Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕκκλησιαστικάΈφυγες νωρίς Χάρης...

Έφυγες νωρίς Χάρης Κωστόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή ο φίλος μας είχε μιλήσει στον ΝΙΚΟ ΒΑΝΗ.

Άφησε την τελευταία του πνοή ο αγαπημένος τραγουδιστής Χάρης Κωστόπουλος.

Η ανακοίνωση της οικογένειάς του.

Στα 60 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος τραγουδιστής Χάρης Κωστόπουλος, που το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

Ο τραγουδιστής νοσηλευόταν για αρκετό καιρό σε ιδιωτική κλινική, καθώς έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Ο ΝΙΚΟΣ ΒΑΝΗΣ τον χαιρετά με μια συνέντευξη που είχε δώσει στο https://elliniko-fenomeno.com/

Ο Χάρης Κωστόπουλος στην εκμπομπή “Ελληνικό Φαινόμενο

“..Βρείτε μου κάποια που να΄ χει αισθήματα,κι εγώ θα κόψω τα παραστρατήματα,

βρείτε μου κάποια που να΄ χει καρδιά,και εγώ θα γίνω απ΄ τα καλά παιδιά…”

Αυτό μας τραγουδά στο web radio elliniko- fenomeno.com, ο Θεσσαλονικιός βιρτουόζος του μπουζουκιού Χάρης Κωστόπουλος της μεγάλης φουρνιάς του Π. Τερζή, Β. Καρρά, Ζ. Μελά, και πολλών άλλων ακόμη.

Ο Χάρης Κωστόπουλος είναι ο απόλυτος λαϊκός Σταρ και έχει το χάρισμα να γράφει μεγάλες επιτυχίες, όπως το σουξέ “Αυτό σε θέλω καρδιά μου”.

Αυτόν τον καιρό εμφανίζεται σε νυχτερινό κέντρο των Αθηνών, και πάει με χίλια.

 Χάρη τι μου κάνεις;;

Χ. Κωστόπουλος: Γεια σου Νίκο είμαι μια χαρά.

Ν. Βάνης: Το έχω γράψει και στην τηλεφημερίδα ότι στο μαγαζί που εμφανίζεσαι γίνεται χαμός, και στην πίστα βουνό είναι τα λουλούδια. Κάποιος Χάρη που δεν σε πάει μου έστειλε ένα mail στο οποίο γράφει ότι όσοι με κερνούν, με γλείφουν για να γράψω τα καλύτερα γι΄ αυτούς. Δεν νομίζω εσένα να σ΄ έχω γλείψει πολλές φορές.

Χ. Κωστόπουλος: Καμιά φορά, και ένα ουίσκι που σε κέρασα ήταν στο καμαρίνι. Στο μαγαζί όταν ήλθες, παρήγγειλες το μπουκάλι σου. Ποιος κακοήθης τα λέει αυτά;; Αυτός είναι κακοπροαίρετος, δυστυχώς έχει τέτοιους πολλούς η νύχτα.

Ν. Βάνης: Σε παρακολουθώ πολλά χρόνια Χάρη, σε όσα μαγαζιά κι αν εμφανίστηκες, έχεις το ανάλογο κοινό που σε ακολουθεί παντού, είτε πας στην επαρχία, είτε σε έξτρα, είτε στην Θεσσαλονίκη. Δεν νομίζω ποτέ να πήγε άσχημα στην Θεσσαλονίκη;;

Χ. Κωστόπουλος: Εσύ κάνεις σωστά την δουλειά σου, και δεν σ΄ ενδιαφέρει το γράφει ο καθένας άσχετος. Και να μην γράψεις κάποιοι κάτι θα βρουν για να σχολιάσουν την δουλειά σου.

Ν. Βάνης: Εμφανίζεσαι στο κέντρο “Σουίτα” των Αθηνών με την Μαριάντα Πιερίδη. Κάθε χρόνο Χάρη ανεβαίνεις και ένα ακόμα σκαλοπάτι, φέτος έχεις πάει στην παραλιακή, αυτό είναι μεγάλη υπόθεση.

