για την θαλάσσια κυκλοφορία, μάλιστα κηρύχθηκε τόσο άγονη που και τα τελευταίο καράβι της ρεμούλας, γιατί κάτι τέτοιο κυκλοφορούσε και αυτό κατά λάθος στο λιμάνι της πόλης , μας εγκατέλειψε εν έτη 2007 και εν όψει της τουριστικής σεζόν (το ακούτε κυρία Υπουργέ Τουριστικής ανάπτυξης;;;) και με τα σχέδια για την “ανάπτυξη της Ελληνικής ναυτιλίας ” που γίνονται στο γόνατο από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Τα πλοία που κυκλοφορούσαν προς τα νησιά του Αιγαίου και έδεναν στο “‘Bigger harbour of Balkans“ Thessalonica <Μεγαλύτερο λιμάνι των Βαλκανίων >(τρομάρα μας), ήταν δρομολόγια τζάμπα για τους καραβοκύρηδες, αφού έπαιρναν άκουσον – άκουσον λόγω “άγονης γραμμής” επιδότηση από το Ελληνικό κράτος, λεφτά πάλι του Έλληνα φορολογούμενου (λες και ήταν άνεργοι οι καημένοι).
Έληξε η σύμβαση;;; Έπαψαν και τα καράβια τους να δένουν στο λιμάνι της Θες/νίκης ,έφυγαν δε για άλλα λημέρια, όπου το χρήμα ρέει άφθονο στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, αδιαφορώντας για την Ελληνική οικονομία και την πρόοδο αυτής της έρημης χώρας, που ο καθένας την εκβιάζει ανάλογα με τα μέσα που διαθέτει (βλέπε νταβατζήδες-καρτέλ κ.τ.λ.π).
Αναρωτιέμαι αν αυτοί οι εφοπλιστές είναι Έλληνες, ή ιμιτασιόν, αφου αποκλειστικά και μόνο για τους τραπεζικούς λογαριασμούς κόπτονται.
Που είσαι Ωνάση να δεις την απληστία των συναδέλφων σου. Εσύ που έβαλες τα γυαλιά σ΄ όλους όσους είχαν εμάς τους Έλληνες έξω από τον χάρτη πλοήγηση. Εσύ Αρίστο μας ανέβασες, μας χάρισες ημέρες Ελληνικής περηφάνιας, μας έβγαλες από την παγκόσμια απομόνωση με τα έργα και τις ημέρες σου, που μέχρι και στις μέρες μας αποδίδουν.
Ενώ οι σημερινοί καραβοκύρηδες θάβουν ότι απέμεινε για την περαιτέρω ανάπτυξη αν δεν πάρουν το επίδομα. Το ακούς Αρίστο;;; Δεν δίνουν φράγκο για τους Έλληνες, αντιθέτως στοχεύουν και στην τελευταία τους δραχμούλα – ευρώπουλο.
ΕΛΕΟΣ!!!!! Τέρμα τα αστεία ως εδώ!!!!! Εξαντλήθηκε η υπομονή μας προς την εκάστοτε κυβέρνηση. Δεν πάει άλλο.
Θα μας φέρετε καράβια κύριε Υπουργέ εμπορικής ναυτιλίας ακόμα και από την Ουγκάντα εάν χρειαστεί, αλλά με την Βόρεια Ελλάδα δεν θα παίζετε, και δεν θα την σβήσετε από τον χάρτη, απομονώντας της εντελώς.
Εδώ και τώρα θέλουμε καράβια σύγχρονα με ατμοπλοϊκή σύνδεση από το λιμάνι της Θες/νίκης προς κάθε κατεύθυνση, διαφορετικά πάψτε να φορολογείτε τους πολίτες και επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας.
Η ζυγαριά πρέπει να ισορροπήσει επιτέλους.
Ελλάδα δεν είναι μόνο Αθήνα – Μύκονος !!!!!!!!!