Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικάΧάσαμε τον ΟΤΕ…..Stop!!!!!!!

Χάσαμε τον ΟΤΕ…..Stop!!!!!!!

 Πως και γιατί ξεπουλήθηκε ο ΟΤΕ

ote_deutschetele_ph1.jpgΟ μεγαλύτερος και επικερδέστερος δημόσιος οργανισμός τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ), και μάλιστα ο κυρίαρχος παίκτης στα Βαλκάνια ξεπουλήθηκε στους Γερμανούς το 30% του μετοχικού κεφαλαίου στην Deutshe Telekom (DΤ).

Σύμφωνα με τον νόμο, μετά την πώληση των μετοχών, το Ελληνικό δημόσιο σήμερα ελέγχει μόνο το 20% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ. Ο μέχρι πρόσφατα εθνικός μας φορέας ΟΤΕ διαθέτει μια τεράστια πελατειακή βάση, από την οποία καταγράφει πάνω από 35 δις Ευρώ τζίρο το χρόνο, χάρη στην τεχνολογία και τεχνογνωσία με την οποίαν επένδυσε στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και των πρώην Ανατολικών χωρών της Ευρώπης.

Για το ξεπούλημα του ΟΤΕ (και όχι μόνο), η εντολή δόθηκε από τους συνήθους ύποπτους, τους κλειδοκράτορες της νέας τάξης πραγμάτων.

Το γεγονός πως ο Εθνικός μας φορέας  ΟΤΕ ο οποίος είναι τεράστιας στρατηγικής συμμαχίας για την χώρα, ξεπουλήθηκε για ένα κομμάτι ψωμί στους Γερμανούς, ήταν ως αποτέλεσμα ομολογιακού δανείου του Γερμανικού δημοσίου προς την Ελλάδα, με σκοπό να μπει τότε η χώρα στην Νομισματική Ένωση.

Έτσι λοιπόν οι Γερμανικές τράπεζες, έχουν χαρτοφυλάκιο του Ελληνικού δημοσίου αξίας πάνω από 65 δις Ευρώ. Δηλαδή, χρέη που οφείλει η Ελλάδα στο Γερμανικό δημόσιο. Ωστόσο η αξία του ΟΤΕ σήμερα ξεπέρασε το 1 τρις εκ. Ευρώ.

Με απλά μαθηματικά και μόνο με τον ΟΤΕ η Ελλάδα, όχι μόνο θα ήταν σε θέση να ξεπληρώσει όλα τα χρέη, αλλά και να αποταμιεύσει και κάμποσα ρέστα, αν και εφόσον διαπραγματευόταν έξυπνα , κυρίως όμως προς το συμφέρον της Ελλάδος.

Αντί αυτού, για μια χούφτα Ευρώπουλα τον ξεπουλήσαμε στο Γερμανικό όμιλο D.T, ο οποίος αρχικά απέκτησε το 30% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ, για να προχωρήσει στην συνέχεια στην απόκτηση του 80% του μετοχικού κεφαλαίου, αποκτώντας έτσι και τον έλεγχο του ΟΤΕ, βάσει των μυστικών διαπραγματεύσεων που γίνονται από τον επικεφαλής της D.T και τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών.

Η D.T εκτός από το 30% του ΟΤΕ, απέκτησε παράλληλα και τα περιουσιακά, τα ακίνητα του ΟΤΕ, που υπολογίζονται πάνω από 10 δις Ευρώ. Μια τελείως ξεχωριστή και επικερδής επιχείρηση για τους Γερμανούς. Δεν είναι τυχαίο πως η D.T ίδρυσε άμεσα Real State για ενοικίαση και πώληση αυτών των ακινήτων.