Χ. Κωστόπουλος: Κάθε χρόνο αυτό που κάνω προσπαθώ να είναι το καλύτερο. Αυτό δε που είπες ισχύει και να μην ήμουν στην παραλιακή.Στην Αλεξανδρούπολη να πάω θα έλθουν φίλοι να με δουν, στην Ξάνθη το ίδιο. Έχω φίλους που μ΄ αγαπούν, ακούν τα τραγούδια μου σχεδόν το 80% σ΄ όλη την Ελλάδα, και κάτω απ΄ τα αυλάκι, όπως λέμε εμείς οι Μακεδόνες την Πελοπόννησο. Δόξα το θεό Νίκο πάω καλά.

Ν. Βάνης: Xάρη αυτήν την ώρα μας ακούν πολλοί από την Θεσσαλονίκη, αλλά και απ΄ όλον τον κόσμο.

Χ. Κωστόπουλος: Να στείλουμε τα φιλιά σ΄ όλη την Θεσσαλονίκη, αλλά και στην απανταχού ανά τον κόσμο στην ομογένεια.

Ν. Βάνης: Ένας φίλος ακροατής μου γράφει ότι είσαι Τουμπιώτης και Παοκτσής, επίσης θέλει να μάθει εάν θα έλθεις Θεσσαλονίκη.

Χ. Κωστόπουλος: Το σπίτι μου είναι στην Άνω Τούμπα. Εάν βολέψει κατά τον Σεπτέμβριο μπορεί να έλθω Θεσσαλονίκη.

Ν. Βάνης: Όποτε εμφανίστηκες στην πόλη, πήγες πολύ καλά. Ακόμα και όταν εμφανιζόσουν στο τεράστιο νυχτερινό κέντρο “Έναστρον”, πήγες πολύ καλά.

Χ. Κωστόπουλος: Και πολύ καλύτερα ακόμα είχα πάει στις “Γοργόνες”. Πάντοτε όσες φορές ήλθα, εκτός από ελάχιστες, πήγα πολύ καλά.

Ν. Βάνης: Εγώ δεν νομίζω ότι όποτε εμφανίστηκες στην Θεσσαλονίκη, να μην πήγες καλά.

Χ. Κωστόπουλος: Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης μ΄ αγαπά, οι επιχειρηματίες δεν ξέρω εάν μ΄ αγαπούν, εν αντιθέσει με τον κόσμο.

Ν. Βάνης: Καλά οι επιχειρηματίες ξέρεις εδώ είναι λαμογιότατοι, κοιτούν τα δικά τους καλά και συμφέροντα, εσύ το γνωρίζεις πολλά χρόνια.

Χ. Κωστόπουλος: Όλοι είναι έτσι.

Ν. Βάνης: Εδώ όμως λίγο παραπάνω.

Χ. Κωστόπουλος: Αυτό το ξέρεις εσύ που είσαι συνέχεια μαζί τους.

Ν. Βάνης: Εγώ τους τα λέω κιόλας. Και πολλοί παρεξηγούνται, άλλοι όμως μου λένε ότι έχω δίκιο. Οι ίδιοι κατάντησαν έτσι την διασκέδαση στην πόλη. Στην Αθήνα είναι διαφορετικοί οι επιχειρηματίες.

Χ. Κωστόπουλος: Ίσως εδώ στην Αθήνα εάν δεν δουν ότι από έναν καλλιτέχνη που έχουν στο μαγαζί δεν βγάζει λεφτά, ίσως το φταίξιμο να είναι διαφορετικό από τους άλλους. Ενώ στην Θεσσαλονίκη τα οικονομούν, ή όχι το φταίξιμο είναι το ίδιο. Δεν υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές. Όλοι οι επιχειρηματίες είναι το ίδιο Νίκο, βάζουν τα λεφτά οι άνθρωποι και θέλουν να τα πάρουν, πολλές φορές όμως εις τριπλούν και τετραπλούν.

