Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΟμογενειακάΧΙΟΥΣΤΟΝ. ΤΕΞΑΣ. Ο...

ΧΙΟΥΣΤΟΝ. ΤΕΞΑΣ. Ο Σεπτέμβριος έχει σημάνει την αρχή του εκκλησιαστικού έτους αλλά και την επιστροφή όλων στην εκκλησία και τα ελληνικά σχολεία.

 Οπως και σε άλλες ενορίες, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου μετά τη Θεία Λειτουργία ο πατέρας Λουκάς ανακοίνωσε τα 28 διαφορετικά προγράμματα που προσφέρει η κοινότητα του Αγίου Βασιλείου στο Χιούστον.

Αμέσως μετά τη Λειτουργία ο κόσμος προσήλθε στην κοινοτική αίθουσα όπου προσφέρθηκε μεσημβρινό γεύμα που προετοιμάστηκε από τη νεολαία. Στην αίθουσα παρίστατο η υπεύθυνη τον προγραμμάτων για πληροφορίες αλλά και για εγγραφές συμμετοχής για όσους δεν είχαν εγγραφεί ηλεκτρονικά.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και έτσι η ελληνική φλόγα στον Αγιο Βασίλειο του Χιούστον θα εξακολουθήσει να ανάβει παρά τις γνωστές υφιστάμενες δυσκολίες διατήρησης και μεταλαμπάδευσης της κουλτούρας, της γλώσσας, των ηθών και των εθίμων της μητέρας Ελλάδος σε μία ξένη χώρα. Αλλά όσο δύσκολο και αν είναι οι υπεύθυνοι των προγραμμάτων τα καταφέρνουν. Το ελληνικό σχολείο με την Διευθύντρια Σοφία Βαχτσεβάνου κάνει θαύματα. Στις εθνικές εορτές βλέπουμε όλα τα Ελληνόπαιδα να απαγγέλουν τα ποιήματα σε τόσο καθαρά Ελληνικά που κανένας δεν πιστεύει ότι αυτά τα παιδιά είναι δεύτερης και τρίτης γενεάς.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην Σοφία Βαχτσεβάνου και τις δασκάλες και τους δασκάλους για το λειτούργημα που επιτελούν προς δόξα και τιμή της μητέρας Ελλάδος.

Η Ελλάδα ζει και βασιλεύει στην κοινότητα του Αγίου Βασιλείου στο Χιούστον του Τέξας. Να ευχηθούμε καλή χρονιά σε όλες τις ελληνικές κοινότητες και ας αναγνωρίσουμε τη μεγάλη προσφορά όλων των εκπαιδευτικών στα ελληνικά σχολεία της Διασποράς. Μην διστάζετε να τους ευχαριστείτε διότι όπως πολύ καλά γνωρίζουμε δεν παίρνουν αρκετά χρήματα για αυτό που προσφέρουν, αλλά το κάνουν με αγάπη προς την πατρίδα Ελλάδα και με περηφάνια που είναι Ελληνες.ekirikas.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

‘Ενας (ακόμα) Νίκαρος (Νέα Υόρκη, ΟΗΕ) και οι ανύπαρκτοι ”αγώνες”

Και ξαφνικά, μετά 50 χρόνια, ”αποφασίστηκε” να γίνουν συνομιλίες-διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας γιά διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανόμενων και ”εδαφικών”, όπως δήλωσε στο CNN ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο ”Σπίτι της...

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ, LANDIS + GYR KAI SIEMENS

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.grwww.egerssi.gr Όλα είναι… μπίζνες! Μπορεί να βλέπουμε το «αθώο» προσωπάκι του Τάιλερ, συντρόφου του Στέφανου Κασσελάκη, στις κάμερες και να αποτελεί θέμα στα κανάλια για την διαφορετικότητά του και τις βερμούδες του, όμως η...

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ-από τις συνθήκες θανάτου των στελεχών των ΕΔ και 2 Ελλήνων πολιτών ρωτάω αληθεύει ότι πριν την ξεκάθαρη έκρηξη στο λεωφορείο υπήρξε αποκοπή...

Επειδή δεν βλέπω να υπάρχει ροή ενημέρωσης από τις συνθήκες θανάτου των στελεχών των ΕΔ και 2 Ελλήνων πολιτών ρωτάω αληθεύει ότι πριν την ξεκάθαρη έκρηξη στο λεωφορείο υπήρξε αποκοπή της πομπής από αυτοκίνητα με διακριτικά ανθρωπιστικής βοήθειας που...