Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικάΟπισθοδρομική οικονομική πολιτική

Οπισθοδρομική οικονομική πολιτική

baby.gifΕν μέσω οικονομικής κρίσης, με ένα τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα, η νέα κυβέρνηση σχεδιάζει μια οπισθοδρομική πολιτική, πηγαίνοντας την Ελλάδα μας και πάλι δεκαετίες πίσω.

Αντί να περάσει σε μια πραγματική ανάπτυξη την οποίαν χρόνια τώρα περιμένει να δει ο Ελληνικός λαός, ο οποίος παρά την ληστρική φοροεπιδρομή που υπέστη, δεν απολαμβάνει ουσιαστικά καμιά , μα καμιά κρατική μέριμνα, σε κανέναν τομέα, όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της Ε. Ένωσης, μια και οι εκάστοτε πρωθυπουργοί της Ελλάδος της επικαλούντο ως παράδειγμα.

Το σύστημα των αποδείξεων είναι μια παλιά ιστορία που ποτέ δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Προς το τέλος της δεκαετίας του ΄70, του ΄80, αλλά και το ΄90 οι τότε Υπουργοί Οικονομικών με το πρόσχημα την φοροαπαλλαγής των φορολογουμένων καθιέρωσαν με νόμο το σύστημα των αποδείξεων.

Ήταν μια άνευ προηγουμένου γραφειοκρατία, κοντά στα άλλα που ήδη ταλαιπωρούσαν την χώρα. Ήταν δε,καθαρά εμπνεύσεις των Υπουργών Οικονομικών για να δώσουν δουλειά στους λογιστές και φοροτεχνικούς, στο να γίνεται ένας καλός τζίρος.

Οι καταναλωτές με την σειρά τους μάζευαν ότι αποδείξεις τους έπεφταν στα χέρια και τις οποίες εμφάνιζαν στις δηλώσεις σε  αναλυτικές καταστάσεις. Αυτές πήγαιναν στην εφορία, ενώ  οι αποδείξεις παρέμειναν στα συρτάρια των καταναλωτών για χρόνια, μήπως και τους ζητηθούν για διασταύρωση στοιχείων.

Αυτό μου πληροφόρησε επιφανής εφοριακός, ένας εκ των καλυτέρων της Θεσσαλονίκης. Συνεχίζοντας την κουβέντα με τον πλέον ειδικό του φορολογικού συστήματος , τόνισε πως η διασταύρωση των συγκεντρωθέντων καταστάσεων με τις αποδείξεις δεν έγινε ποτέ, καθώς ούτε τα κατάλληλα μέσα διαθέταν, ούτε ειδικό προσωπικό δεν έχουν ακόμα και σήμερα οι εφορίες όλης της χώρας, αποκλειστικά για την δουλειά αυτή.

Με αποτέλεσμα το μέτρο αυτό λίγα χρόνια αργότερα να καταργηθεί, μια και δεν βοηθούσε σε τίποτα, ως προς την λεγόμενη φοροδιαφυγή, συνεπώς ούτε τα ταμεία του κράτους δεν γέμιζαν, όπως αναμενόταν.

Όταν περάσαμε στο σύστημα TAXIS, πρόσφατα η κυβέρνηση της ΝΔ παραχώσε το Back up (ηλεκτρονικό αρχείο) του πληροφοριακού συστήματος του TAXIS σε ιδιωτική εταιρεία στο να ελέγχει και να εντοπίζει τους μεγάλους φοροφυγάδες.

Αυτή η κίνηση ήταν τελείως παράνομη, καθώς κάτι τέτοιο δεν είχε ψηφιστεί από την βουλή και κανένας νόμος δεν κάλυπτε την παραχώρηση οικονομικών στοιχείων των φορολογουμένων σε ιδιώτες, παραβιάζοντας έτσι και τον νόμο περί προσωπικών δεδομένων.

Παρά ταύτα, η αντισυνταγματική αυτή πράξη με την εργολαβία των ιδιωτών προχώρησε, χωρίς κανένα εμπόδιο, και μάλιστα με κρατική χρηματοδότηση πάνω από 100.000.000 Ευρώ.