Ν. Βάνης: Θέλουν να πάρουν περισσότερα απ΄ όσα βάζουν.

Χ. Κωστόπουλος: Ίσως θέλουν να βγάλουν τα σπασμένα που έχασαν από τον προηγούμενο καλλιτέχνη, κι αν δεν τα βγάλουν γκρινιάζουν, υπάρχουν πολλά.

Ν. Βάνης: Πότε έχεις ξεκινήσει στην “Σουίτα” με την Μαριάντα Πιερίδη και μια πλειάδα από νέους καλλιτέχνες;;

Χ. Κωστόπουλος: Έχουμε δύο μήνες που ξεκινήσαμε.

Ν. Βάνης: Όσες φορές έχω έλθει στο μαγαζί ήταν γεμάτο από κόσμο, οποίος έρχεται να διασκεδάσει απ΄ όλη την Ελλάδα.

Χ. Κωστόπουλος: Οι πιο πολλοί είναι Θεσσαλονικείς, αλλά και γενικά απ΄ όλη την Βόρεια Ελλάδα. Όσοι έρχονται στην Αθήνα περαστικοί, όλοι ή σε μένα θα πάνε, ή στον Νίκο Βέρτη, τους Βόρειους καλλιτέχνες τους ακολουθούν.

Ν. Βάνης: Χάρη μέχρι πότε θα εμφανίζεσαι στην “Σουίτα”;;

Χ. Κωστόπουλος: Αυτό Νίκο δεν το έχω συζητήσει καθόλου με τον επιχειρηματία. Εγώ πάντα είμαι της άποψης, όσο έρχεται κόσμος, όλα είναι καλά. Ποτέ δεν έχω πει ξεκινώ και θα πάω μέχρι τότε. Δεν μπορώ να πω ότι θα είναι μέχρι τις τάδε, κι αν δεν πάει καλά;; Δεν είμαστε άνθρωποι που κάνουν συμβόλαιο, ισχύει ο λόγος μας.

Ν. Βάνης: Το ξέρω το ίδιο κάνει και ο Βασίλης Καρράς. Γιατί Χάρη εσείς οι παλιοί δεν χρειάζεται να κάνετε συμβόλαια, αλλά ισχύει ο λόγος σας.

Χ. Κωστόπουλος: Και αν κάναμε συμβόλαιο το θα γινόταν;; Δηλαδή εάν δεν πάει καλά ένα μαγαζί, και οι καλλιτέχνες έχουν συμβόλαιο, οι επιχειρηματίες θα τους κρατήσουν, έως ότου λήξει το συμβόλαιο;; Ή θα τους πληρώσουν μέχρι την λήξη του συμβολαίου;; Αυτή είναι η δουλειά μας, πάει καλά, είσαι στο μαγαζί, δεν πάει φεύγεις.

Ν. Βάνης: Σε όλα τα μαγαζιά της πόλης στα προγράμματα τους έχουν συμπεριλάβει τραγούδια δικά σου.

Χ. Κωστόπουλος: Ναι, όλα τα παιδιά όντως τα τραγούδια μου τα τιμούν.

Ν. Βάνης: Αυτό Χάρη νομίζω ότι είναι Ελληνικό Φαινόμενο. Σημαίνει δηλαδή ότι έχεις γερή προίκα. 

Χ. Κωστόπουλος: Δόξα το θεό έτσι είναι. Κοίταξε τα δικά μου παλιά τραγούδια που είχα γράψει για τον Βασίλη Καρρά και για άλλους, ακόμα και σήμερα τα παίζουν. Δηλαδή έχουν διάρκεια, αλλά και αυτά που τραγούδησα εγώ όπως: “Εδώ σε θέλω καρδιά μου” “βρείτε μου κάποια” “τι αμαρτίες έχω κάνει”, από την ημέρα που ξεκίνησαν, και έγιναν γνωστά, τα παίζουν σ΄ όλα τα μαγαζιά.