Έτσι λοιπόν οι Γερμανοί θα ξεπουλούν σιγά – σιγά την περιουσία του Ελληνικού λαού ο οποίος στήριξε για δεκαετίες, και συνεχίζει να το κάνει, αφού παρέμεινε ως πελάτης στην νέα εταιρεία ΟΤΕ Α. Ε – D.T, με αποτέλεσμα η Telekom να αγνοεί τις ιδιαιτερότητες της Ελληνικής αγοράς, την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα καταναλωτή, εφαρμόζοντας σκληρή γραμμή απέναντι στο μεγάλο συνδρομικό πελατολόγιο της σταθερής τηλεφωνίας του ΟΤΕ, κόβοντας άμεσα την επικοινωνία όταν ο λογαριασμός ξεπεράσει τα 100 Ευρώ, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στο παρελθόν που δινόταν περιθώριο 10 ημέρων για την αποπλήρωση, προτού διακοπεί.

Ύστερα από το νταλαβέρι και σε καμιά περίπτωση “deal” ξεπουλήματος, η σημερινή μορφή της νέας εταιρείας ΟΤΕ Α.Ε – D.T εξακολουθεί να εισπράττει πάγια τέλη από τον λογαριασμό εκατομμυρίων καταναλωτών. Και αυτό είναι μέγα θέμα για το οποίο κανείς δεν απαντά στο ερώτημα, γιατί δεν καταργήθηκε το υποχρεωτικό πάγιο τέλος από τους λογαριασμούς του ΟΤΕ Α.Ε – D.T.

Διότι,σύμφωνα με τον νόμο της Ε. Ένωσης περί ανταγωνιστικότητας απαγορεύονται ρητά τα πάγια τέλη στα τιμολόγια των καταναλωτών. Επομένως η είσπραξη πάγιων τελών από τον ΟΤΕ Α.Ε – D.T θεωρείτε καθαρά εισπρακτικό μέτρο, βάσει της Ευρωπαϊκής ντιρεκτίβας στα πλαίσια της ελεύθερης αγοράς. Είναι νόμοι της Ε. Ένωσης τους οποίους η Ελλάδα όποτε θέλει τους εφαρμόζει πιστά, και όποτε δεν την βολεύει κάνει την πάπια.

Μια τέτοια πάπια πληρώσαμε πολύ ακριβά, και εννοούμε τον Εθνικό αερομεταφορέα μας την Ολυμπιακή, που έφαγε κάμποσα εκατομμύρια Ευρώ πρόστιμο από την Ε. Ένωση, λόγω της παράνομης χρηματοδότησης της από το δημόσιο.

Ότι ακριβώς συμβαίνει σήμερα με τον ΟΤΕ Α.Ε – D.T για την είσπραξη πάγιων τελών στα τιμολόγια των καταναλωτών,

Απορίας άξιον είναι πως οι δεκάδες καταναλωτικές οργανώσεις που ξεφύτρωσαν στην Ελλάδα καμιά τους δεν προσέφυγε μέχρι σήμερα στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, για να σταματήσει τους νταβατζήδες να τα οικονομούν με το έτσι θέλω, εις βάρος των καταναλωτών, εν μέσω τεχνητής οικονομικής κρίσης της χώρας.

Δεν διανοείται ένας λογαριασμό των εταιρειών ΟΤΕ Α.Ε – D.T να εμφανίζει πχ,για τηλεφωνικές συνδιαλέξεις 6 Ευρώ, και πάγια τέλη στον ίδιο λογαριασμό 40 Ευρώ, τα οποία εισπράττει προκαταβολικά για τους επόμενους μήνες, επιπλέον χρεώνει ακόμα και την συντήρηση των τηλεφωνικών γραμμών με 3 Ευρώ, αντί να παρέχεται δωρεάν, όπως άλλωστε όφειλε να κάνει.

