Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑστυνομικάΨάχνουν σχέσεις του...

Ψάχνουν σχέσεις του Ριζάι με τρομοκράτες, οι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Eκτιμούν ότι οι κινήσεις του αλβανού κακοποιού θα αποκαλύψουν στοιχεία για το «οργανωμένο έγκλημα»

Σχέσεις του 35χρονου αλβανού κακοποιού Αλκέτ Ριζάι με τη «νέα γενιά τρομοκρατών» εξετάζουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του στο Ανω Σούλι. Οι αστυνομικοί εξετάζουν ακόμη το ενδεχόμενο εμπλοκής του σε ένοπλες ληστείες στην περιοχή της Βοιωτίας, αλλά και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες που έχουν σημειωθεί από τις 22 Φεβρουαρίου 2009 και μετά, οπότε και απέδρασε με τον Βασίλη Παλαιοκώστα από τις Φυλακές Κορυδαλλού.

Οι αξιωματικοί πιστεύουν ότι η εξακρίβωση των κινήσεων του Αλκέτ Ριζάι τους τελευταίους μήνες θα αποκαλύψει σειρά στοιχείων για το «οργανωμένο έγκλημα», αλλά πιθανόν και για τη δράση ομάδων ένοπλης βίας.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν τους τελευταίους μήνες σειρά πληροφοριών ότι είχε δημιουργηθεί δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ ατόμων που συμμετείχαν σε ένοπλες οργανώσεις με τον γνωστό καταζητούμενο ποινικό Βασίλη Παλαιοκώστα, και μέσω αυτού με άλλους τρεις κακοποιούς, οι οποίοι συνεργάζονταν μαζί του.

Ανάμεσα σε αυτούς που υπάρχουν ενδείξεις ότι απέκτησαν επαφές με μέλη του αντάρτικου πόλης ήταν ο Αλκέτ Ριζάι, αλλά και δύο γνωστοί «νονοί της νύχτας». Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας επισημαίνουν ειδικότερα:

«Εχουμε πλέον πολλά στοιχεία για αυτές τις διασυνδέσεις. Ο Βασίλης Παλαιοκώστας είχε από τις αρχές του 2000 επαφές με υπόπτους για συμμετοχή σε ένο πλες οργανώσεις, ενώ οργάνωσε την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη με δύο γνωστούς αντιεξουσιαστές από τη συμπρωτεύουσα, που είχαν συνεχείς επαφές με τις οργανώσεις της Αθήνας, αλλά και με γνωστό στέκι στην περιοχή των Εξαρχείων.

Οπως διαπιστώσαμε μέσω του συστήματος υποκλοπών της ΕΥΠ, λίγες εβδομάδες μετά τη δεύτερη απόδραση των Παλαιοκώστα και Ριζάι από τις Φυλακές Κορυδαλλού προσφέρθηκε να τους μεταφέρει όπλα από την Κρήτη άλλος δραστήριος αντιεξουσιαστής. Επιπλέον υπάρχει σειρά πληροφοριών ότι οι δύο κρατούμενοι “νονοί”, φίλοι του Ριζάι, έχουν επαφές με οργανωτές του ελληνικού αντάρτικου πόλης, προκειμένου να υπάρχει αλληλοϋποστήριξη στις ενέργειές τους, ενώ τους ενώνει το μίσος τους για τους αστυνομικούς. Τέτοιο ενδεικτικά στοιχεία προέκυψαν και από τις υποκλοπές στο πλαίσιο της υπόθεσης Βλαστού».

Ε τσι, οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο σε επιθέσεις κατά ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. τους τελευταίους μήνες, όπως στη δολοφονία του Νεκτάριου Σάββα στα Πατήσια, αλλά και στην πρόσφατη αιματηρή επιδρομή στα Κάτω Πατήσια, να είχαν καίριο υποστηρικτικό ρόλο κάποιοι από τους προαναφερόμενους ποινικούς.

