Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕκλογέςΈβγαλαν τα μαχαίρια...

Έβγαλαν τα μαχαίρια από τη θήκη» έχουν ξεκινήσει στο παρασκήνιο οι ζυμώσεις για τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας….

Πολίτικο ρεπορτάζ του Νίκου Βάνη  

Έβγαλαν τα μαχαίρια από τη θήκη» έχουν ξεκινήσει στο παρασκήνιο οι ζυμώσεις για τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας….

Ν.Δ. Από το Μαξίμου διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, αλλά επειδή των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, ούτως ή άλλως από πέρυσι έχουν ξεκινήσει στο παρασκήνιο οι ζυμώσεις για τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Α.β. Αθήνας παρατηρείται συνωστισμός “κορυφαίων”, που ενδιαφέρονται να κατέβουν σε μία περιφέρεια, στην οποία ήδη εκλέγονται ηχηρά και γνωστά ονόματα του κόμματος.

Οι: Ολγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, Θανάσης Πλεύρης, Νικήτας Κακλαμάνης, Άγγελος Συρίγος, Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Φωτεινή Πιπιλή.

Τώρα όμως με την απλή αναλογική που θα γίνουν οι εκλογές είναι βέβαιο ότι θα εκλέγουν λιγότεροι.

Α Αθήνας και εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί που θα είναι υποψήφιοι.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, θα κατέβαινε στο Δυτικό Τομέα, όμως το πιθανότερο σενάριο είναι πλέον η Α’ Αθήνας.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης προέρχεται από την κεντροαριστερά, εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ στα 18 του, ωστόσο φαίνεται να έχει απήχηση στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας

Ο ίδιος υπήρξε το νεότερο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ επί προεδρίας Ευάγγελου Βενιζέλου και με απόφασή του τοποθετήθηκε επικεφαλής στη Μονάδα Ανάπτυξης Πολιτικών

Ένας ακόμη εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, που μετά βεβαιότητας θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της ΝΔ παρότι λόγω πολιτικής καταγωγής αναμένεται να προκαλέσει και αντιδράσεις, αλλά αναζητεί προς το παρόν περιφέρεια είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Αρχικά προσανατολιζόταν στο Βόρειο Τομέα Αθηνών,ότι στο Βόρειο Τομέα έχουν εκλεγεί το 2019 με τη ΝΔ επτά βουλευτές και συγκεκριμένα κατά σειρά εκλογής ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, η Νίκη Κεραμέως, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο Δημήτρης Καιρίδης και η Ζωή Ράπτη.

Ο Χρυσοχοϊδης στράφηκε στη συνέχεια στα δυτικά όπου όμως αφενός κυριαρχεί ο Μίλτος Βαρβιτσιώτης, που είχε βγάλει κατά την κατάρτιση των ψηφοδελτίων για τις εκλογές του 2019 από τη δύσκολη θέση τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς ουδείς από τα “μεγάλα ονόματα” ήθελε να πάει στο Δυτικό Τομέα. Και εκεί επίσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενδέχεται να αντιμετωπίσει δυσκολίες λόγω εγκληματικότητας. Επομένως το πιθανότερο σενάριο πλέον είναι η Α Αθήνας.

Ο υπουργός Επικρατείας και ένας από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα κατέβει είτε στην Α’ Αθήνας είτε στην Α’ Πειραιώς, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.

Στην Α Αθήνας και στην κεντρική πολιτική σκηνή θέλει όμως να επιστρέψει και ο πρώην Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία υπάρχει πρόταση κάτω από το τραπέζι σιφόνια συνεργασίας με το Μαξιμού. 

Ν.Δ.πόλεμος έχει ξεσπάσει αναμεταξύ η σαμαρική η Καραμαλίκη η Μητσοτάκηκη και σημιτικοί, γίνεται «του κουτρούλη το πανηγύρι» Ν.Δ

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...