Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΟμογενειακάΠαγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση...

Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση του Ελληνισμού

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των μελών της (ΠΑΔΕΕ)   στις 28-30 Ιουνίου 2007,θα διεξαχθούν σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας Η ΠΑΔΕΕ συστήθηκε το 1996 προκειμένου να δικτυώσει τα μέλη ελληνικής καταγωγής εκλεγμένα σε Νομοθετικά Σώματα μη Ελληνόφωνων χωρών.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν 65 μέλη της οργάνωσης από 20 χώρες .Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι

: Γεώργιος Σούρλας, αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο Πρωθυπουργό της Ρουμανίας, κ. Calin Popescu- Tariceanu, ο πρόεδρο της Πα.Δ.Ε.Ε, κ. Δημήτριος Γιάνναρος κ.α. ο Πρωθυπουργός της Ρουμανίας Καλίν Ποπέσκου-Ταριστεάνου και ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Γ.Σ. θα διεξαχθούν και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης.

 Μέχρι σήμερα υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου της οργάνωσης έχουν θέσει ο Γερουσιαστής στην πολιτεία του Ρόουντ Άϊλαντ Λεωνίδας Ραπτάκης, ο οποίος κατέχει την θέσει του γραμματέα στην ΠΑΔΕΕ, αλλά και ο μέχρι σήμερα εκτελών χρέη Α΄ Αντιπροέδρου στην οργάνωση Νίκος Παπαδόπουλος, βουλευτής Σουηδίας.

 Ενώ αναμένεται να επιδιώξει για δεύτερη φορά την εκλογή του και ο σημερινός πρόεδρος της ΠΑΔΕΕ κ. Δημήτρης Γιάνναρος, πολιτειακός βουλευτής στην πολιτεία του Κονέκτικατ.

Οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον αρχαίο ναό του Ποσειδώνος στο Σούνιο.

Την Κυριακή, 1 Ιουλίου τα μέλη της οργάνωσης αναχωρούν για την Κρήτη, όπου θα παραμείνουν έως και τις 2 Ιουλίου, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συμπόσιο του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής στα Χανιά..

Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση του Ελληνισμού Ιστορικό

Δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 1996 όταν μια παγκόσμια αντιπροσωπεία εκλεγμένων βουλευτών ελληνικής καταγωγής από μη-Ελληνόφωνες χώρες συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα για πρώτη φορά για να διαμορφώσουν αυτόν τον μοναδικό σε σύλληψη οργανισμό.

Τον Ιούνιο του 2005, η ΠΑ.Δ.Ε.Ε απέκτησε νομική προσωπικότητα καθώς ιδρύθηκε Σωματείο με την επωνυμία «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ». Πρόσφατα, τα μέλη του προεδρείου της ΠΑΔΕΕ κατέθεσαν το νέο καταστατικό της οργάνωσης, η οποία έχει συσταθεί και λειτουργεί πλέον ως σωματείο.

 Σήμερα η ΠΑΔΕΕ έχει περίπου εκατόν εβδομήντα μέλη εκλεγμένα σε νομοθετικά σώματα και κοινοβούλια ανά τον κόσμο. Στόχοι Ο σκοπός της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, όπως ορίζεται και στο καταστατικό της είναι :

 Η δημιουργία σχέσεων και επικοινωνίας μεταξύ των ελληνικής καταγωγής μελών κοινοβουλίων σε μη ελληνόφωνες χώρες

 Η ισχυροποίηση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των ως άνω χωρών προσέλευσης των μελών του Σωματείου καθώς και των κοινοβουλίων τους

Η προαγωγή, διάδοση και προβολή των αρχών του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας στις ως άνω χώρες. Οργανωτική Δομή & Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος της οργάνωσης, κατά την τελευταία Γενική Συνέλευση η οποία έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 2004 στο Ναύπλιο και την Αθήνα, εξελέγη ο Δρ. Δημήτριος Γιάνναρος, πολιτειακός βουλευτής στην πολιτεία του Κονέκτικατ, ΗΠΑ και καθηγητής Οικονομικών,

 Α΄ Αντιπρόεδρος ο Νίκος Παπαδόπουλος-βουλευτής Σουηδίας ,

Β΄ Αντιπρόεδρος ο Θεό Θεοφάνους, υπουργός Ενέργειας της Αυστραλίας, ενώ χρέη και ταμία εκτελεί ο κ. Λεωνίδας Ραπτάκης, Γερουσιαστής στην πολιτεία του Ρόουντ Άιλαντ, ΗΠΑ. Τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τα εξής:

· Χρήστος Δουλκερίδης- βουλευτής (Βέλγιο) · Πέτρος Γεωργίου- βουλευτής (Αυστραλία) · Βασίλ Χαρά- βουλευτής (Ουκρανία) · Πάνα Πάππας-Μέρσαντ – Γερουσιαστής (Καναδά) · Νταν Βράκας-βουλευτής, Ουισκόνσιν (ΗΠΑ).

