Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤουρισμός Hellas-Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών...

Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδος

Προς την Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού

Κοινοποίηση:EOT,Γραφείο Προέδρου Ε.Τ.Α Α.Ε./Θεσσαλονίκη 6-6-2012

Θέμα : Λειτουργία λουτροπόλεων που την ευθύνη λειτουργίας τους έχουν τα ΕΤΑ.Α.Ε.

Κυρία Υπουργέ,

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι με το ξεκίνημα της θερινής περιόδου παρά πολλοί συμπολίτες κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών εξορμήσεων τους επιθυμούν να επισκεφτούν τις ελληνικές λουτροπόλεις. Σημειώνουμε, επίσης, ότι οι επισκέψεις σε λουτροπόλεις ξεπερνούν κάθε χρόνο τα 2 εκατομμύρια.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι οι περισσότερες λουτροπόλεις είναι ανοικτές σχεδόν όλο τον χρόνο εκτός από αυτές που την ευθύνη λειτουργίας τους έχουν τα ΕΤΑ.Α.Ε. Κάτι το οποίο αποτελεί εμπόδιο για τον θεραπευτικό τουρισμό.

Στις λουτροπόλεις αυτές περιλαμβάνονται:

1ον Τα Λουτρά Αιδηψού που είναι η Μέκα των ελληνικών Λουτροπόλεων.

2ον Τα Λουτρά Υπάτης μια λουτρόπολη που δίνει ζωή στην όλη περιοχή.

3ον Τα λουτρά Καϊάφα, που βρίσκονται σε μια περιοχή με τεράστιες φυσικές ομορφιές.

4ον Τα λουτρά Νιγρίτας.

5ον Τα Λουτρά Θερμοπυλών όπου από πλευράς ποσότητας και ποιότητας Ιαματικού νερού είναι ότι καλύτερο διαθέτει η χώρα μας, αλλά οι υποδομές αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα.

Τέλος να θυμίσουμε την λουτρόπολη της Κύθνου που εδώ και χρόνια ανοίγει της πύλες της με έναν εργαζόμενο, διότι η μοναδική ιστορική ξενοδοχειακή μονάδα έχει κλίσει εδώ και χρονιά.

Όλες αυτές οι μονάδες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μόνο κατά την καλοκαιρινή περίοδο και μάλιστα με αρκετά προβλήματα.

Ζητούμε την παρέμβαση σας για την επίλυση αυτού του προβλήματος.

Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος του συλλόγου

Ανέστης Αναστασιάδης

 

Νέα εποχή για τις Ελληνικές λουτροπόλεις

 Την ανάγκη να στελεχωθούν οι Ελληνικές λουτροπόλεις, που λειτουργούν ως δημοτικές επιχειρήσεις, με το κατάλληλο και έμπειρο προσωπικό προκειμένου να λειτουργούν άψογα, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας. Τονίζει, μάλιστα, ότι είναι μεγάλη η ευθύνη των οικιών δήμων στο ζήτημα αυτό.

Σημειώνει, μάλιστα, ότι το προσωπικό θα πρέπει να διαθέτει εμπειρία ή να έχει εκπαιδευτεί κατάλληλα γύρω από την λουτροθεραπεία.

Θεώρει αναγκαίο, κυρίως στις τουριστικές περιοχές, ότι το προσωπικό θα πρέπει να είναι πτυχιούχοι τουριστικών σχολών. Σημαντικό θα είναι στις λουτροπόλεις αυτές το προσωπικό να γνωρίζει κάποια ξένη γλώσσα, καθώς την χώρα μας την επισκέπτονται κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες και ο θεραπευτικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες.

 

Παράλληλα, από την πλευρά των λουτροπόλεων θα πρέπει να δοθεί μεγάλη βαρύτητα στην άψογη λειτουργία των εγκαταστάσεων. Ανάλογη βαρύτητα θα πρέπει να δοθεί  και από τις επιχείρησης που λειτουργούν παράλληλα με τις λουτροπόλεις.

Στο σημείο αυτό θεωρούμε σημαντικό όλες οι επιχειρήσεις που λειτουργούν παράλληλα με τις λουτροπόλεις. και κυρίως τα ενοικιαζόμενα δωμάτια ότι θα πρέπει να διαθέτουν άδεια από τον Ε.Ο.Τ.

Σημαντική είναι η ευθύνη της Ε.Τ.Α. Α.Ε στην έγκαιρη λειτουργία των λουτροπόλεων που ανήκουν στην δικαιοδοσία προκειμένου να λειτουργούν στην έναρξη της περιόδου και όχι με αρκετή καθυστέρηση στα μέσα του καλοκαιριού.

Ζητούμε, επίσης, από όλους τους εργαζόμενους στα Μ.Μ.Ε. να στηρίξει αυτή την τεράστια προσπάθεια που κάνουμε από το 2004 έως και σήμερα και να αναδεικνύει θέμα που αναφέρονται στον εθνικό αυτό πλούτο (λουτροθεραπεία, γεωθερμία κ.α.)

Ενημερώνουμε, τέλος, για την νέα λουτρόπολη του Δήμου Βόλβης των «λουτρών Απολλωνίας» ότι μετά από 13 χρόνια αδράνειας μετά από καταγγελία του Πανελλήνιου Συλλόγου μας για την μη λειτουργία της άρχισε η δικαστική ερεύνα του θέματος.

Για το Γραφείο Τύπου

Αχιλλέας Μεταλούλης

Τηλ. επικ. 6944440224

axmetalo@otenet.gr

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΝ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

Προς διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ… Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.grwww.egerssi.gr Πώς μετάλλαξαν την φύση του λαού μας Θεέ μου; Πώς εμφύτεψαν στο μυαλό των νεοελλήνων τη βλακεία, την ηλιθιότητα, την απανθρωπιά, την ασέβεια στο Θείο, την εγκατάλειψη της φιλοπατρίας; Τον φιλοτομαρισμό! Πίστευα...

‘Αρχισε το ”παζάρι” με Τουρκία…Με Μητσοτάκη πρωθυπουργό, χάνουμε.

Και ξαφνικά, μετά 50 χρόνια, ''αποφασίστηκε'' να γίνουν συνομιλίες-διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας γιά διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανόμενων και ''εδαφικών'', όπως δήλωσε στο CNN ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο ''Σπίτι της...

Χάθηκαν πέντε ζωές σε ειδική αποστολή προσφοράς στη Λιβύη. Τι ακριβώς συνέβη;

Του Δημήτρη Κυπριώτη Η είδηση του θανάτου 3 στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και 2 πολιτών, από τα 19 άτομα που συγκροτούσαν την Ελληνική ειδική αποστολή στη Λιβύη για την  παροχή βοήθειας στις εξαιρετικά καταστροφικές συνέπιες και τις ανθρώπινες απώλειες, λόγω ...

Το Προγράμματα χρηματοδότησης τον 800,000 ευρώ για Το οικόπεδο της οικογένειας δραγούμη στο Βογατσικό Καστοριάς και η αξιοποίηση Μουσείο.

Κίνηση πολιτών τοΰ Βογατσικοΰ. Ερωτήματα, διαπιστώσεις και προτάσεις στους υποψήφιους Δημάρχους Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου και Καλλιόπη (Κάλι) Κυριακίδου. Το Προγράμματα χρηματοδότησης τον 800,000 ευρώ για Το οικόπεδο της οικογένειας δραγούμη στο Βογατσικό Καστοριάς και η αξιοποίηση Μουσείο.  Το οικόπεδο της οικογένειας...