Δηλαδή τα τελευταία πέντε χρόνια τα περισσότερα τα παίζουν. Αυτό σημαίνει ότι αρέσουν στον κόσμο. Σίγουρα δεν το κάνουν επειδή συμπαθούν εμένα, αλλά τα τραγούδια μου έχουν πέραση στον κόσμο, και βέβαια αυτό είναι το καλύτερο για μένα.

Ν. Βάνης: Εσύ Χάρη έχεις πολλά τραγούδια που δεν τα παίζουν τα ραδιόφωνα, αλλά είναι σουξέ, τα τραγουδά ο κόσμος.

Χ. Κωστόπουλος: Τα ραδιόφωνα έχουν μια κακή διάθεση σχετικά με το λαϊκό τραγούδι. Θέλουν να προωθήσουν το πιο pop, το πιο ανάλαφρο. Φαντάζομαι όλα αυτά τα ραδιόφωνα που έχουν μεγάλες ακροαματικότητες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δεν τα ακούν μόνο οι μεγάλοι, αλλά και οι μικροί.

Τώρα βέβαια χθες το δικό μας μαγαζί ήταν γεμάτο από 18αρηδες και 19αρηδες, δηλαδή νέα παιδιά, και αυτά φαντάζομαι ότι θέλουν να ακούσουν λαϊκά τραγούδια. Δεν ξέρω γιατί οι εταιρείες και οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί, θέλουν τόσο πολύ να ακούν μόνο pop.

Ν. Βάνης: Και αυτό το στημένο music control, είναι άλλη απάτη, για να τα παίρνουν από τους καλλιτέχνες και τους επιχειρηματίες. Έχω κάνει μια μεγάλη έρευνα, γι΄ αυτό. Στο δε περιοδικό “Φαινόμενο News” πάντα ο Χάρης Κωστόπουλος υπάρχει, είτε σε κείμενο, είτε σε φωτογραφία.

Χ. Κωστόπουλος: Εσύ στις εκπομπές σου στο ραδιόφωνο παίζεις λαϊκά τραγούδια, τι ίδιο ισχύει και για κάποια άλλα ραδιόφωνα, όπως και εδώ στην Αθήνα π.χ το “Ντέρτι” και άλλα που δεν τα θυμάμαι αυτήν την στιγμή έχουν μεγάλη ακροαματικότητα, μόνο που αυτά δεν τα εμφανίζουν προς τα έξω, και θέλουν να ακούγονται μόνο το “Σφαίρα” και ο “Ρυθμός”, όπως και στην Θεσσαλονίκη το “Κοσμοράδιο”, αλλά δεν είναι μόνο αυτά, υπάρχουν και άλλα.

Ν. Βάνης: Χάρη είναι τελείως βλακεία να πληρώνει ο επιχειρηματίας τα Σποτ, δηλαδή την διαφήμιση ενός καλλιτέχνη του, και να μην τον παίζουν.

Χ. Κωστόπουλος: Το προηγούμενο CD μου “Βρείτε μου κάποιον που να΄ χει αισθήματα” το συγκεκριμένο τραγούδι στην Αθήνα το έπαιζαν όλα τα ραδιόφωνα, και αυτά που δεν με έχουν παίξει ποτέ.

Ν. Βάνης: Τώρα που βγήκε το ψηφιακό ραδιόφωνο, που πολλοί δεν το γνωρίζουν ακόμα, ένας φίλος μου με άκουγε από την Τσιμιτσή από το κινητό του τηλέφωνο. Κατεβάζει το πρόγραμμα και ακούει τον Χάρη Κωστόπουλο, και μάλιστα χωρίς διακοπές , όπως συμβαίνει πολλές φορές στα αναλογικά ραδιόφωνα.

Οι δημοσκοπήσεις Χάρη που βγαίνουν για τα αναλογικά ραδιόφωνα είναι πλασματικές, και αυτό γιατί εάν φύγεις από Θεσσαλονίκη και φράσεις στην Βέροια, ή την Κατερίνη, χάνονται τελείως, δεν ακούγονται καθόλου, ενώ τα ψηφιακά ακούγονται παντού σ΄ όλον τον κόσμο. 

