Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΡεπορτάζΗ Ελλάδα του...

Η Ελλάδα του πολιτισμού με τις φτηνιάρικες Τούρκικες σειρές, αντικατέστησαν τις Ελληνικές παραγωγές

Από τον χώρο της Ελληνικής διασκέδασης δύο φωστήρες της αρπαχτής μας έφεραν   και την Τούρκικη κουλτούρα στα σπίτια μας.

Ο ένας πρώην διευθυντής δισκογραφικής εταιρείας επί πολλά έτη, ένας εκ του συστήματος που διέλυσε το Ελληνικό τραγούδι, φτιάχνοντας παραγωγές με ψευτοτράγουδα, αλλά και καλλιτέχνες που ήταν ταγμένη στο λαϊκό τραγούδι και στην Ελληνική παράδοση τους μετέτρεψε σε ψευτοστάρ της πολύ κακής αντιγραφής Ποπ και Αγγλοσαξονικού ρεπερτορίου, αλλά με Ελληνικά μουσικά όργανα, εκτός του μπουζούκι, πασάροντας τα ως Ελληνικά τραγούδια, με αποτέλεσμα το Ελληνικό πεντάγραμμο να έχει καταστραφεί, και να κλείσουν αρκετά νυχτερινά κέντρα.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα  μας το έδωσε Αθηναίος επιχειρηματίας, ο οποίος στο νυχτερινό κέντρο του έφερε το σχήμα με τον άκρως λαϊκό τραγουδιστή Αντύπα και τον Σάκη Ρουβά του Ποπ κατεστημένου, που προωθούσε ο παραπάνω πρώην διευθυντής δισκογραφικής και που  κατάφερε να κλείσει  νυχτερινά κέντρα. Το αποτέλεσμα αυτού του σχήματος είναι άκρως αντιπροσωπευτικό γιατί πολεμήθηκε το λαϊκό τραγούδι, καθώς ο Αντύπας στην κυριολεξία εξαφάνισε – μηδένισε τον Σάκη Ρουβά, αφού ακόμα και οι πιστοί θαμώνες του Ποπ τραγουδιστή, διασκέδαζαν τόσο με το πρόγραμμα του Αντύπα, που κάθε βράδυ τον έλουζαν στα λουλούδια, ενώ ο Σάκης ούτε ένα κοτσάνι δεν πήρε.

Είναι δε και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πως κάποιοι ένας ( εξ αυτών ο πρώην διευθυντής δισκογραφικής) έφτιαξαν ψεύτικα είδωλα του πενταγράμμου σβήνοντας σιγά – σιγά το λαϊκό και παραδοσιακό τραγούδι.

Ακριβώς το ίδιο έργο παίζεται τώρα και με τα Τούρκικα σήριαλ με τα οποία εμπλέκεται ο φωστήρας, πρώην διευθυντής δισκογραφικής και ψυχρός εκτελεστής του λαϊκού τραγουδιού. Όμως έχει και συνέταιρο, το δεύτερο φωστήρα για τις Τούρκικες τηλεοπτικές σειρές που γέμισαν τα Ελληνικά κανάλια.

Οι δύο φωστήρες δραστηριοποιούνται στην Τουρκία μέσω OffShore εταιρείας που σύστησαν στην Κύπρο, έτσι για να μην πληρώνουν ούτε σεντς στο Ελληνικό δημόσιο, κατά τα άλλα είναι Έλληνες πολίτες.

Ο δεύτερος φωστήρας της αρπαχτής των Τούρκικων σήριαλ είναι Θεσσαλονικιός. Ξεκίνησε την καριέρα του ως μουσικός, ερασιτέχνης σαξοφωνίστας σε νυχτερινά κέντρα της πόλης.  Εντούτοις, ο αείμνηστος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού και τραγουδιστής Δ. Γεωργόπουλος τον πήρε μαζί του και τον έβαλε στην ορχήστρα για να παίζει κουτσά – στραβά σαξόφωνο.

Έτσι, σιγά – σιγά μπήκε στο πνεύμα και καλυτέρεψε με το όργανο.Θυμάμαι μπαίνοντας στο παλιό νυχτερινό κέντρο “Κοσμοδρόμιο”, απ΄ όπου πέρασαν μεγάλα ονόματα του πενταγράμμου ο μικρός σαξοφωνίστας άρχισε να ξεχωρίζει.

Λίγο καιρό αργότερα δέχθηκε επαγγελματική πρόταση από τρεις επιχειρηματίες που συνεταιρίστηκαν για να ανοίξουν νυχτερινό κέντρο, όπου ήθελαν μαζί με τον σαξοφωνίστα να φτιάξουν ένα φυτώριο καλλιτεχνών μια και τα μπουζούκια ήταν στο φόρτε τους εκείνο τον καιρό.

Με χαρά ανέλαβε και ξεκίνησε την συνεργασία με τους τρεις επιχειρηματίες, ως μαέστρος. Άρχισε να επιλέγει νεαρούς μουσικούς τους οποίους ένταξε στην ορχήστρα με ένα όρον λέγοντας τους, “όταν σας μιλάω εγώ θα κάθεστε προσοχή, έτσι ώστε και τα αφεντικά να βλέπουν πόσο σοβαρός μαέστρος και μουσικός είμαι”.