Επιπλέον, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διαθέτουν πληροφορίες ότι ο Αλκέτ Ριζάι τους τελευταίους μήνες είχε αποκτήσει νέες επαφές με «νονούς» της νύχτας. Χαρακτηριστικά σημειώνουν: «Ο Ριζάι, μετά τη δεύτερη φυγή του από τον Κορυδαλλό, διέμενε σε διάφορα καταλύματα γύρω από την Αθήνα, όπως στο Αλεποχώρι, στο Χαλκούτσι, στο Ανω Σούλι κι αλλού.

Αρχικά διατηρούσε επαφές με τον Βασίλη Παλαιοκώστα, οι οποίες σταμάτησαν μετά την απόπειρα σύλληψής τους στο Αλεποχώρι. Τους τελευταίους μήνες απέκτησε ξανά επαφές με γνωστούς ποινικούς, τους οποίους γνώριζε από την αρχή της εγκληματικής δραστηριότητάς του, στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Ερευνούμε αν και σε αυτή την περίπτωση διεκπεραίωσε συμβόλαια θανάτου, όπως συνέβη και μετά την πρώτη φυγή του- το καλοκαίρι του 2006- από τις Φυλακές Κορυδαλλού».

Οι αστυνομικοί έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους σε ένα θωρακισμένο πολυτελές αυτοκίνητο που βρέθηκε έξω από το κρησφύγετο του Ριζάι και το οποίο ανήκε στον επιχειρηματία Γιώργο Αναγνωστόπουλο- είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε κυκλώματα της νύχτας-, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 10 Ιουνίου στο Γαλάτσι.

Μάλιστα, χθες το μεσημέρι προσήχθη στην Ασφάλεια συγγενής του Αναγνωστόπουλου που φέρεται να εμπλέκεται στη διαδικασία παράδοσης του πολυτελούς αυτοκινήτου στον καταζητούμενο Ριζάι, αλλά και σε περίπτωση οπλοκατοχής.

Σημειώνεται ότι ο Ριζάι ήταν συγκατηγορούμενος με άλλον συγγενή του Γ. Αναγνωστόπουλου στην υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας, τον Μάρτιο του 2003, του 30χρονου ηλεκτρολόγου Αθ. Κορωπιώτη στην Πάρνηθα. /πηγή;ΒΗΜΑ

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΝ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

Προς διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ… Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.grwww.egerssi.gr Πώς μετάλλαξαν την φύση του λαού μας Θεέ μου; Πώς εμφύτεψαν στο μυαλό των νεοελλήνων τη βλακεία, την ηλιθιότητα, την απανθρωπιά, την ασέβεια στο Θείο, την εγκατάλειψη της φιλοπατρίας; Τον φιλοτομαρισμό! Πίστευα...

‘Αρχισε το ”παζάρι” με Τουρκία…Με Μητσοτάκη πρωθυπουργό, χάνουμε.

Και ξαφνικά, μετά 50 χρόνια, ''αποφασίστηκε'' να γίνουν συνομιλίες-διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας γιά διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανόμενων και ''εδαφικών'', όπως δήλωσε στο CNN ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο ''Σπίτι της...

Χάθηκαν πέντε ζωές σε ειδική αποστολή προσφοράς στη Λιβύη. Τι ακριβώς συνέβη;

Του Δημήτρη Κυπριώτη Η είδηση του θανάτου 3 στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και 2 πολιτών, από τα 19 άτομα που συγκροτούσαν την Ελληνική ειδική αποστολή στη Λιβύη για την  παροχή βοήθειας στις εξαιρετικά καταστροφικές συνέπιες και τις ανθρώπινες απώλειες, λόγω ...

Το Προγράμματα χρηματοδότησης τον 800,000 ευρώ για Το οικόπεδο της οικογένειας δραγούμη στο Βογατσικό Καστοριάς και η αξιοποίηση Μουσείο.

Κίνηση πολιτών τοΰ Βογατσικοΰ. Ερωτήματα, διαπιστώσεις και προτάσεις στους υποψήφιους Δημάρχους Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου και Καλλιόπη (Κάλι) Κυριακίδου. Το Προγράμματα χρηματοδότησης τον 800,000 ευρώ για Το οικόπεδο της οικογένειας δραγούμη στο Βογατσικό Καστοριάς και η αξιοποίηση Μουσείο.  Το οικόπεδο της οικογένειας...