Τώρα δε θα κυκλοφορήσουν συσκευές τίβολ που θα έχουν όλα τα αυτοκίνητα, οπότε θα αλλάξει όλο το τοπίο του ραδιοφώνου. Υπάρχουν δε κάποιοι που μου λένε Βάνη εσύ είσαι παραδοσιακός που παίζεις Β. Καρρά, Χ. Κωστόπουλο, Σ. Γονίδη, Ζ. Μελά κ.τ.λ.π. Θα αλλάξει λοιπόν η κατάσταση, δεν θα υπάρχουν μπάντες μέχρι το 108, θα μπορεί ο άλλος να παίζει και πιο πάνω, αυτό είναι καλό και για τους καλλιτέχνες.

Αυτήν την στιγμή Χάρη στο ψηφιακό ραδιόφωνο είναι μέσα 310 άτομα, είναι μεγάλη υπόθεση αυτό, διότι ανά λεπτό αλλάζει και ο αριθμός, προστίθενται και άλλα άτομα. Ενώ όταν ήμουν στο αναλογικό ραδιόφωνο μ΄ έπαιρνε άνθρωπος μέσα από την έκθεση και μου έλεγε, δεν θα φτιάξετε την κεραία σας, γιατί ακούγεσαι με παρεμβολές.

Χ. Κωστόπουλος: Μακάρι Νίκο να αλλάξουν όπως λες τα πράγματα.

Ν. Βάνης: Κυκλοφόρησες και ένα νέο δίσκο. Εγώ ξέρει ποιο τραγούδι δικό σου παίζω.

Χ. Κωστόπουλος: Για πες μου.

Ν. Βάνης: Στην Θεσσαλονίκη που είχες έλθει μου έδωσε μια κοπελίτσα στο καμαρίνι σου ένα CD που έχει μέσα όλα τα τραγούδια σου

Χ. Κωστόπουλος: Είχα κάνει μίξη όλα τα παλιά μου τραγούδια.

Ν. Βάνης: Αυτό το CD το έχω βάλει στην λίστα του ραδιοφώνου και το παίζω συνέχεια. Έχει παλιά και καινούργια σου τραγούδια.

Χ. Κωστόπουλος: Το Δεκέμβριο του 2008 κυκλοφόρησε ο καινούργιος μου δίσκος με τίτλο “Είσαι ακατάλληλη”. Σ΄ αυτόν τον δίσκο υπάρχει ένα τραγούδι “Το πώς να αλλάξεις ένα αλήτη, πώς να τον κάνεις παιδί”

Ν. Βάνης: Δυστυχώς ο κύριος Καρατζάς αυτό δεν μου τον έστειλε, επειδή μάλωσα μαζί του.

Χ. Κωστόπουλος: Εγώ δεν μπορούσα να σου τον δώσω;; Μόνο να λένε ότι με γλείφεις.

Ν. Βάνης: Εγώ παίζω το παλιό σου CD που μου είχε στείλει τότε ο Μ. Καρατζάς, “Πες του να φύγει”. Τώρα όταν κατέβω κάτω θα μου δώσεις τον καινούργιο σου.

Χ. Κωστόπουλος: Τόσο καιρό βρισκόμαστε και δεν μπόρεσα να σου δώσω ένα CD, φαντάσου πόσο καλός είμαι στις δημόσιες σχέσεις.

Ν. Βάνης: Εντάξει εσύ δεν τα προσέχεις πολύ αυτά, αλλά να σου πω κάτι, ο κόσμος σ΄ αγαπά, γιατί όπως και εγώ, τα λες χύμα και τσουβαλάτα.

Ν. Βάνης: Χάρη θέλω να μου πεις την γνώμη σου, για το που πάει σήμερα η δισκογραφία, και το τραγούδι από απόψεως στίχου και μουσικής.

