Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Το 58% των Τούρκων ψηφοφόρων είπαν “Ναί”

turkis-music.jpgΠρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι περίπου το 58% των ψηφοφόρων ενέκρινε το πακέτο μεταρρυθμίσεων του συντάγματος της χώρας το οποίο ίσχυε τα τελευταία 30 χρόνια.

Ο κ. Ερντογάν έκανε την ανακοίνωση αυτή την Κυριακή λίγες ώρες μετά το δημοψήφισμα και πρόσθεσε ότι το ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες ήταν μεταξύ 77% και 78%.

49 εκατομμύρια Τούρκοι ψηφοφόροι ήταν εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, ενώ η ημέρα του δημοψηφίσματος συνέπεσε με την επέτειο του στρατιωτικού πραξικοπήματος του 1980.

Ο τουρκικός λαός κλήθηκε να ψηφίσει Ναι ή Όχι σε 26 μεταρρυθμίσεις που η κυβέρνηση θέλει να κάνει στο σύνταγμα της χώρας για να το ευθυγραμμίσει με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις είναι κρίσιμης σημασίας στην προσπάθεια της Τουρκίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επεισόδια βίας σημειώθηκαν σε μερικές πόλεις.

Η Τουρκική αστυνομία συνέλαβε 138 άτομα για απόπειρα εκλογικής νοθείας.

 Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον κ. Ερντογάν, ο Πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι τα ποσοστά προσέλευσης στις κάλπες αντικατοπτρίζουν «την ζωτικότητα της Τουρκικής δημοκρατίας».

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΝ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

Προς διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ… Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.grwww.egerssi.gr Πώς μετάλλαξαν την φύση του λαού μας Θεέ μου; Πώς εμφύτεψαν στο μυαλό των νεοελλήνων τη βλακεία, την ηλιθιότητα, την απανθρωπιά, την ασέβεια στο Θείο, την εγκατάλειψη της φιλοπατρίας; Τον φιλοτομαρισμό! Πίστευα...

‘Αρχισε το ”παζάρι” με Τουρκία…Με Μητσοτάκη πρωθυπουργό, χάνουμε.

Και ξαφνικά, μετά 50 χρόνια, ''αποφασίστηκε'' να γίνουν συνομιλίες-διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας γιά διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανόμενων και ''εδαφικών'', όπως δήλωσε στο CNN ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο ''Σπίτι της...

Χάθηκαν πέντε ζωές σε ειδική αποστολή προσφοράς στη Λιβύη. Τι ακριβώς συνέβη;

Του Δημήτρη Κυπριώτη Η είδηση του θανάτου 3 στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και 2 πολιτών, από τα 19 άτομα που συγκροτούσαν την Ελληνική ειδική αποστολή στη Λιβύη για την  παροχή βοήθειας στις εξαιρετικά καταστροφικές συνέπιες και τις ανθρώπινες απώλειες, λόγω ...

Το Προγράμματα χρηματοδότησης τον 800,000 ευρώ για Το οικόπεδο της οικογένειας δραγούμη στο Βογατσικό Καστοριάς και η αξιοποίηση Μουσείο.

Κίνηση πολιτών τοΰ Βογατσικοΰ. Ερωτήματα, διαπιστώσεις και προτάσεις στους υποψήφιους Δημάρχους Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου και Καλλιόπη (Κάλι) Κυριακίδου. Το Προγράμματα χρηματοδότησης τον 800,000 ευρώ για Το οικόπεδο της οικογένειας δραγούμη στο Βογατσικό Καστοριάς και η αξιοποίηση Μουσείο.  Το οικόπεδο της οικογένειας...