Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΟμογενειακάΣυμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού...

Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ)

sae.jpgΑνταποκρινόμενη στο κοινό αίτημα πολλών ομογενών, η Γραμματέας του ΣΑΕ, Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών κ. Σταύρο Δήμα, με την οποία ζητεί να ανακληθεί η απόφαση της κυβέρνησης να μετακινήσει Ομογενείς και Κύπριους υπαλλήλους διαφόρων Ελληνικών Προξενικών Καταστημάτων του εξωτερικού, από θέσεις εξωτερικής υπηρεσίας (εξωτερικό), σε θέσεις στην Κεντρική Διοίκηση (Αθήνα).

Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι αποτελούν βοηθητικό προσωπικό (γραμματείς, κλητήρες, θυρωροί, υπάλληλοι καθαριότητας, οδηγοί κ.α.)και είναι όλοι ομογενείς δεύτερης και τρίτης γενεάς, μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού και Κύπριοι.

Όλοι είχαν σύμβαση έργου για δεκαετίες, μονιμοποιήθηκαν δε με τον Νόμο υπ’ αριθμ.2594 ΦΕΚ Α’62 24.3.1998, που σαφώς προέβλεπε και όριζε το αμετάθετο μέχρι τη συνταξιοδότησή τους.

Από την πλευρά του Υπουργείου Εξωτερικών υπογραμμίζεται ότι το υπουργείο οφείλει να εφαρμόσει τον νέο «Κανονισμό Υπουργείου Εξωτερικών» που θεσπίστηκε το 2007, καταργώντας κάθε προηγούμενη διάταξη, ο οποίος και δεν προβλέπει το αμετάθετο των συγκεκριμένων Ομογενών και Κυπρίων υπαλλήλων μονίμων κατοίκων εξωτερικού.

Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι την 27η Ιουλίου 2011, η ΣΤ’ Γενική Διεύθυνση ΣΤ1 Δ/νση προσωπικού και Διοικ. Οργάνωσης, προώθησε στις Εσωτερικές και Εξωτερικές Υπηρεσίες έγγραφο «προγραμματισμού μετακινήσεων» σύμφωνα με το οποίο, οι Ομογενείς και Κύπριοι υπάλληλοι, με απόφαση της 21ης Ιουλίου 2011, μετακινούνται «από την Εξωτερική Υπηρεσία στην Κεντρική Υπηρεσία», στην Ελλάδα.

Η Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου, με την επιστολή της καλεί το ΥΠΕΞ και την Ελληνική Κυβέρνηση, να δουν το όλο θέμα με πνεύμα κατανόησης και δικαιοσύνης καθώς όπως αναφέρει, πρόκειται για μονομερή απόφαση, η οποία ανατρέπει την από τον νόμο ορισμένη διάταξη με βάση την οποία, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι υπέγραψαν και αποδέχθηκαν την πρόσληψή τους πριν από 14 χρόνια.

Η απόφαση του υπουργείου προκαλεί έντονη ανησυχία και αγανάκτηση μεταξύ των θιγομένων μετακινούμενων υπαλλήλων, Ομογενών και Κυπρίων. Στην πλειοψηφία τους, οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν μετακινηθεί ποτέ από τη χώρα στην οποία γεννήθηκαν, ζούσαν και εργάζονταν μέχρι σήμερα και έχουν δημιουργήσει οικογένειες.

Η απόφαση της Κεντρικής Διοίκησης του Υπουργείου Εξωτερικών σήμερα, τους φέρνει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση. Πολύ περισσότερο καθώς, όπως υποστηρίζουν, η μετακίνησή τους υπήρξε αιφνιδιαστική, χωρίς προηγούμενη ενημέρωσή η συνεννόηση της Υπηρεσίας μαζί τους.

 Η Γραμματέας του ΣΑΕ τονίζει στην επιστολή της ότι η απόφαση μετακίνησής τους, θα πλήξει καταλυτικά τον τρόπο ζωής αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι θα κληθούν ουσιαστικά να μεταναστεύσουν και να εργαστούν σε μια χώρα που δεν γνωρίζουν και πολλοί από αυτούς δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ, εγκαταλείποντας τις οικογένειές τους. Ενώ πολλοί από αυτούς βρίσκονται κοντά στην σύνταξη και θα υποχρεωθούν να δηλώσουν παραίτηση.

Η Δρ. Σαραντοπούλου ζητά δε από τον αρμόδιο υπουργό κ. Σ. Δήμα, όπως επανεξετάσει το ζήτημα με ανθρωπιστικά κριτήρια λαμβάνοντας υπόψη και την μέχρι σήμερα προσφορά των ανθρώπων αυτών.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μπερίσα: «McGonical και Ράμα συνένοχοι – Και οι δύο πρέπει να πάνε στη φυλακή»

Οπρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα αντέδρασε σχετικά με το γεγονός ότι ο πρώην ανώτερος πράκτορας του FBI, Τσαρλς ΜακΓκόνιγκαλ, παραδέχτηκε την ενοχή του για τον φάκελο διαφθοράς με ανώτερους Αλβανούς αξιωματούχους. Με αντάλλαγμα μείωση της ποινής δέχθηκε τα πάντα από τον αλβανικό...

‘Ενας (ακόμα) Νίκαρος (Νέα Υόρκη, ΟΗΕ) και οι ανύπαρκτοι ”αγώνες”

Και ξαφνικά, μετά 50 χρόνια, ”αποφασίστηκε” να γίνουν συνομιλίες-διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας γιά διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανόμενων και ”εδαφικών”, όπως δήλωσε στο CNN ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο ”Σπίτι της...

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ, LANDIS + GYR KAI SIEMENS

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.grwww.egerssi.gr Όλα είναι… μπίζνες! Μπορεί να βλέπουμε το «αθώο» προσωπάκι του Τάιλερ, συντρόφου του Στέφανου Κασσελάκη, στις κάμερες και να αποτελεί θέμα στα κανάλια για την διαφορετικότητά του και τις βερμούδες του, όμως η...

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ-από τις συνθήκες θανάτου των στελεχών των ΕΔ και 2 Ελλήνων πολιτών ρωτάω αληθεύει ότι πριν την ξεκάθαρη έκρηξη στο λεωφορείο υπήρξε αποκοπή...

Επειδή δεν βλέπω να υπάρχει ροή ενημέρωσης από τις συνθήκες θανάτου των στελεχών των ΕΔ και 2 Ελλήνων πολιτών ρωτάω αληθεύει ότι πριν την ξεκάθαρη έκρηξη στο λεωφορείο υπήρξε αποκοπή της πομπής από αυτοκίνητα με διακριτικά ανθρωπιστικής βοήθειας που...