Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔελτία τύπουΈκκληση στους αγρότες

Έκκληση στους αγρότες

Με γραπτή δήλωσή του που δημοσιοποίησε στη συνάντηση του με τους papageorgopoulos.jpgδημοσιογράφους, ο Δήμαρχος Θεσ/νίκης Β. Παπαγεωργόπουλος κάνει έκκληση στους αγρότες να σταματήσουν το κλείσιμο του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, τονίζοντας μεταξύ των άλλων ότι «θα είναι μεγάλο λάθος εκ μέρους τους, αν ξεπεράσουν κάποια συγκεκριμένα όρια» από τη στιγμή που «πέτυχαν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο, να κάνουν γνωστά τα προβλήματά τους και στον τελευταίο Έλληνα πολίτη και να ενεργοποιήσουν την κυβέρνηση με την καταβολή εκ μέρους της παροχών ύψους 500 εκ. ευρώ».

Συγκεκριμένα η δήλωση του Δημάρχου αναφέρει:

«Θέλω εκ μέρους όλων των Θεσσαλονικέων να απευθύνω έκκληση στους φίλους μας αγρότες και να τους πω: ΝΑΙ, γνωρίζουμε τον αγώνα τους, ΝΑΙ, είναι δίκαια τα αιτήματά τους, ΝΑΙ, η πολιτεία πρέπει συνεχώς να δείχνει το ενδιαφέρον της προς την συγκεκριμένη αυτή κοινωνική ομάδα. ΑΛΛΑ όλα έχουν ένα όριο.

Σήμερα είναι πλέον φανερό ότι όλοι οι στόχοι των αγροτών επετεύχθησαν. Πέτυχαν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο, πέτυχαν να κάνουν γνωστά τα προβλήματά τους και στον τελευταίο Έλληνα πολίτη, πέτυχαν την ενεργοποίηση της κυβέρνησης και την καταβολή εκ μέρους της παροχών ύψους 500 εκ. ευρώ.

Μετά από τις επιτυχίες αυτές των αγροτών, πιστεύω ότι θα είναι μεγάλο λάθος εκ μέρους τους, αν ξεπεράσουν κάποια συγκεκριμένα όρια. Και αυτό διότι σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πεθαίνουν, οι εξαγωγείς πεθαίνουν, ο τουρισμός πεθαίνει, οι επιχειρηματίες πεθαίνουν, όλη η Ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται εξ αιτίας του αποκλεισμού των μεγάλων οδικών αξόνων της χώρας μας.

Είναι κρίμα λοιπόν μέσα από την υπερβολική αντίδρασή τους, οι αγρότες να στρέψουν όλες τις άλλες κοινωνικές ομάδες εναντίον τους.

Πιστεύω ότι πρέπει σε αυτή τη φάση να αποδεχθούν τα 500 εκ. ευρώ, να αποχωρίσουν από τις εθνικές οδούς, και να συνεχίσουν επί καθημερινής βάσεως τη συζήτηση με την κυβέρνηση για την επίλυση των μεγάλων μελλοντικών προβλημάτων που θα αντιμετωπίσει ο έλληνας αγρότης».

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...