Όσοι πάσχουν από αλλεργίες που αντιδρούν στη σοκολάτα μπορεί να είναι συγκλονισμένοι αν μάθεναν για την αλλεργία τους ,ότι θα μπορούσε να συνδεθεί με κάτι άλλο , όπως από το φασόλι κακάο: αλλεργία στις κατσαρίδες.
Κατά μέσο όρο 8 μέρη εντόμων βρίσκονται σε μια πλάκα σοκολάτας και θεωρείται ασφαλής, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ(FDA).
“Τα περισσότερα τρόφιμα έχουν φυσικές προσμίξεις σε αυτά, αλλά υπάρχουν και τα επίπεδα που θα κρίνει το FDA ασφαλής», δήλωσε ο αλλεργιολόγος δρ Μόρτον M. Teich. “Περισσότερο από 60 εντόμων κομμάτια ανά 100 γραμμάρια σοκολάτας απορρίπτεται από το FDA. “Ίχνη των τμημάτων που έχουν αλεστεί σε τρόφιμα και μπορούν να επηρεάζουν τους ανθρώπους με αλλεργίες και άσθμα εντόμων. Κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν ημικρανίες, κράμπες, κνησμός ή κνίδωση.
Ο Teich λέει ,οτι οι περισσότεροι από τους ασθενείς του, είναι σοκαρισμένος από αυτή την πληροφορία.Ωστόσο, αν νομίζετε ότι μια απλή αλλαγή των σημάτων θα σας κρατήσει ασφαλείς από τις κατσαρίδες, είστε λάθος, καθώς οι κατσαρίδες και περιττώματα τους φαίνεται να είναι γηγενής στο φασόλι του κακάο.
“Για να αποφύγετε [έντομα στο φαγητό σας], είναι σχεδόν αδύνατο», δήλωσε ο Teich. «Πιθανότατα θα πρέπει να σταματήσει να τρώει εντελώς.
“Για να καταναλώνουμε τροφές χωρίς ίχνη των εντόμων, οι παραγωγοί θα πρέπει να χρησιμοποιούν περισσότερα φυτοφάρμακα, τα οποία είναι πολύ χειρότερη από ό,τι να τρώει μερικά έντομα.
πηγή:abcnews