Αυτό το ληστρικό φαινόμενο σε καμιά άλλη χώρα της Ευρωζώνης δεν υπάρχει. Όσο για τους εκάστοτε πολιτικούς μας, τόσα χρόνια δεν άσκησαν καμιά κριτική και συζήτηση στην βουλή για την κατάργηση των πάγιων τελών από τα τιμολόγια ΟΤΕ Α.Ε – D.T όπως μας υποχρεώνει δια νόμου η Ε. Ένωση. Ούτε πρόκειται να ασχοληθούν όσο έχουν στα γραφεία τους δωρεάν υπηρεσίες από τον ΟΤΕ Α.Ε – D.T, που όμως και αυτά τα πληρώνει ο Έλληνας καταναλωτής.

Οι δε Γερμανοί συνέταιροι μας χωρίς να βάλουν ζεστό χρήμα για την απόκτηση του ΟΤΕ, ήδη έχουν κάνει απόσβεση μέσα σε ένα χρόνο από τα 35 δις Ευρώ, τζίρο του ΟΤΕ, ο οποίος το 2007 πούλησε και το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής του infote (υπηρεσία καταλόγου) έναντι 300.000.000 Ευρώ στις εταιρείες Rhone Capital LLC (85%) και την Zarkona Trading Limited (15% του μετοχικού κεφαλαίου), η οποία αποτελεί εταιρικό σχήμα που έχει συσταθεί με στόχο της συμμετοχή εξαγοράς επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στην Ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων (τι μας λέει αυτό, ότι είναι όλα καλά προγραμματισμένα για τον γενικό ξεπούλημα της χώρας).

Κάπως έτσι τα παραπάνω μου εξήγησε ανώτερο στέλεχος χρηματιστηριακού ομίλου των ΗΠΑ. Έτσι εξηγείται πως και γιατί μπήκε η Ελλάδα στην ζώνη του Ευρώ, Μπήκαμε γυμνοί και δαρμένοι, αφού προηγουμένως ξεπουλήθηκε και όλο το χρυσάφι – ασήμι της τράπεζας της Ελλάδος επί εποχής Κ. Σημίτη, όπως και πολλές άλλες επικερδείς δημόσιες επιχειρήσεις, τις οποίες φρόντισαν πρώτα μεθοδικά να χρεοκοπήσουν.

Παράδειγμα η περίπτωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Αεροσκαφών (ΕΒΑ) η οποία σήμερα θα μπορούσε να κατασκευάζει αεροπλάνα σε συνεργασία με την εταιρεία Loοckheed για την οποίαν πληροφορούμε ότι όπου νάνε θα ξεπουληθεί.

Για μια χούφτα Ευρώπουλα θα ξεπουληθούν και πολλές άλλες επιχειρήσεις του δημοσίου, χάνοντας έτσι θέσεις εργασίας, και ανεβάζοντας κατακόρυφα την λίστα των ανέργων.

Η δε περιβόητη ανάπτυξη της χώρας μοιάζει με κακόγουστο ανέκδοτο.

Την ίδια ώρα εν μέσω κρίσης και ψαλιδίσματος του 14ου μισθού, τα μπακιρένια “boys” του ΟΤΕ σήμερα είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι, με ετήσιες απολαβές (χωρίς bonus και prim )που ξεκινούν από 580.000 Ευρώ αυτές του προέδρου ο οποίος μάλιστα έχει και στην πλάτη του δύο ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος (Α) από την πανάκριβη σύμβαση τεχνικής υποστήριξης που σύναψε ο ΟΤΕ το 2004 με τους “Εθνικούς” προμηθευτές Siemens και intracom. Β) Το σκάνδαλο που είχε καταγγείλει στον εισαγγελέα το ΠΑΣΟΚ, με μηνυτήρια αναφορά βουλευτών του στην υπόθεση εξαγοράς από τους Γερμανούς με υπερβολικό τίμημα).