Από την ίδρυση της ΠΑ.Δ.Ε.Ε έχουν γίνει πέντε Γενικές Συνελεύσεις με κύριους στόχους: την ενίσχυση της δομής του οργανισμού να αυξηθεί το σώμα των μελών να γίνει καλύτερη ενημέρωση σε θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό και τις ιδιαίτερες πατρίδες τους να οργανωθούν οι προσπάθειες αμοιβαίας συνειδητοποιήσεως την προώθηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος Παράλληλα έχουν συσταθεί οι εξής πέντε επιτροπές: Ελληνική Γλώσσα και διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς. Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα και άλλων ελληνικών αρχαιοτήτων .

Σύγχρονα προβλήματα του Ελληνισμού (Συμπεριλαμβανομένων του Κυπριακού και του Μακεδονικού ζητήματος) Προώθηση της Συνεργασίας και του Εμπορίου μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και των χωρών προέλευσης των μελών της ΠΑ.Δ.Ε.Ε Αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν τους Έλληνες της διασποράς

Η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού έχει αναπτύξει δεσμούς φιλίας με το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Μεταξύ των κύριων στόχων της είναι η ανάπτυξη καλών σχέσεων και η δημιουργία διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα σε εκλεγμένους αξιωματούχους ελληνικής καταγωγής με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος καθώς επίσης και η ενδυνάμωση των δεσμών φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα, τις χώρες των μελών και τα νομοθετικά τους σώματα / κοινοβούλια.

 Προτεραιότητα αποτελεί τόσο διατήρηση όσο και η διάδοση του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ελληνικής Παιδείας. Κοινή επιθυμία και βασικό μέλημα των μελών είναι να δημιουργηθεί ένα πολιτικό δίκτυο ικανό να προσφέρει ουσιαστική και αμοιβαία βοήθεια σε όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τόσο την Ελλάδα όσο και τον Απόδημο Ελληνισμό.

πηγή:voiceofgreece

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μπερίσα: «McGonical και Ράμα συνένοχοι – Και οι δύο πρέπει να πάνε στη φυλακή»

Οπρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα αντέδρασε σχετικά με το γεγονός ότι ο πρώην ανώτερος πράκτορας του FBI, Τσαρλς ΜακΓκόνιγκαλ, παραδέχτηκε την ενοχή του για τον φάκελο διαφθοράς με ανώτερους Αλβανούς αξιωματούχους. Με αντάλλαγμα μείωση της ποινής δέχθηκε τα πάντα από τον αλβανικό...

‘Ενας (ακόμα) Νίκαρος (Νέα Υόρκη, ΟΗΕ) και οι ανύπαρκτοι ”αγώνες”

Και ξαφνικά, μετά 50 χρόνια, ”αποφασίστηκε” να γίνουν συνομιλίες-διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας γιά διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανόμενων και ”εδαφικών”, όπως δήλωσε στο CNN ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο ”Σπίτι της...

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ, LANDIS + GYR KAI SIEMENS

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.grwww.egerssi.gr Όλα είναι… μπίζνες! Μπορεί να βλέπουμε το «αθώο» προσωπάκι του Τάιλερ, συντρόφου του Στέφανου Κασσελάκη, στις κάμερες και να αποτελεί θέμα στα κανάλια για την διαφορετικότητά του και τις βερμούδες του, όμως η...

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ-από τις συνθήκες θανάτου των στελεχών των ΕΔ και 2 Ελλήνων πολιτών ρωτάω αληθεύει ότι πριν την ξεκάθαρη έκρηξη στο λεωφορείο υπήρξε αποκοπή...

Επειδή δεν βλέπω να υπάρχει ροή ενημέρωσης από τις συνθήκες θανάτου των στελεχών των ΕΔ και 2 Ελλήνων πολιτών ρωτάω αληθεύει ότι πριν την ξεκάθαρη έκρηξη στο λεωφορείο υπήρξε αποκοπή της πομπής από αυτοκίνητα με διακριτικά ανθρωπιστικής βοήθειας που...