Κάπως έτσι, με τον τρόπο αυτό οι συνέταιροι επιχειρηματίες πάτησαν πάνω στην φλούδα της μπανάνας του μαέστρου και τον έκαναν μέτοχο στην επιχείρηση τους, χωρίς να βάλει ούτε μια δραχμή. Το μαγαζί για ένα χρονικό διάστημα δούλεψε καλά με τα μοντέλα που εφηύρε ο μαέστρος και τις έφτιαχνε τραγουδίστριες του τύπου “από φωνή κορμάρα”, με το άνετο ξεβράκωμα τους πάνω στην πίστα, έφερνε χρήματα στην επιχείρηση.

Όμως, οι ιδέες του μαέστρου άρχισαν να στερεύουν με αποτέλεσμα το μαγαζί να πέφτει μέρα με την μέρα, αφού οι φωνές από το μοντέλα – τραγουδίστριες ήταν για τα μπάζα, ενώ η ορχήστρα έπαιζε πλασματικά, αφού το Play Back τους κάλυπτε, τόσο την ορχήστρα, όσο και τις φωνές που ήταν για τα μπάζα.

Πάνω στο πέσιμο της καριέρα του ένα φίλος δημοσιογράφος του άνοιξε τα μάτια, ωθώντας τον να ασχοληθεί με δισκογραφικές παραγωγές, επιπλέον του άνοιξε και τις πόρτες στον χώρο των Μ.Μ.Ε.

Όταν πλέον το μαγαζί δεν τραβούσε άλλο για το κοινό, ο μαέστρος εκμεταλλεύτηκε όλες τις παραπάνω συμβουλές και γνωριμίες, πούλησε τις μετοχές του σε άλλον επιχειρηματία, και την έκανε με ψηλά πηδηματάκια προς άλλες κατευθύνσεις, μια και η ιδέα του δημοσιογράφου ήταν ουρανοκατέβατη.

Σε λίγο διάστημα έκλεισε οριστικά το νυχτερινό κέντρο όπου εργαζόταν ως μαέστρος  και όπως καλά πληροφορούμε εκ των έσω της εφορίας έκλεισε με πολλά χρέη, πάνω από 4.000.000 Ευρώ. Μάλιστα πρόσφατα έφτασαν στα χέρια των συνεταίρων ειδοποιητήρια της εφορίας να πληρώσουν τα πολλά χρωστούμενα.

Ο δε μαέστρος – μουσικός- μάνατζερ- επιχειρηματίας, εκτός από παραγωγός και μάνατζερ καλλιτεχνών ξεκίνησε να πουλά τραγούδια Ελλήνων συνθετών και στιχουργών στην Βουλγαρία, και την Τουρκία, με τρελά ποσοστά, πάνω από 1000 Ευρώ για κάθε καλλιτέχνη του. Ό,τι ακριβώς έκανε παλαιότερα και ο πρώην διευθυντής δισκογραφικής.

Έτσι λοιπόν, αυτοί οι δύο φωστήρες της Ελληνικής διασκέδασης βρέθηκαν μαζί να κάνουν γερή “μπίζνα” συνεργαζόμενοι. Υπογράφουν συμφωνητικό συνεργασίας μέσω της OffShore  εταιρείας που έστησαν, με Τουρκικές εταιρείες για να προωθούν Τουρκικές σειρές στην Ελληνική, Κυπριακή και Βαλκανική αγορά.

Για τις εν λόγω σειρές που είναι πολύ χαμηλού πνευματικού επιπέδου οι πιο πάνω δύο φωστήρες τις προωθούν σε πολύ χαμηλή τιμή στα Ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια (και όχι μόνο), αλλά με τεράστια κέρδη από τα πνευματικά δικαιώματα.

Για τα κανάλια μας ήταν μια καλή συνεργασία μια και όλα σχεδόν έχουν τεράστια χρέη, παρ΄ όλα αυτά κρατιούνται και δεν φαλιρίζουν πάντα  με τις ευλογίες των εκάστοτε κυβερνώντων, βοηθώντας τους στην απόκρυψη της αλήθειας από τον Ελληνικό λαό, για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και την θανάσιμη παρενέργειες που προκαλεί το μνημόνιο, σε αντάλλαγμα βέβαια π.χ τραπεζικά δάνεια ενώ δεν δικαιούνται, καθώς δεν τηρούν τα στάνταρ στους ισολογισμούς.

Έτσι έφτασαν στο σημείο τα κανάλια να μην έχουν (να μην θέλουν μήπως) την χρηματική ευχέρεια για Ελληνικές παραγωγές, αναπληρώνοντας τις με τις φτηνιάρικες  και χαμηλού επιπέδου προπαγανδιστικές Τούρκικες σειρές, γλυτώνοντας τα έξοδα για παραγωγές τηλεοπτικών εκπομπών, δημοσιογραφικών ερευνών, ψυχαγωγικές βραδιές και ούτω καθ΄ εξής, αφήνοντας άνεργο όλο το πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κομμάτι της Ελλάδας.