Πέρα του ότι ο ΟΤΕ είναι εθνικής σημασίας για την χώρα, ωστόσο κατά την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου, δεν καλύφθηκε ούτε και στο ελάχιστο η αναγκαία εποπτεία του δικτύου του ΟΤΕ, για την ασφάλεια των επικοινωνιών και του απορρήτου των συνδιαλέξεων, με αποτέλεσμα οι Γερμανοί μόλις έβαλαν πόδι στον ΟΤΕ σύνδεσαν το δίκτυο του, με το δίκτυο της D. Telecom στην Γερμανία όπου είναι εγκατεστημένα σε πλήρη λειτουργία υπερσύγχρονα συστήματα μόνιμης παρακολούθησης των συνδιαλέξεων της Siemens, και χωρίς να έχει η Ελληνική πλευρά στην πραγματικότητα την δυνατότητα εποπτείας της ασφάλειας των επικοινωνιών.

Στο δόγμα της εξυγίανσης και ανάπτυξης της χώρας (κούφια λόγια χωρίς περιεχόμενο) το νταλαβέρι με το ξεπούλημα του ΟΤΕ, αλλά και πολλών άλλων δημοσίων επιχειρήσεων, οι εκάστοτε πολιτικοί μας κατάφεραν και έκαναν την Ελλάδα ένα ξένο προτεκτοράτο, το οποίο κερδίζει δις Ευρώ από τις πλάτες του φιλότιμου Ελληνικού λαού, και κάνουν σουρωτήρι την Ελλαδίτσα μας, η οποία μέχρι πρόσφατα ήταν ένα παγκόσμιο φαινόμενο, ενώ σήμερα είναι μια φτωχή χώρα, χάρη στα φτωχά μυαλά του κατεστημένου.

“…Αχ Ελλάδα καημένη,

 έτσι σε αποκαλούν οι ξένοι..”

Αυτό είναι το σουξέ των Γερμανών και κάθε κερδοσκόπων, υπηρετών της νέας τάξης πραγμάτων, που έχουν ως σκοπό να φάνε με μια μπουκιά, ότι απέμεινε Εθνικό και Ελληνικό!!!!!!!!!!

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μπερίσα: «McGonical και Ράμα συνένοχοι – Και οι δύο πρέπει να πάνε στη φυλακή»

Οπρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα αντέδρασε σχετικά με το γεγονός ότι ο πρώην ανώτερος πράκτορας του FBI, Τσαρλς ΜακΓκόνιγκαλ, παραδέχτηκε την ενοχή του για τον φάκελο διαφθοράς με ανώτερους Αλβανούς αξιωματούχους. Με αντάλλαγμα μείωση της ποινής δέχθηκε τα πάντα από τον αλβανικό...

‘Ενας (ακόμα) Νίκαρος (Νέα Υόρκη, ΟΗΕ) και οι ανύπαρκτοι ”αγώνες”

Και ξαφνικά, μετά 50 χρόνια, ”αποφασίστηκε” να γίνουν συνομιλίες-διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας γιά διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανόμενων και ”εδαφικών”, όπως δήλωσε στο CNN ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο ”Σπίτι της...

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ, LANDIS + GYR KAI SIEMENS

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.grwww.egerssi.gr Όλα είναι… μπίζνες! Μπορεί να βλέπουμε το «αθώο» προσωπάκι του Τάιλερ, συντρόφου του Στέφανου Κασσελάκη, στις κάμερες και να αποτελεί θέμα στα κανάλια για την διαφορετικότητά του και τις βερμούδες του, όμως η...

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ-από τις συνθήκες θανάτου των στελεχών των ΕΔ και 2 Ελλήνων πολιτών ρωτάω αληθεύει ότι πριν την ξεκάθαρη έκρηξη στο λεωφορείο υπήρξε αποκοπή...

Επειδή δεν βλέπω να υπάρχει ροή ενημέρωσης από τις συνθήκες θανάτου των στελεχών των ΕΔ και 2 Ελλήνων πολιτών ρωτάω αληθεύει ότι πριν την ξεκάθαρη έκρηξη στο λεωφορείο υπήρξε αποκοπή της πομπής από αυτοκίνητα με διακριτικά ανθρωπιστικής βοήθειας που...