Βέβαια αρκετοί πολίτες που παραβιάστηκαν τα προσωπικά δεδομένα από την ιδιωτική εταιρεία, προσέφυγαν στο ΣτΕ με το αίτημα την παράνομη και αντισυνταγματική απόφαση του τέως Υπουργού Γ. Αλογοσκούφη.

Τελικά η εργολαβική εταιρεία δεν μπόρεσε(;;), και δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα , καθώς το back up των οικονομικών στοιχείων που παρέλαβε, χάθηκαν ξαφνικά στην διαδρομή.

Και βέβαια μόνο τυχαίο δεν ήταν αυτό με τα χαμένα αρχεία μεταξύ των οποίων υπήρχαν μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες που φοροδιέφευγαν, με κέρδη δις Ευρώ από την Ελληνική αγορά προς το εξωτερικό σε  Offshore εταιρείες.

Και όπως είπε χαρακτηριστικά ο εν λόγω επιφανής εφοριακός, τα γεγονός με την τεράστια φοροδιαφυγή από τις γνωστές μεγαλοεταιρείες, δεν θα έπρεπε να βγουν στην δημοσιότητα.

Με απλά Ελληνικά, η εκάστοτε κυβέρνηση είναι αυτή που καλύπτει εν γνώση της, την μεγάλη φοροδιαφυγή, και τα πρόσωπα που απαρτίζουν τις εταιρείες που φοροδιαφεύγαν, εξαφανίζοντας τα back up αρχεία.

Και όμως για το κατ΄ εξακολούθησην αυτό έγκλημα κανείς δεν λογοδότησε.

Και τώρα ερχόμαστε και πάλι στα πέτρινα χρόνια, εν έτη 2010 με το σύστημα των αποδείξεων, κυνηγώντας ο κάθε φορολογούμενος μια έκπτωση από την ληστρική φοροεπιδρομή που θα κληθεί να καταβάλλει, πουλώντας και το τελευταία περιουσιακό του στοιχείο.

Ενώ η Ε. Ένωση σε ειδική διάταξη αναφέρει ρητά , ότι ο κάθε Ευρωπαίος πολίτης δικαιούται να έχει αφορολόγητο ποσόν μέχρι 27.000 Ευρώ. Τα ίδια στοιχεία αναφέρει και η Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος.

Εφόσον κι αν επικρατήσουν εντέλει τα σχέδια της κυβέρνησης για το σύστημα των αποδείξεων, τότε είναι σίγουρο πως πάρα πολλοί πολίτες θα προσφύγουν στην Ελληνική δικαιοσύνη, όπως έγινε και για την αντισυνταγματική υπερβολική αύξηση των τελών κυκλοφορίας, το ΕΤΑΚ και πλήθος άλλων ληστρικών μέτρων.

Έχουμε ένα κράτος με το σύνθημα δώσε – δώσε, σε μια  “οπισθοδρομική κοινωνία, όπου η αγορά πνίγεται, με ένα τραπεζικό σύστημα δυσβάσταχτο για τους δανειολήπτες, την ραχοκοκαλιά της οικονομίας που είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να κλείνουν συνεχώς, τα νοικοκυριά διαλύονται, η ανεργία να καλπάζει, οι δημόσιες υπηρεσίες είναι απαρχαιωμένες, το σύστημα υγείας σε παραπέμπει σε τριτοκοσμική χώρα, η δε επαρχεία έσβησε τελείως από τον χάρτη, ο στρατός, η άμυνα και η ασφάλεια της χώρας υπολειτουργούν, η παιδεία βρίσκεται  σε μαύρα χάλια, στα νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς οι εγγραφές γίνονται μόνο με μεγάλο βύσμα, ενώ οι ουρές στο δημόσιο παραμένουν και επαυξάνονται, και ούτε καθ΄ εξής.