Χ. Κωστόπουλος: Τι εννοείς που πάει;;

Ν. Βάνης: Αλλάζει προς το καλύτερο, ή προς το χειρότερο;;

Χ. Κωστόπουλος: Εντάξει αλλάζουν οι μουσικές, το λαϊκό όμως τραγούδι δεν αλλάζει, πιο πολύ ο τρόπος της ενορχήστρωσης. Ίσως προσθέτουν στον στίχο και κάποιες καινούργιες λέξεις, ή φράσεις που ακούει η νεολαία. Εάν ανοίξεις τα αυτιά σου και κάνεις παρέα με πιο νέους ανθρώπου θα πάρεις ιδέες, κι αν έχεις το ταλέντο θα γράψεις τραγούδια. Πιο πολύ τα τραγούδια αλλάζουν στον τρόπο ενορχήστρωσης.

Ν. Βάνης: Και αυτό που γίνεται τελευταία, που πάνε στα ραδιόφωνα για να πάρουν γνώμες από τους λαμογιότατους παραγωγούς, οι οποίοι συνιστούν κύριε Κωστόπουλε, ή κύριε Καρρά βάλτε στα κομμάτια σας και λίγο μπιτ, για να περάσει η δική τους γραμμή.

Χ. Κωστόπουλος: Θέλω να είμαι στο σήμερα, και θα πάρω την γνώμη και κάποιων νέων ανθρώπων, αλλά προσπαθώ να έχω το δικό μου στίγμα, δηλαδή το τραγούδι πρέπει να έχει και από μένα. Οι άνθρωποι που αγαπούν εμένα και έχουν ακούσει δικά μου τραγούδια, έρχονται γιατί νοιώθουν και αυτοί σαν και μένα.Τα αισθήματα που έχω εγώ, έχουν και αυτοί. Εάν εγώ γίνω κάποιος άλλος, δεν νομίζω ότι θα κάνω έστω κι αυτήν την επιτυχία που έχω.

Ν. Βάνης: Δηλαδή θέλεις να πεις, ότι να μην μοιάζεις με κάποιον άλλον.

Χ. Κωστόπουλος: Εγώ πρέπει να έχω τα δικό μου στίγμα. Τώρα εάν αρέσει σε λίγους ή πολλούς δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι και έστω σε λίγους εάν αρέσει, θα λένε ότι αυτός είναι ο Χάρης Κωστόπουλος. Έτσι ήμουνα και χρόνια σαν μπουζουξής. Μ΄ άκουγαν και έλεγαν αυτός είναι ο Χάρης Κωστόπουλος, χωρίς να με δουν, αυτός έχει το δικό του στυλ. Έτσι προσπαθώ να είμαι στο τραγούδι, και σ΄ αυτά που γράφω.

Ν. Βάνης: Είναι μεγάλο προτέρημα να έχει ο καλλιτέχνης την δική του προσωπικότητα.

Χ. Κωστόπουλος: Μα νομίζω ότι είναι το καλύτερο για κάποιον να έχει την προσωπικότητα του, να μην μιμείται κάποιον άλλον. Να μην λένε ότι αυτός γράφει τραγούδια, τραγουδά, παίζει σαν και εκείνον, πρέπει να ξεχωρίζεις, διότι υπάρχει πληθώρα καλλιτεχνών, μουσικών, συνθετών, στιχουργών. Για να ξεχωρίσεις πρέπει να έχεις κάτι το ιδιαίτερο.

Ν. Βάνης: Εγώ Χάρη είμαι της παλιάς σχολής, άλλωστε μου το λένε και πολλοί, παίζω παλιούς καλλιτέχνες, π.χ Πόλυ Κερμανίδη.

Χ. Κωστόπουλος: Δεν έχει σημασία εάν είναι παλιοί, αλλά καλοί καλλιτέχνες. Τώρα είπες Πόλυς Κερμανίδης, αφού ήταν ωραίος τραγουδιστής, γιατί να μην τους θυμόμαστε, και να τους τιμάμε.

