Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέα της πόληςΑνάπλαση του περιβάλλοντος...

Ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του Μνημειακού συνόλου των Δώδεκα Αποστόλων

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ»

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου τουμνημειακού συνόλου των Δώδεκα Αποστόλων, μετά την υπογραφή της σύμβασης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014, ανάμεσα στον Αντιδήμαρχο Αστικού Περιβάλλοντος, Ανδρέα Κουράκη και τον εκπρόσωπο της ανάδοχης κατασκευαστικής εταιρίας.

Με το έργο αναδεικνύουμε  και προβάλλουμε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της περιοχής ως μνημειακού – ιστορικού τόπου, με κυρίαρχο στοιχείο το Ναό των Δώδεκα Αποστόλων που είναι μνημείο χαρακτηρισμένο από την UNESCO ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύουμε και Τμήματα του Δυτικού Τείχους της πόλης, το Οθωμανικό Λουτρό Πασά Χαμάμ ή Λουτρά ΦΟΙΝΙΞ και μια ζώνη αρχαιολογικών ευρημάτων που αναπτύσσονται κατά μήκος των τειχών» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος και συμπλήρωσε: «Επιδιώκουμε την αρμονική συνύπαρξη των μνημείων με τη ζωή και τις λειτουργίες της περιοχής, που είναι εγκλωβισμένη ασφυκτικά μέσα στον αστικό ιστό, όπου σήμερα κυριαρχεί το αυτοκίνητο και είναι παντελής η απουσία του δημόσιου χώρου. Με την ανάδειξη των μνημείων και την απόδοση του δημόσιου χώρου στους κατοίκους και τους επισκέπτες, στοχεύουμε στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και την αναζωογόνηση του ιστορικού αυτού τόπου και της ευρύτερης περιοχής».

Το έργο με αρχικό προϋπολογισμό 937.500 Є και συμβατικό 478.787 Є με χρηματοδότηση ΣΑΤΑ, προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός εννέα μηνώναπό την υπογραφή της σύμβασης και περιλαμβάνει την ανάπλαση των οδών Παπαρηγοπούλου, Αγ. Αποστόλων και Ολύμπου, το πέρασμα – πεζόδρομο ανάμεσα στα τείχη και στα κτίρια με παρεμβάσεις στο οδόστρωμα, την πεζοδρόμηση της μικρής οδού Αμαζόνων, την κατασκευή κλίμακας στη συμβολή με την οδό Αγίου Δημητρίου, την αναδιαμόρφωση της πλατείας μπροστά στον ναό των Δώδεκα Αποστόλων και της πλατείας στον πυλώνα της Βυζαντινής μονής καθώς και εμπλουτισμό με το στοιχείο του νερού.

Επιπλέον, προβλέπονται νέες φυτεύσεις, ενώ διατηρούνται τα υφιστάμενα δένδρα και επανασχεδιάζεται ο φωτισμός όλης της περιοχής με στόχο την ανάδειξητων μνημείων και την ασφάλεια των πολιτών.

Το έργο αφορά σε παρεμβάσεις οι οποίες έχουν ως στόχο:

την αντιμετώπιση των σύνθετων προβλημάτων που προκύπτουν από την ποικιλότροπη χρήση του ιστορικά φορτισμένου χώρου και την επανένταξή του στον αστικό ιστό

τη διασφάλιση του ιδιαίτερου χαρακτήρα του μνημειακού συνόλου τόσο ως ιστορικού τόπου όσο και ως τόπου κατοικίας

την επίλυση ή διευθέτηση του κυκλοφοριακού και τη δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος για τους πεζούς καθώς και την ανάδειξη των μνημείων της περιοχής.

 

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟΥΣ 17 ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ

Για τρίτη συνεχή χρονιά οι 17 Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου

Θεσσαλονίκης εντάχθηκαν στην επιχορηγούμενη δράση «Εναρμόνιση

Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του επιχειρησιακού

προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».

Από σήμερα, Παρασκευή 25 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014, οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να αποστείλουν τις αιτήσεις εγγραφής με τα απαραίτητα δικαιολογητικά μόνο ταχυδρομικά ή με courier στη διεύθυνση: Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), Πολυτεχνείου 39, Τ.Κ. 54626- Θεσσαλονίκη. Η συμμετοχή δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση.