Αυτή είναι η αναπτυξιακή πολιτική για την οποίαν θα πρέπει να δώσει, και να ξαναδώσει από τον άδειο κουμπαρά ο κάθε Έλληνας πολίτης;;;

Ας μην γελιόμαστε, ο προϋπολογισμός που καταρτίζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις όλων των κρατών με διάφορες αλχημείες, στην γλώσσα της οικονομίας, θεωρούνται οικονομικά παιχνίδια που στήνονται για να κρύψουν τις μαύρες τρύπες που προϋπολογισμού.

Τα πρόσφατα στοιχεία του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου αυτό ακριβώς βεβαιώνουν . πχ: ρεκόρ,στο 76% του ΑΕΠ σκαρφάλωσε το Δημόσιο Χρέος της Γαλλίας, ανερχόμενο στα €1,46 τρισ. ενώ στα  ύψη θα εκτοξευθεί και το χρέος των υπολοίπων χωρών του G&, με την Ιπαωνία να φτάνει στο 246%, την Ιταλία στο 129%, τις ΗΠΑ στο 108%, την Βρετανία στο 98%, την Γερμανία στο 89% και τον Καναδά στο 69%.

Έτσι είναι και η Ελληνική οικονομία, πότε μήλα, πότε φύλλα, είναι μια καλοστημένη ληστεία προς τον λαό.

Το ηχητικό ντοκουμέντο όπου ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου μιλά περί οικονομίας σε προεκλογικό αγώνα το 1965 έχοντας  ως σύνθημα, είναι πολύ χαρακτηριστικό “Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες”, ενόχλησε τους Αμερικανούς και συγκεκριμένα τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Τάλμποτ, ο οποίος συμβούλευσε τον Ανδρέα Παπανδρέου λέγοντάς,“..δεν θα λέτε το σύνθημα σας, αλλά θα αναφέρεστε στην λέξη οικονομία, θα το λέτε συνεχώς, πχ:ότι η οικονομία δεν πάει καλά, τα ταμεία του κράτος είναι άδεια,τα προϊόντα είναι ακριβά,και ούτω καθ΄ εξής”.

Τα συμπεράσματα είναι δικά σας !!!!!!

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΝ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

Προς διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ… Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.grwww.egerssi.gr Πώς μετάλλαξαν την φύση του λαού μας Θεέ μου; Πώς εμφύτεψαν στο μυαλό των νεοελλήνων τη βλακεία, την ηλιθιότητα, την απανθρωπιά, την ασέβεια στο Θείο, την εγκατάλειψη της φιλοπατρίας; Τον φιλοτομαρισμό! Πίστευα...

‘Αρχισε το ”παζάρι” με Τουρκία…Με Μητσοτάκη πρωθυπουργό, χάνουμε.

Και ξαφνικά, μετά 50 χρόνια, ''αποφασίστηκε'' να γίνουν συνομιλίες-διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας γιά διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανόμενων και ''εδαφικών'', όπως δήλωσε στο CNN ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο ''Σπίτι της...

Χάθηκαν πέντε ζωές σε ειδική αποστολή προσφοράς στη Λιβύη. Τι ακριβώς συνέβη;

Του Δημήτρη Κυπριώτη Η είδηση του θανάτου 3 στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και 2 πολιτών, από τα 19 άτομα που συγκροτούσαν την Ελληνική ειδική αποστολή στη Λιβύη για την  παροχή βοήθειας στις εξαιρετικά καταστροφικές συνέπιες και τις ανθρώπινες απώλειες, λόγω ...

Το Προγράμματα χρηματοδότησης τον 800,000 ευρώ για Το οικόπεδο της οικογένειας δραγούμη στο Βογατσικό Καστοριάς και η αξιοποίηση Μουσείο.

Κίνηση πολιτών τοΰ Βογατσικοΰ. Ερωτήματα, διαπιστώσεις και προτάσεις στους υποψήφιους Δημάρχους Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου και Καλλιόπη (Κάλι) Κυριακίδου. Το Προγράμματα χρηματοδότησης τον 800,000 ευρώ για Το οικόπεδο της οικογένειας δραγούμη στο Βογατσικό Καστοριάς και η αξιοποίηση Μουσείο.  Το οικόπεδο της οικογένειας...