Ν. Βάνης: Χάρη θέλω να μας πεις λίγα λόγια για τον καινούργιο σου δίσκο, που εγώ δεν τον έχω, αλλά θα μου τον δώσεις.

Χ. Κωστόπουλος: Έχει ήδη πέντε μήνες που έχει κυκλοφορήσει. Είναι λαϊκός δίσκος και αυτός μ΄ αυτά τα δύο τραγούδια που ψιλο –ξεχώρισαν “Ο Αλήτης” και το “Πουλάω τρέλα”. Θα πρέπει να σου τον στείλω για να τον παίξεις για να πάρεις και την γνώμη του κόσμου. Εγώ δεν θέλω να λέω για τα τραγούδια μου, πάντα ακούω τι λέει ο κόσμος. Άλλοι μου λένε δεν είναι όπως ο προηγούμενος, συμφωνώ, θα προσπαθήσω στον επόμενο να κάνω καλύτερα τραγούδια. Γι΄ αυτό πρέπει να πάρεις την γνώμη του κόσμου, εγώ τι να σου πω, λαϊκός δίσκος είναι. Πρέπει να τον παίξεις για να μου πεις και εσύ την γνώμη σου.

Ν. Βάνης: Χθες πήγα “Μούσες” “Μαμούνια” “Όραμα”, τα τραγούδια σου τα άκουσα στα προγράμματα τους, είναι μεγάλη υπόθεση αυτό για σένα, έβαλες ένα στοίχημα και το κέρδισες.

Χ. Κωστόπουλος: Παντού τα παίζουν και εδώ στην Αθήνα. Εδώ θέλω να πω κάτι Νίκο που είναι πολύ σημαντικό για την Θεσσαλονίκη, πρέπει να λύσει το θέμα του ωραρίου, εκεί η πόλη πεθαίνει.

Ν. Βάνης: Αυτό είναι απαράδεκτο Χάρη

Χ. Κωστόπουλος: Δεν γίνεται να κλείνουν τα μπουζούκια στις 3:15 την νύχτα, στην Αθήνα γιατί δεν συμβαίνει αυτό, ούτε έχει συμβεί πουθενά.

Ν. Βάνης: Στην Αθήνα είναι ανοιχτά μέχρι το πρωί.

Χ. Κωστόπουλος: Νομίζω ότι αυτό πρέπει να λύσουν στην Θεσσαλονίκη, διότι είναι τα βασικότερο. Η Θεσσαλονίκη πάντα είχε, και πάντα θα έχει διασκέδαση, αλλά το θέμα του ωραρίου είναι βασικό

Ν. Βάνης: Χάρης Κωστόπουλος φίλοι μου εδώ στο ψηφιακό ραδιόφωνο, νομίζω Χάρη ότι σήμερα μας ακούει πολύς κόσμος.

Χ. Κωστόπουλος: Τι ωραία που θα ήταν να ήμουν κι εγώ εκεί πάνω στην Θεσσαλονίκη.

Ν. Βάνης: Η πόλη μας είναι και ήταν πάντοτε ωραία.

Χ. Κωστόπουλος: Και στην Αθήνα είναι καλά, αλλά η Θεσσαλονίκη πολλές φορές μου λείπει. Τώρα που θα κανονίσω να ανέβω Θεσσαλονίκη Νίκο θα σου δώσω να έχεις και το νέο CD.

Ν. Βάνης: Ο κουμπάρος σου αυτήν την φορά μπήκε στο έντεχνο – λαϊκό τραγούδι, και το είπε με τον δικό του λαϊκό τρόπο.

Χ. Κωστόπουλος: Ο κουμπάρος μου μπήκε πολύ καλά στο τραγούδι, και Σ. Μάλαμας το έλεγε καλά, είναι δικό του τραγούδι, αλλά ο Β. Καρράς το είπε πιο κοντά στα λαϊκά μας μονοπάτια. Το τραγούδι παίζεται σ΄ όλα τα μαγαζιά. Εγώ για να πω την αλήθεια δεν το ήξερα πριν από τον Β. Καρρά, ενώ το ξέρει παραπάνω από την μισή Ελλάδα.

