Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Άγιον Όρος ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν είχε επισκεφτεί μαζί με τη σύζυγό του γυναικεία μονή σε μετόχι της μονής Φιλοθέου στη Θάσο.


Ολοκληρώθηκε η ιδιωτική επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν στο Άγιον Όρος. Ο Ρώσος πρωθυπουργός εισήλθε στο Άγιο Όρος την Πέμπτη και διέμεινε για δύο βραδιές στη μονή Φιλοθέου. Σήμερα το πρωί επισκέφθηκε τη μονή Αγίου Παντελεήμονος.

Αμέσως μετά αναχώρησε ακτοπλοϊκώς από το Άγιο Όρος για την Ουρανούπολη. Ο κ. Μισούστιν παρέδωσε σημαντική ποσότητα υγειονομικών υλικών, μάσκες, απορρυπαντικά, απολυμαντικά και άλλα μέσα ατομικής προστασίας από τον κορονοϊό, τα οποία έφερε από τη Ρωσία, για να διανεμηθούν ανάλογα με τις ανάγκες στους αγιορείτες.

Πριν επισκεφθεί το Άγιον Όρος ο Ρώσος πρωθυπουργός είχε επισκεφτεί μαζί με τη σύζυγό του γυναικεία μονή σε μετόχι της μονής Φιλοθέου στη Θάσο.

 

Ιδιωτική προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος πραγματοποιεί από το πρωί ο 54χρονος πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν, ο οποίος δεν προγραμματίζεται να έχει ουδεμία συνάντηση με εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος έφθασε αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη με σχετικά μικρή προσωπική συνοδεία και χωρίς δημοσιογραφική κάλυψη και μετέβη στην Ουρανούπολη, από όπου εισήλθε με σκάφος στην Αθωνική πολιτεία.

Στον Άθω έχουν ληφθεί ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας από την ΕΛΑΣ, αλλά και την προσωπική ασφάλεια του Ρώσου πρωθυπουργού, ενδεικτικό, δε, είναι ότι εφαρμόζεται η συνήθης τακτική της διαρροής πληροφοριών για τις μετακινήσεις του, οι οποίες τελικά δεν επιβεβαιώνονται.

Το βέβαιο είναι ότι ο κ. Μισούστιν μετέβη στη ρωσική Μονή Παντελεήμονος, που σήμερα εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Σιλουανού και πιθανώς θα διανυκτερεύσει εκεί, όπως αρχικώς σχεδιαζόταν και είχε ανακοινωθεί, αν και νωρίτερα στην Ιερά Επιστασία έκαναν λόγο για πιθανή διανυκτέρευση στη Μονή Φιλοθέου .

Ασαφής ήταν ως αργά ο χρόνος της αναμενόμενη συνάντησης στις Καρυές με αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας, που αναμένεται πιθανώτατα αύριο ή το Σάββατο, εάν , γίνουν δύο τελικά οι διανυκτερεύσεις της ρωσικής αντιπροσωπείας στο Άγιο Όρος.

Ρωσικές διπλωματικές πηγές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους γιατί η ελληνική πλευρά διευκόλυνε με άψογο τρόπο το ταξίδι του Ρώσου πρωθυπουργού, παρά τις βεβαρημένες συνθήκες από την πανδημία και την εμφάνιση πολλών κρουσμάτων στο Άγιον Όρος. 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...