Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤέχνες γράμματαΈκθεση Φωτογραφίας "HUMAN...

Έκθεση Φωτογραφίας “HUMAN GAMES “

Του Γιάννη Βελισσαρίδη στη Gallery Παπατζίκου – Βέροια

Εγκαίνια:Πέμπτη 20 Μαΐου 2010 στις 8μ.μ

Μετά από πολύχρονη ενασχόληση με την Τέχνη της φωτογραφίας και έχοντας πάντα επίκεντρο της δουλειάς του τον άνθρωπο, ο φωτογράφος Γιάννης Βελισσαρίδης επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα του για να παρουσιάσει την πρώτη του προσωπική έκθεση φωτογραφίας. 

Στη Gallery Παπατζίκου, στη Βέροια, εκτίθεται ένα μόνο μέρος της δουλειάς του.

 Με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Human Games», επέλεξε 50 θέματα σε ασπρόμαυρες και έγχρωμες συνθέσεις που απεικονίζουν 29 διαφορετικά πρόσωπα και είναι αφιερωμένες στον άνθρωπο και την έκφρασή του μέσα από τον χορό.

Οι φωτογραφίες που εκθέτει – αποτέλεσμα δουλειάς τριών χρόνων – έχουν ως κύριο θέμα την έκφραση του σώματος μέσα από την κίνηση. Επαγγελματίες χορευτές, γνωστοί ηθοποιοί αλλά και άνθρωποι “της διπλανής πόρτας” αυτοσχεδιάζοντας αφήνονται σε ένα “ανθρώπινο παιχνίδι” – αποκάλυψη του εσωτερικού τους κόσμου.

Όλοι χόρεψαν κι έλαμψαν στο στούντιο του Γιάννη Βελισσαρίδη με ηχητική υπόκρουση το μουσικό θέμα «Human Game» του συγκροτήματος Dead Can Dance στο κρεσέντο του οποίου οι «χορευτές» απογειώνονται, κατακτώντας την απόλυτη ελευθερία της προσωπικής τους έκφρασης.

 Ο φακός του καλλιτέχνη αιχμαλωτίζει την αέναη κίνηση του σώματος και την απεικόνιση της ψυχής στο βλέμμα. Τα όρια του φωτογραφικού κάδρου εξαφανίζονται με τα φώτα να δημιουργούν μια αίσθηση μινιμαλισμού και τους χορευτές ν’αποκαλύπτουν την “κρυμμένη” τους λάμψη.

Τα σώματα αποτυπώνονται στην εικόνα ακριβώς τη στιγμή της υπέρβασής τους, με τέτοιο τρόπο ώστε οι φιγούρες μοιάζουν να πετάνε σ’ ένα διάστημα χωρίς όρια.

Η συγκεκριμένη δουλειά του Γιάννη Βελισσαρίδη αποτελεί μια σπουδή στις καθαρές φόρμες, στην αλήθεια της έκφρασης, στη μοναδική λάμψη που εκπέμπει ο κάθε άνθρωπος μέσα από τη μουσική.

Διάρκεια έκθεσης:

20 Μαΐου -12 Ιουνίου 2010.

Gallery Παπατζίκου

Αγ. Αντωνίου 26 Βέροια.

Βίκυ Παπατζίκου, τηλ. 23310 70325, vpapatzikou@gmail.com

Γιάννης Βελισσαρίδης : info@velissaridis.com

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΔΗΣ

 Το ταλέντο, το μεράκι και η αγάπη που έχει για τον άνθρωπο συνδυάζονται με τη μαγεία της στιγμής ενώ το χιούμορ στην προσέγγιση, η φαντασία, η άψογη τεχνική έγιναν η ταυτότητα που σφράγισε τη δουλειά του.

Ο φωτογράφος Γιάννης Βελισσαρίδης ακολούθησε σταθερή πορεία, με άποψη και πάθος χτίζοντας μια καριέρα χρόνων. Ανήσυχος από τη φύση του, καταπιάστηκε με πολλά και διαφορετικά είδη φωτογραφίας.

Άλλοτε κυνηγώντας την επικαιρότητα και άλλοτε την τέχνη και την έκφρασή της έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια πλούσια φωτογραφική συλλογή με χιλιάδες εικόνες που καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα θεμάτων και προσώπων.

Η προσωπική του «κιβωτός» περιλαμβάνει πορτραίτα διάσημων και αγαπημένων καλλιτεχνών με ιδιαίτερη έμφαση στο χώρο της μουσικής, φωτογραφίες μόδας, εικόνες από ρεπορτάζ, διαφημιστικά, αλλά και μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα σειρά με φωτογραφίες Τέχνης.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Άλλη μία μεγάλη νίκη των παιδιών από την Κύπρο στο διαγωνισμό Ρομποτικής στο Χιούστον.

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ηλίας Νεοφυτίδης ΧΙΟΥΣΤΟΝ. ΤΕΞΑΣ. Στον φετινό παγκόσμιο διαγωνισμό Ρομποτικής που συμμετείχαν μαθητές από όλο τον Κόσμο, στο Χιούστον του Τέξας, 16-20 Απριλίου 2024, η κυπριακή ομάδα K.P. Computer Training bits από το Σχολείο Ξυλοφάγου της Λάρνακας, αποτελούμενη από τους μαθητές...

Το ακραίο Κέντρο ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία στήνει σενάρια φόβου για να τρομάξει τους ψηφοφόρους της συντηρητικής περιοχής, του ακραίου Κέντρου και τους ανασφαλείς μικροαστούς  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν για λίγο τις διαφωνίες τους, να φασκιώσουν...

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...