Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑθλητικάΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ...

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Τα ονόματα των καλυτέρων αθλητών της χρονιάς που πέρασε ανακοίνωσε (Τρίτη) ο Δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος, σε έκτακτη Συνέντευξη Τύπου, παρουσία των μελών της αρμόδιας επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Σώματος Σ. Καπετανόπουλο και του ειδικού συμβούλου του Δημάρχου Α.Παπαγεωργίου. Οι καλύτεροι αθλητές αναδείχθηκαν

ύστερα από ψηφοφορία των αθλητικών συντακτών, μελών της ΕΣΗΕΜΘ και του ΠΣΑΤ. 

 1. ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ για το 2006, ο Ιωάννης Ταμουρίδης του ποδηλατικού συλλόγου Αυτόδρομος, για την κατάκτηση της 3ης θέσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πίστας, της 3ης θέσης στο παγκόσμιο κύπελλο πίστας, της 2ης θέσης στο παγκόσμιο κύπελλο πίστας στο αγώνισμα των πόντων, τα 4 χρυσά μετάλλια στους πανελλήνιους αγώνες πίστας και δρόμου και τις 2 έκτες θέσεις στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πίστας και στο παγκόσμιο κύπελλο πίστας στο αγώνισμα των πόντων.

2. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ για το 2006, η Ελένη Δοντά του Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ, για το χρυσό μετάλλιο στους πανελλήνιους αγώνες στο επίπονο αγώνισμα του μαραθωνίου δρόμου.

3. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ για το 2006, η μικτή ομάδα τζούνιορ της ΕΠΣΜ με αθλητές γεννηθέντες το 1993 για την πρώτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου τον περασμένο Μάιο στη Γερμανία και την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

4. ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ (έως 20 ετών) για το 2006, η πρωταθλήτρια του Τέννις, Αφροδίτη Λατινοπούλου του Ομίλου Αντισφαίρισης Πανοράματος, για τις 1ες θέσεις στα τέννις EUROPE τουρνουά των Σκοπίων, της Βάρης και της Ελβετίας, τις 2ες θέσεις στα τέννις EUROPE τουρνουά της Πάτρας και του όπεν των Σκοπίων και για τις πρώτες πανελλήνιες νίκες για αθλήτριες κάτω των 16 ετών στο απλό και στο διπλό. Η Αφροδίτη είναι παράλληλα και άριστη μαθήτρια με γενικό βαθμό 19,3.

5. ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ για το 2006, ο Δρόσος Χριστόπουλος προπονητής στίβου με 7 αθλητές και αθλήτριες στην Εθνική ομάδα και συμμετοχές στο παγκόσμιο κύπελλο (με 5 αθλητές και αθλήτριες), στους Πανευρωπαϊκούς Α – Γ (με 2 αθλητές και αθλήτριες), στο Ευρωπαϊκό κύπελλο (με 3 αθλητές και αθλήτριες) και στους Βαλκανικούς αγώνες Α – Γ (με 5 αθλητές και αθλήτριες).

6. ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΗΘΟΥΣ ΚΑΙ «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ», στην Ευφημία Γαϊτανίδου αθλήτρια του Α.Σ. Φίλιππος ΑμεΑ στην κολύμβηση για τη θέλησή της να επιμένει να αγωνίζεται και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία αφού φέτος κατέκτησε 2 χάλκινα μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στα 50 μέτρα ελεύθερο και στα 50 μέτρα ύπτιο και 4 χρυσά μετάλλια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στα 50, 100 και 200 μέτρα ελεύθερο και στα 50 μέτρα ύπτιο.

7. ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ για το 2006, ο Νεκτάριος Τσελέπας του Α.Σ. Μακεδόνες 2000 για το αργυρό μετάλλιο στο δίσκο και την 4η θέση στη σφαίρα στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και για τα 2 χρυσά μετάλλια στη σφαίρα και στο δίσκο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

8. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ για το 2006, η Μαρία Καλπακίδου του Α.Σ. Φίλιππος, για τα 2 χρυσά μετάλλια στα 50 και στα 100 μέτρα ελεύθερο και το αργυρό μετάλλιο στα 50 μέτρα ύπτιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος κολύμβησης και τα 4 χρυσά μετάλλια στους πανελλήνιους αγώνες στα ίδια αγωνίσματα και στα 100 μέτρα ύπτιο.

9. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ για το 2006, ο Μέγας Αλέξανδρος 1994, για τις επιτυχίες και τα μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλητές και οι αθλήτριές του Ανατολίτης, Μωυσιάδης και Καζαντζίδου στην Άρση Βαρών και Τσότρας στην κολύμβηση, σε Παγκόσμια και Πανελλήνια πρωταθλήματα, αλλά και για την εν γένει δραστηριότητά του.

10. ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ για το 2006, ο Βασίλειος Κιτσούλης προπονητής Κολύμβησης του Α.Σ. Φίλιππος με πολύ μεγάλες και αξιόλογες διακρίσεις σε Ευρωπαϊκό και Πανελλήνιο επίπεδο. Το 2006, οι αθλητές του κατέκτησαν 69 μετάλλια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης και πληθώρα μεταλλίων σε άλλες διοργανώσεις και αγώνες.

Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ θα τιμήσει επίσης με το βραβείο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», διακεκριμένες και εξέχουσες αθλητικές προσωπικότητες της πόλης μας.

Ειδικότερα: Τον βετεράνο ποδοσφαιριστή, μια από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του αθλητισμού της Θεσσαλονίκης της εποχής του, τον κ. Λέανδρο Συμεωνίδη, του ΠΑΟΚ.

Τον βετεράνο ποδοσφαιριστή επίσης, και έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, με μεγάλο αριθμό συμμετοχών στην Εθνική ομάδα και το κυριότερο με εξαιρετικές εμφανίσεις, τον κ. Κωνσταντίνο Κούη, του ΑΡΗ.

Τον βετεράνο ποδοσφαιριστή επίσης, τον δυναμικό και ανεπανάληπτο μαχητή, έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές της εποχής του, τον κ. Νικόλαο Κασάπη, του ΗΡΑΚΛΗ.

 Τον βετεράνο μπασκετμπολίστα του ΑΡΗ και της Εθνικής ομάδας, έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της γενιάς του τον κ. Στέργιο Μπουσβάρο.

Τον πολυμήχανο και πολυπράγμονα παράγοντα και σημερινό πρόεδρο του Αλεξάνδρειου Αθλητικού Μελάθρου και ιδιαίτερη μορφή της μπασκετικής Θεσσαλονίκης, τον κ. Άγη Κυνηγόπουλο.

Τον βετεράνο διαιτητή του μπάσκετ και αγνό υπηρέτη του αθλητισμού, τον κ. Σπύρο Παπαχαρίση.

Τον βετεράνο παίκτη, προπονητή και διαιτητή του βόλλευ, τον κ. Σωτήρη Ιεροκλή.

Τον βετεράνο αθλητή και παράγοντα, τον επί πολλά έτη πρόεδρο του ιστορικού συλλόγου ΜΑΣ ΑΕΤΟΣ, τον κ. Κωνσταντίνο Τσουμή.

Τη μεγαλύτερη προπονήτρια και παλαιά μεγάλη πρωταθλήτρια της Κολύμβησης, μια από τις χαρακτηριστικότερες μορφές του γυναικείου αθλητισμού της Θεσσαλονίκης, την κ. Τζένη Σωτηρίου –Δημητράκου.

Τον παλαιότερο ίσως εν ζωή σήμερα βετεράνο αθλητή και παράγοντα του Ναυταθλητισμού της Θεσσαλονίκης, τον ενενηντατριάχρονο κ. Νικόλαο Ζαφειρόπουλο.

Θα τιμηθούν επίσης η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2006, ακόμα ένα γεγονός σταθμό στην ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού που μας έβγαλε για μια ακόμα φορά στους δρόμους για να πανηγυρίσουμε υπερήφανοι για την επιτυχία και η ομάδα βόλλεϋ του ΗΡΑΚΛΗ για την κατάκτηση του κυπέλλου το 2006 και για την εξαιρετική παρουσία της στο φάϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λίγκ, όπου κατέλαβε τελικά τη δεύτερη θέση.

τα ονόματα των καλυτέρων αθλητών της Θεσσαλονίκης  θα βραβευθούν την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, στις 19:30, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μπερίσα: «McGonical και Ράμα συνένοχοι – Και οι δύο πρέπει να πάνε στη φυλακή»

Οπρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα αντέδρασε σχετικά με το γεγονός ότι ο πρώην ανώτερος πράκτορας του FBI, Τσαρλς ΜακΓκόνιγκαλ, παραδέχτηκε την ενοχή του για τον φάκελο διαφθοράς με ανώτερους Αλβανούς αξιωματούχους. Με αντάλλαγμα μείωση της ποινής δέχθηκε τα πάντα από τον αλβανικό...

‘Ενας (ακόμα) Νίκαρος (Νέα Υόρκη, ΟΗΕ) και οι ανύπαρκτοι ”αγώνες”

Και ξαφνικά, μετά 50 χρόνια, ”αποφασίστηκε” να γίνουν συνομιλίες-διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας γιά διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανόμενων και ”εδαφικών”, όπως δήλωσε στο CNN ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο ”Σπίτι της...

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ, LANDIS + GYR KAI SIEMENS

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.grwww.egerssi.gr Όλα είναι… μπίζνες! Μπορεί να βλέπουμε το «αθώο» προσωπάκι του Τάιλερ, συντρόφου του Στέφανου Κασσελάκη, στις κάμερες και να αποτελεί θέμα στα κανάλια για την διαφορετικότητά του και τις βερμούδες του, όμως η...

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ-από τις συνθήκες θανάτου των στελεχών των ΕΔ και 2 Ελλήνων πολιτών ρωτάω αληθεύει ότι πριν την ξεκάθαρη έκρηξη στο λεωφορείο υπήρξε αποκοπή...

Επειδή δεν βλέπω να υπάρχει ροή ενημέρωσης από τις συνθήκες θανάτου των στελεχών των ΕΔ και 2 Ελλήνων πολιτών ρωτάω αληθεύει ότι πριν την ξεκάθαρη έκρηξη στο λεωφορείο υπήρξε αποκοπή της πομπής από αυτοκίνητα με διακριτικά ανθρωπιστικής βοήθειας που...