Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικάΑΚΚΕΛ: Ο Μητσοτάκης...

ΑΚΚΕΛ: Ο Μητσοτάκης είναι ο δεύτερος κατοχικός πρωθυπουργός που απαγόρευσε τους Έλληνες να γιορτάσουν την 25η Μαρτίου

ΑΚΚΕΛ: Ο Μητσοτάκης είναι ο δεύτερος κατοχικός πρωθυπουργός που απαγόρευσε τους Έλληνες να γιορτάσουν την 25η Μαρτίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/3/2021

Το ΑΚΚΕΛ καταδικάζει την ανθελληνική συμπεριφορά της κυβέρνησης, που όπως φαίνεται έχει αλλεργία στις εθνικές και θρησκευτικές εορτές της χώρας (νατιβισμό το είχε πει ο πρωθυπουργός).

Με την ΚΥΑ 17698/19-03-21 η φιλογερμανική κυβέρνηση Μητσοτάκη, με πρόσχημα τον κορονοϊό, απαγορεύει τις εκδηλώσεις εορτασμού της 25ης Μαρτίου, μιμούμενη την πρώτη απαγόρευση του εορτασμού με εντολές των Γερμανών στην κατοχή το 1943 με πρωθυπουργό τον Λογοθετόπουλο.

Ο λαός τότε αντέδρασε και βγήκε στους δρόμους και γιόρτασε την 25η Μαρτίου. Το ίδιο θα κάνουν και τώρα οι Έλληνες, η χώρα ακόμη μια φορά τελεί υπό Γερμανική οικονομική κατοχή, η αντίσταση μονόδρομος.

Δείτε την αντίστοιχη «ΚΥΑ» του 1943 από τον κατοχικό συνάδελφο του κ. Μητσοτάκη.

«ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ [Λογοθετόπουλου]

Εν Αθήναις τη 24 Μαρτίου 1943

Προς τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και Πάσης Ελλάδος

Κατόπιν της ληφθείσης υπό της Κυβερνήσεως αποφάσεως, εν συνεννοήσει μετά των Πολιτικών και των Στρατιωτικών Αρχών Κατοχής, όπως μη εορτασθή εφέτος, λόγω των ανωμάλων περιστάσεων υφ’ ας διατελεί η χώρα, η επέτειος της 25ης Μαρτίου ως εθνικής εορτής, έχω την τιμήν να διαβιβάσω υμίν εντολήν της Κυβερνήσεως όπως εν συνεχεία προς τα ληφθέντα μέτρα προς προστασία της δημόσιας τάξεως απαγορευθή δι’ επιγούσης εγκυκλίου διαταγής Υμών οιαδήποτε εκκλησιαστική τελετή και ανάγνωσις εγκυκλίων προς το πλήρωμα της Υμετέρας Αρχιεπισκοπής επ’ ευκαιρία της εν λόγω επετείου.

Διά την ακριβή εκτέλεσιν της παρούσης, εκτός της Υμετέρας προσωπικής ευθύνης έναντι της Κυβέρνησεως, θέλουσι καταστή επίσης προσωπικώς υπεύθυνοι και οι απανταχού αιδεσμιώτατοι εφημέριοι της καθ’ Υμάς Αρχιεπισκοπής…

Ο έλεγχος της ακριβούς εκτελέσεως της παρούσης ανετέθη εις την Διεύθυνσιν της Αστυνομίας Αθηνών.

Ο Γεν.Γραμματεύς Θ. ΣΤΕΛΛΑΚΗΣ»…

Φυσικά, οι εκδηλώσεις τιμής και διεκδίκησης ανήμερα της 25ης Μαρτίου από το Συντονιστικό Φορέων 1821, θα πραγματοποιηθούν, με αυτοκινητοπομπές από Αλεξανδρούπολη, Σουφλί, Διδυμότειχο και Ορεστιάδα όπου θα συγκεντρωθούν στις 11:30 μ.μ στο Εργοστάσιο Ζαχάρεως στην Ορεστιάδα. Στις 12:00 στην πλατεία Φυλακίου και στην συνέχεια διαμαρτυρία μπροστά στο ΚΥΤ- ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου. Για αυτούς που δεν θα έρθουν δήθεν για την απαγόρευση Μητσοτάκη (το ίδιο είχε κάνει και στην Κατοχή ο συνάδελφός του Λογοθετόπουλος), απαντάμε: «Το δε σώφρον του ανάνδρου πρόσχημα».

Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας – ΑΚΚΕΛ

Agriculture and Livestock Party of Greece – AKKEL

Σάκκoς 60, 68200 Ορεστιάδα, 6943077470, 6984581480

Sakkos 60, 68200 Orestiada, Greece, +30 6943077470, 6984581480

akkel.president@gmail.com, akkel.press@gmail.com

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...