Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΜΜΕΤο δίδυμο των...

Το δίδυμο των αφελών εφοπλιστών που παίρνουν τον ρόλο του νέου Κοσκωτά επιθυμώντας να ελέγξουν όλα τα ΜΜΕ

Το πράσινο φως οριστικά αναμένεται να δώσει στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την Αττική Οδό το ΤΑΙΠΕΔ την Πέμπτη, καθώς τότε σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο.

Είναι πασιφανές πλέον ότι το δίδυμο των αφελών εφοπλιστών που παίρνουν τον ρόλο του νέου Κοσκωτά επιθυμώντας να ελέγξουν όλα τα ΜΜΕ και να τα πάνε στην αυλή του αυτοκράτορα Μητσοτάκη ζει μέρες κατάθλιψης. Την Πέμπτη το ΤΑΙΠΕΔ θα δώσει το τελικό ΟΚ για την προσφορά ύψους 3,27 δισ. ευρώ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και στη συνέχεια θα τρέξει τις διαδικασίες, ώστε μέχρι το φθινόπωρο του 2024 να έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση και ο παραχωρησιούχος να έχει αναλάβει το έργο. Η υπόσχεση που ισχυριζόντουσαν ότι έχει πάρει το «δίδυμο των αφελών» ήταν ένα παραμύθι.


Το επόμενο βήμα είναι η οριστικοποίηση της χρηματοδότησης της εισηγμένης από τις τράπεζες και στη συνέχεια η σύμβαση μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα οδεύσει προς το Ελεγκτικό Συνέδριο. Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ του Περιστέρη έχει «ειδικούς δεσμούς» πλέον με την φαμίλια Μητσοτάκη και δεν είναι διανεμημένοι να αφήσει κανέναν έργο που να μην περάσει στο χαρτοφυλάκιο της.


Σημειώνεται ότι όλη η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός ενός έτους καθώς τον Οκτώβριο του 2024 λήγει η υφιστάμενη σύμβαση παραχώρησης που έχουν αναλάβει οι Όμιλοι Ελλάκτωρ και ΑΒΑΞ.

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ παρά το γεγονός ότι «κατέβηκε» χωρίς κάποιο συνέταιρο, αντίθετα με την τακτική των υπόλοιπων μνηστήρων (σ.σ. Πλην της ισπανικής Abertis) έδωσε την καλύτερη προσφορά και έσπασε το κοντέρ των 3 δισ. ευρώ. Ξεπερνώντας μάλιστα τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις του ΤΑΙΠΕΔ για το τίμημα του οδικού άξονα, αλλά και του απομιμητή.

Υπενθυμίζεται ότι απέναντι της είχε σκληρό ανταγωνισμό, με τον όμιλο Mytilineos που ένωσε τις δυνάμεις του με τη γαλλική Vinci να δίνει μία πάρα πολύ κοντινή προσφορά (3,106 δισ. ευρώ) με αυτή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Μάλιστα, η κίνηση αυτή της κοινοπραξίας παραλίγο να οδηγούσε το ΤΑΙΠΕΔ στο να ζητήσει από τα δύο σχήματα βελτιωτικές προσφορές.

Ωστόσο, η προσφορά των Mytilineos-Vinci δεν κατάφερε να σπάσει το «φράγμα» του 5% που χρειαζόταν για να έχουμε ένα δεύτερο γύρο μεταξύ των δύο διεκδικητών. Αυτό συνέβη, καθώς η προσφορά της κοινοπραξίας απείχε μόλις 600.000 ευρώ από το όριο. Να σημειώσουμε ότι η κοινοπραξία που συμμετείχε η Intrakat του διδύμου έδωσε προσφορά με 1 δις λιγότερο περιμένοντας να υλοποιηθεί η υπόσχεση του Μαξίμου και να πάρουν το χρυσό φιλέτο, όσο αξίζει μια πολυκατοικία στην Γλυφάδα.


Υπενθυμίζεται ότι οι προσφορές των υπόλοιπων τεσσάρων μνηστήρων είχαν διαμορφωθεί ως εξής:
ABERTIS INFRAESTRUCTURAS S.A. – 2.700.000.000 ευρώ.
ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. (Ελλάκτωρ) – ΑΒΑΞ Α.Ε. – MERIDIAM EASTERN EUROPE INVESTMENTS 4 S.A.S. – 2.548.000.000 ευρώ
MACQUARIE ASSET MANAGEMENT MOTORWAY HOLDINGS S.ar.l. – FINCOP INFRASTRUCTURE LTD (Όμιλος Κοπελούζου) – 2.350.000.000 ευρώ.
BRISA – AUTO ESTRADAS de PORTUGAL S.A. – RUBICONE MIDCO, B.V. –INTRAKAT A.E. – 2.050.050.908,21 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 αυτές τις ώρες βγαίνει από τα αρχεία του ΣΔΟΕ ο φάκελος με την καταγγελία για το σκοτεινό πόθεν έσχες των εφοπλιστών.