Σημαίνει λοιπόν ότι ο Β. Καρράς έκανε σουξέ. Δεν έχω συζητήσει μαζί του εάν θα συνεχίσει να είναι κουλτουριάρης, αλλά καλά είναι να είναι κι απ΄ εδώ, αλλά και απ΄ εκεί. Κατ΄ αρχήν ήταν πολύ σημαντικό ότι αυτοί οι συνθέτες του εμπιστεύθηκαν τα τραγούδια τους, άρα τον εκτιμούν σαν τραγουδιστή. Νομίζω δε ότι τα είπε καλά τα τραγούδια. Άσε Νίκο αυτοί οι συνθέτες για μένα είναι λαϊκοί συνθέτες.

Αυτοί δε όλοι μαζεύουν πολύ κόσμο, γίνεται χαμός, έχουν μια μερίδα κόσμου που τους ακολουθεί πιστά και πάντα. Και ξεκινώ από τον Νίκο Παπάζογλου που είναι δικός μας, αλλά και ο Σ. Μάλαμας είναι Βόρειος. Ο Νίκος Παπάζογλου πάντα γέμιζε και ακόμα γεμίζει γήπεδα, απ΄ ότι ξέρω.  

Ν. Βάνης: Κι αυτό είναι λαϊκό τραγούδι.

Χ. Κωστόπουλος: Με πιο προσεγμένο στίχο.

Ν. Βάνης: Το λαϊκό τραγούδι πάντα θα υπάρχει, όσο κι αν θέλουν μερικοί να το εξαφανίσου.

Χ. Κωστόπουλος: Όλα τα είδη μουσικής θα πρέπει να υπάρχουν, αρκεί να μην γινόμαστε ρατσιστές ένθεν και εκείθεν. Όλα χρειάζονται, το καθένα στην ώρα του. Όταν κάποιος θα θέλει να πει ένα μπουκάλι ουίσκι θέλει να ακούσει λαϊκό τραγούδι, δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε τον Έλληνα. Το λαϊκό τραγούδι Νίκο υπήρχε και πάντα θα υπάρχει.

Ν. Βάνης: Χάρη θέλω να σ΄ ευχαριστήσω που ήσουν μαζί μας στο ψηφιακό ραδιόφωνο. Να είσαι πάντα καλά, και θα τα πούμε σύντομα.

Χ. Κωστόπουλος: Και εγώ σ ΄ ευχαριστώ Νίκο. Πρέπει να το κανονίσω να έλθω κάποια στιγμή στην Θεσσαλονίκη, βλέπεις δουλεύουμε και πενθήμερα.

Ν. Βάνης: Χάρη ο επόμενος σου δίσκος εύχομαι να γίνει πλατινένιος και όχι μόνο χρυσός.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...

Το Πάσχα Πασκαλιά Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο και την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νικολάου στην περιοχή στην θέση του κτήμα “Κοντογιάννη Πλατανιάς & Βογατσικού…

Το Πάσχα Πασκαλιά και η Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο εκ των κατοίκων της περιοχής συρρέουν στον θαυματουργό Άγιο Νικόλαο για να Ανάψουν την λαμπάδα στο Άγιο Νικόλαο και να κάνουν το τάμα στην πανάγια και στον Ιησού Χριστού να λέμε...

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΤΕΣΙΝΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.

Της Μαρίας Νεγραπόντη-Δεληβάνη Χθες, 12-2 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία, για τα απλήρωτα, επί 83 χρόνια χρέη των Γερμανών, προς την Ελλάδα, από τη βάρβαρη κατοχή (έχω ήδη τοποθετηθεί στο ΦΒ). Ήταν πρωτοβουλία του Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου, πρέσβη ε.τ. Και, αρχικά, είχα πολλούς...