Για πρώτη φορά η Ελλάδα γέμισε με χιλιάδες ανέργους ηθοποιούς, τεχνικούς, σκηνοθέτες, συγγραφείς, δημοσιογράφους και πάει λέγοντας. Ενώ τις Ελληνίδες – μοντέλα τις εξάγουν στην Τουρκία για βίζιτες (μπίζνες) πολυτελείας, οι οποίες τα βαφτίζουν ως διεθνές καριέρα.

Αυτός είναι ο πολιτισμός που παράγουν τα Ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια με εξαίρεση τα κρατικά, όπου και εκεί αλλάζουν πολλά.

Πολλοί λένε για τις Τούρκικες σειρές, ότι είναι χρυσορυχεία. όπως και  η υπ. Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη,  (προφανώς γιατί  τα χαζεύει  και ονειρεύεται), σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τουρκική εφημερίδα ανέφερε ότι, ¨Τα τουρκικά σίριαλ είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην Ελλάδα και τα μηνύματα που έχουμε από τον κόσμο που τα παρακολουθεί είναι ότι έχουμε πολλά κοινά. Αυτό είναι πολύ καλό. Δουλεύουν (τα σίριαλ) στην προώθηση της φιλίας που επιθυμούμε». Από τα τούρκικα σίριαλ , φαίνεται πως θα βρει και την  λύση στην ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού, η κ .Ολγα.

Ωστόσο,αυτό είναι μεγάλο ψέμα, δεν ισχύει. Αυτά μάλλον τα διαδίδουν άτομα σαν τους δύο φωστήρες, αετονύχηδες της διασκέδασης με τους οποίους οι Τούρκοι συνέταιροι είναι πολύ ευχαριστημένοι, καθώς βρήκαν τους κατάλληλους Έλληνες για να προπαγανδίσουν και να προωθήσουν την Τούρκικη κουλτούρα, άλλωστε γι΄ αυτό πληρώνουν  ασύλληπτα ποσά, ώστε οι δύο ξεπουλημένοι φωστήρες να καταφέρουν να φτιάξουν Τούρκικη κατοχή στα Ελληνικά κανάλια, κάτι που μόνο ο Γκέμπελς έκανε στην Γερμανία μαζί με τον Χίτλερ για να περάσουν τις Ναζιστικές ιδέες και το ολοκαύτωμα της Ευρώπης.

Έτσι και οι δυο φωστήρες με την αμέριστη υποστήριξη των Τούρκων πρόδωσαν την Ελληνική διασκέδαση, τον πολιτισμό, και την ίδια την ματωμένη πατρίδα για 30 αργύρια.

“Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους της αρπαχτής”, όπως και στα χρόνια του Θόδωρου Κολοκοτρώνη και τους Παύλου Μελά.

ΝΙΚΟΣ ΒΑΝΗΣ

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μπερίσα: «McGonical και Ράμα συνένοχοι – Και οι δύο πρέπει να πάνε στη φυλακή»

Οπρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα αντέδρασε σχετικά με το γεγονός ότι ο πρώην ανώτερος πράκτορας του FBI, Τσαρλς ΜακΓκόνιγκαλ, παραδέχτηκε την ενοχή του για τον φάκελο διαφθοράς με ανώτερους Αλβανούς αξιωματούχους. Με αντάλλαγμα μείωση της ποινής δέχθηκε τα πάντα από τον αλβανικό...

‘Ενας (ακόμα) Νίκαρος (Νέα Υόρκη, ΟΗΕ) και οι ανύπαρκτοι ”αγώνες”

Και ξαφνικά, μετά 50 χρόνια, ”αποφασίστηκε” να γίνουν συνομιλίες-διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας γιά διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανόμενων και ”εδαφικών”, όπως δήλωσε στο CNN ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο ”Σπίτι της...

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ, LANDIS + GYR KAI SIEMENS

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.grwww.egerssi.gr Όλα είναι… μπίζνες! Μπορεί να βλέπουμε το «αθώο» προσωπάκι του Τάιλερ, συντρόφου του Στέφανου Κασσελάκη, στις κάμερες και να αποτελεί θέμα στα κανάλια για την διαφορετικότητά του και τις βερμούδες του, όμως η...

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ-από τις συνθήκες θανάτου των στελεχών των ΕΔ και 2 Ελλήνων πολιτών ρωτάω αληθεύει ότι πριν την ξεκάθαρη έκρηξη στο λεωφορείο υπήρξε αποκοπή...

Επειδή δεν βλέπω να υπάρχει ροή ενημέρωσης από τις συνθήκες θανάτου των στελεχών των ΕΔ και 2 Ελλήνων πολιτών ρωτάω αληθεύει ότι πριν την ξεκάθαρη έκρηξη στο λεωφορείο υπήρξε αποκοπή της πομπής από αυτοκίνητα με διακριτικά ανθρωπιστικής βοήθειας που...