Τις τελευταίες ώρες έγινε γνωστό πως εδώ και 4 μήνες έχει φτάσει στην οικονομική Εισαγγελία που στεγάζεται το κτήριο του ΣΔΟΕ στην Οδό Πειραιώς μια 12σελιδη επιστολή που περιγράφει λεπτομέρειες για τον «βίο και την πολιτεία» των εφοπλιστών Μπάκου και Καϋμενάκη που εμφανίστηκαν τους τελευταίους μήνες να αγοράζουν ΜΜΕ, κατασκευαστικές εταιρείες, και να γίνονται χορηγοί δεξιά και αριστερά μοιράζοντας τσουβάλια με λεφτά. Είναι προφανές ότι όλα αυτά έγιναν με εντολή του Μεγάρου Μαξίμου και κυρίως του Σταύρου Παπασταύρου με τον οποίον διατηρούν άριστες σχέσεις. Καλύτερες σχέσεις όμως που περιέχουν και ειδικές συμφωνίες οι 2 εφοπλιστές έχουν με την σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 η 12σελιδη επιστολή περιγράφει με λεπτομέρειες την δράση του «δίδυμου» στον «αμαρτωλό κόσμο» του πετρελαίου και όχι μόνο επισημαίνοντας και σημαντικά κενά και στο πόθεν έσχες των χρημάτων που δαπανούν προκειμένου να πουλήσουν εκδούλευση στο Μαξίμου και να μην ελεγχθεί το περιεχόμενο της καταγγελίας αυτής.

Εάν η διάθεση δεκάδων εκατομμυρίων εκ μέρους τους αποτελεί αντικείμενο εκβιασμού σε βάρος τους από την κυβέρνηση για να μην γίνει ο έλεγχος σε βάθος δεν το γνωρίζουμε.

Οπότε, το ερώτημα που τίθεται είναι εάν οι 2 εφοπλιστές είναι εκβιαζόμενοι και συνεπώς υπάρχει αντικείμενο εκβιασμού και γιατί δεν έχει προχωρήσει ο έλεγχος ως προς το περιεχόμενο της καταγγελίας εδώ και 4 μήνες.

Σύμφωνα με όσα μετέφεραν στο edolio5 αναγνώστες της καταγγελίας σε αυτήν περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια συναντήσεις με υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ανταλλάγματα, οι σχέσεις τους με υπηρεσιακούς παράγοντες στο ΣΔΟΕ και άλλες κρατικές αρχές που απολαμβάνουν «ωφελήματα» από τους 2 εφοπλιστές προκειμένου να μην δημιουργούν εμπόδια στις δουλειές που έχουν ανοίξει στην Ελλάδα.

Όλα με ονόματα και διευθύνσεις. Είναι προφανές ότι αυτός που έχει συντάξει την επιστολή θα είναι «ριγμένος» από την μοιρασιά και αποφάσισε να τους στείλει «αδιάβαστους».

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

‘Ενας (ακόμα) Νίκαρος (Νέα Υόρκη, ΟΗΕ) και οι ανύπαρκτοι ”αγώνες”

Και ξαφνικά, μετά 50 χρόνια, ”αποφασίστηκε” να γίνουν συνομιλίες-διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας γιά διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανόμενων και ”εδαφικών”, όπως δήλωσε στο CNN ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο ”Σπίτι της...

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ, LANDIS + GYR KAI SIEMENS

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.grwww.egerssi.gr Όλα είναι… μπίζνες! Μπορεί να βλέπουμε το «αθώο» προσωπάκι του Τάιλερ, συντρόφου του Στέφανου Κασσελάκη, στις κάμερες και να αποτελεί θέμα στα κανάλια για την διαφορετικότητά του και τις βερμούδες του, όμως η...

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ-από τις συνθήκες θανάτου των στελεχών των ΕΔ και 2 Ελλήνων πολιτών ρωτάω αληθεύει ότι πριν την ξεκάθαρη έκρηξη στο λεωφορείο υπήρξε αποκοπή...

Επειδή δεν βλέπω να υπάρχει ροή ενημέρωσης από τις συνθήκες θανάτου των στελεχών των ΕΔ και 2 Ελλήνων πολιτών ρωτάω αληθεύει ότι πριν την ξεκάθαρη έκρηξη στο λεωφορείο υπήρξε αποκοπή της πομπής από αυτοκίνητα με διακριτικά ανθρωπιστικής βοήθειας που...