Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΓνώμεςΈρευνα στα Σκόπια...

Έρευνα στα Σκόπια για το όνομα

 Γράφει ο Ν.Μάρτης ,πρώην Υπουργός

Στην εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» της Τρίτης 24 Ιανουαρίου 2012 αναφέρεται η πληροφορία ότι «…για λογαριασμό υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών για την Διεθνή Ανάπτυξη (USAID), έγινε έρευνα στα Σκόπια για το όνομα και το 59% των Σκοπιανών δεν επιθυμούν αλλαγή ονομασίας της χώρας εάν αυτό σήμαινε πιθανή ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

 Οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ δεν πληροφορήθηκαν ότι τον Ιούνιο 1992 η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ομόφωνα αποφάσισε να μην αναγνωρίσει τη χώρα τους, εφόσον η ονομασία της θα εμπεριέχει τη λέξη «Μακεδονία».

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής της Λισσαβώνας ούτε η FYROM (το Μ σημαίνει Μακεδονία), ούτε η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» αναγνωρίζεται από την Ε.Ε.

Η απόφαση αυτή είναι υποχρεωτική για την ΠΓΔΜ και όσους ασχολούνται με αυτό το πρόβλημα της ονομασίας και ελήφθη κατόπιν της από 3.1.1992 επιστολής του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπου τόνιζε ότι:

Η αναγνώριση της αυτοαποκαλουμένης “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” έχει θεμελιώδη σημασία για την Ελλάδα και το γνωρίζω καλύτερα από κάθε άλλον αφού είμαι ο ίδιος Μακεδών. Η Δημοκρατία αυτή ούτε εθνολογικά, ούτε ιστορικά έχει το δικαίωμα να ονομάζεται Μακεδονία», προσέθετε δε ότι:

 «Η εθνολογική σύνθεση του πληθυσμού της χώρας αυτής αποτελείται από Αλβανούς, Τούρκους, Τσιγγάνους και Σλάβους, που καμία σχέση δεν έχουν με Μακεδόνες», και κατέληγε επισημαίνοντας ότι:

 «Είναι αδιανόητο με την λήξη του Ψυχρού Πολέμου να δίδεται ιστορική νομιμοποίηση σε Τίτο και Μόσχα που ονόμασαν την Νότιο Γιουγκοσλαβία σε Μακεδονία προς έλεγχο του Αιγαίου αποσπώντας την Μακεδονία από την Ελλάδα».

 Η επιθυμία να ενταχθεί η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. θα ικανοποιηθεί όταν στο όνομα της δεν θα έχει τη λέξη «Μακεδονία». Πρότεινα στον Πρόεδρο ΒΛΑΤΩΦ το όνομα «Δημοκρατία της Παιονίας» «Δημοκρατία της Σλαβικής Παιονίας» ή έστω «Δημοκρατία της Παιονίας», διότι όταν οι Σλάβοι έφτασαν στην Βαλκανική τμήμα τους εγκαταστάθηκε στην Αρχαία Παιονία.

Ο Άγγλος Ιστορικός Ηamond στο βιβλίο του «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Παράρτημα Β, σελ. 68) αναφέρει στο κεφάλαιο: «Η εκστρατεία της Ιλλυρίας και οι μακεδονικές δυνάμεις».

 «Στο Τέλος του θέρους του έτους 335 π.Χ. οδήγησε το στρατό του νότια προς την χώρα των Αγριάνων (γύρω από τη σημερινή Σόφια) και προς τους Παίονες (γύρω από τα σημερινά ΣΚΟΠΙΑ)».

Η «Δημοκρατία της Παιονίας» δεν έχει τη λέξη «Μακεδονία» και έχει ιστορική σημασία και αφετηρία.

Οι Παίονες δεν ήταν Έλληνες. Επομένως όσοι υποστηρίζουν (πολιτικοί και επιστήμονες) ότι θα αναγνωρίσουν την γειτονική μας χώρα με τη λέξη «Μακεδονία», αλλά με γεωγραφικό προσδιορισμό σφάλλουν.

Νίκος Μάρτης

πρώην Υπουργός

 

Το DNA των Σκοπιανών συγγενεύει με των Σέρβων και των Βουλγάρων …,σύμφωνα με την ανάλυση των γενετικών πληροφοριών (DNA) που έκαναν επιστήμονες από τα Σκόπια, διαπιστώθηκε ότι η σύσταση των γονιδίων των σλαβικής καταγωγής πολιτών της FYROM, βρίσκονται πολύ κοντά στα γονίδια των Σέρβων και των Βουλγάρων.

 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...