Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Έχουν τον Άγιο Βασίλη και οι μετρ των κέντρων της Θεσ/νίκης

zorbas1.jpgο οποίος τους μοίρασε πλουσιοπάροχα δώρα σε εορταστική συνάντηση που είχαν σε Prive χώρο γνωστής πολυεθνικής ποτοποιίας. Το μεγάλο δώρο που έγινε με την κλήρωση λαχνών ήταν ένα ταξίδι για 2 άτομα στην πόλη του φωτός, το Παρίσι, όλα πληρωμένα. Το κέρδισε ένας μετρ χαμηλών τόνων και άριστος στην δουλειά του. Χαλάλι του, το αξίζει, καθώς εργάζεται χωρίς ανοιχτή χούφτα. Πολλοί μετρ χωρίστηκαν σε δύο παρέες, στην μια οι παλιοί και στην άλλη οι καινούργιοι.

Στην παρέα των νέων στην δουλειά, ο ένας εξ αυτών κοιτούσε με μισό μάτι και σκυμμένο το κεφάλι προς την παρέα των παλιών, πάνω σε ένα συγκεκριμένο άτομο με το οποίο συνεργάστηκε παλιά στο ίδιο κέντρο, και από το οποίο είχε μεγάλη βοήθεια.

Όπως Πχ, ο παλιός συνεργάτης τον άφηνε να κοιμάται πότε στην γκαρνταρόμπα του κέντρου, και πότε στο καμαρίνι του πρώτου καλλιτέχνη. Επίσης τον έδινε τον αέρα να το παίζει μάγκας, αφήνοντας να κερνάει κούτρα φιάλες σε αθλητές και σε κοριτσόπουλα, όπως και τα λουλούδια με τους τόνους, όλα αυτά τα κάλυπτε το ταμείο του κέντρου.

Ο νέος μετρ με  το μισό μάτι κοιτούσε τον καλό συνάδελφο, αντί να τον ευχαριστεί, για την βοήθεια που του προσέφερε, όταν αποχώρησε από το κέντρο τον έκραζε όπου πήγαινε. Τέτοια αχαριστία;;

Στις δύο παρέες κατά την διάρκεια του γεύματος εργασίας η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από το θέμα “το πώς να πατήσουν πόδι στους επιχειρηματίες, για να τους αφήσουν ήσυχους να κάνουν κουμάντο οι ίδιοι το μαγαζί, αντί των αφεντικών.

Μεγάλη επίσης συζήτηση έγινε στο ότι πρέπει να ιδρύσουν Πανελλήνιο σωματείο εργαζομένων μετρ, βάζοντας ως πρόεδρο έναν συνταξιούχο ασπρομάλλη μετρ, και  αντιπρόεδρο τον αδελφό ενός μεγάλου τραγουδιστή.

Αυτός όμως που έκλεψε την παράσταση ήταν ο γνωστός μετρ της πόλης, ο οποίος πάντα έχει στην φρουρά του  προσωπικό δημοσιογράφο των καλλιτεχνικών δρώμενων, για να γράφει κατά παραγγελία πάντα υπέρ του, του τύπου: Τι καλός, τι ωραία αφράτα μάγουλα έχει και πολλά άλλα τρελά.

Και για να είναι κομπλέ όπως και τα τραπέζια που πουλά, είχε και έναν προσωπικό φωτογράφο να τραβά την κάθε φάση στο κέντρο. Στην ειδική εορταστική βραδιά τους είχε μαζί του δημοσιογράφο  και φωτογράφο οποίος πατούσε ασταμάτητα το κλικ της μηχανής.

Κάπου 30 φωτογραφίες ήλθαν και στα χέρια του Ν. Βάνη, οι οποίες σύντομα θα μπουν ως φωτογραφικό αρχείο στην τηλεφημερίδα Ελληνικό Φαινόμενο.

Η βραδιά θα περιελάμβανε και την βράβευση ενός συνταξιούχου μετρ της πόλης, κάτι που δεν έγινε, καθώς οι απόψεις για την επιλογή του προσώπου διίσταντο.

Πάντως η βραδιά κύλησε ευχάριστα, με πολύ γέλιο, κέφι, και φυσικά με πλούσια δωράκια.

Το Ελληνικό Φαινόμενο  θα συμβούλευε την εν λόγω πολυεθνική εταιρεία του χρόνου να κληρώσει και κανένα λουξ αυτοκινητάκι, μήπως κάποιοι από τους μετρ τρέξουν περισσότερο, φυσικά με κλειστή χούφτα.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...