιτείας») αντί για τα Λατινικά (τα οποία θα τα έχουν διδαχθεί και στη Β’ τάξη) ή την Ιστορία.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...