Οι αιτήσεις βρίσκονται αναρτημένες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.eetaa.gr. Οι ενδιαφερόμενοι που δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή θα μπορούν να προμηθεύονται τα έντυπα και να παίρνουν σχετικές πληροφορίες έως και την Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014 – αν κριθεί αναγκαίο θα δοθεί παράταση έως τις 4 Αυγούστου 2014 – από τις 07.30 έως τις 16.00, στις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των παρακάτω παιδικών σταθμών:

1. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ 36 929-195

2 ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ ΕΛ. ΖΩΓΡΑΦΟΥ 2 218-518

3 ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 52 269-777

4. ΔΙΟΓΕΝΟΥΣ ΔΙΟΓΕΝΟΥΣ 16 903-861

5. ΔΗΜ. ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΟΥ Δ.ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΟΥ 38 278-988

6. ΘΕΡΜΗΣ Α ́ ΛΟΥΤΡΑ ΘΕΡΜΗΣ 461-150

7. ΘΕAΓΕΝΟΥΣ ΧΑΡΙΣΗ Θ. ΧΑΡΙΣΗ 51 845-500

8. ΚΩΛΕΤΤΗ ΚΩΛΕΤΤΗ 50 526-500

9. ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ 33 857-377

10. ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΖΟΥΜΕΤΙΚΟΥ 45 320-315

11. Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ 2 944-447

12. ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ 81 260-215

13. ΠΑΝΟΡΑΜΑ Β ́ ΝΥΜΦΩΝ & ΑΝΕΜΩΝΩΝ 344-020

14. ΠΑΤΡΩΝ ΠΑΤΡΩΝ 19 869-102

15. ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 200 309-170

16. ΦΩΚΑ ΚΑΡΑΚΑΣΗ 21 856-313

17. ΧΑΡΙΛΑΟΥ Σ. ΝΟΥΚΑ & Σ. ΖΑΧΟΥ 6 323-120

Με βάση τον πίνακα επιλέξιμων δομών, οι 17 Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί

Σταθμοί μπορούν να επιχορηγηθούν για 225 θέσεις βρεφών, από 8 μηνών έως 2, 5 ετών και για 639 θέσεις νηπίων, από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, για τη σχολική χρονιά 2014-2015, με συνολικό ποσό επιχορήγησης 2.295.000€.

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο άσκησης της κοινωνικής του πολιτικής και με γνώμονα την ουσιαστική στήριξη των οικογενειών που πλήττονται από την οικονομική κρίση, διεκδίκησε με επιτυχία και φέτος τη συμμετοχή των βρεφονηπιακών σταθμών σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ, με στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών» σημείωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης,

Καλυψώ Γούλα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται με εποπτεύοντα φορέα την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, αφορά εργαζόμενες μητέρες στον ιδιωτικό τομέα, ελεύθερες επαγγελματίες και άνεργες, και πατέρες εφόσον έχουν την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών τους. Η ένταξη πραγματοποιήθηκε ύστερα από σχετική πρόταση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου, η οποία ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση ενδιαφέροντος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε. Ε. Τ. Α. Α. Α. Ε).

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΤΕΣΙΝΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.

Της Μαρίας Νεγραπόντη-Δεληβάνη Χθες, 12-2 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία, για τα απλήρωτα, επί 83 χρόνια χρέη των Γερμανών, προς την Ελλάδα, από τη βάρβαρη κατοχή (έχω ήδη τοποθετηθεί στο ΦΒ). Ήταν πρωτοβουλία του Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου, πρέσβη ε.τ. Και, αρχικά, είχα πολλούς...

ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ.

ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ                  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ: 2740/29-04-2024                      Αριθ. Πρωτ: 78/29-04-2024 Αθήνα 29η Απριλίου 2024 ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ- ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ- ΔΗΛΩΣΗ Των:        ...

ΣΥΜΜΕΤΟΧΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΤΟΥ “ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ” ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Η τραγωδία των Τεμπών, η ανθρώπινη τραγωδία της σύγκρουσης επιβατικής και εμπορικής αμαξοστοιχίας, ο άδικος χαμός τόσων νέων αθώων ανθρώπων, ταρακούνησε συθέμελα την ελληνική κοινωνία και την συνειδητοποίησε επιτέλους, πως ένοχοι...