
Σε παρωδία-κωμωδία εξελίχτηκε η προεκλογική περίοδος γιά νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παραίτηση Αλ. Τσίπρα.
Ο απόδημος ‘Ελληνας Στέφανος Κασσελάκης, με την ”ανατρεπτική” υποψηφιότητά του, προκάλεσε την αποκάλυψη της κομματικής σαπίλας. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλειοψηφία τους παλαιοκομματικοί, κομπλεξικοί, εμμονικοί ψευτοαριστεροί, δεν αλλάζουν. Αισθάνονται ως ”ιδιοκτήτες” ενός αποκόμματος, νομίζουν ότι δήθεν ο λαός ασχολείται μαζί τους και με την ανόητη γραφικότητά τους, στηρίζουν ουσιαστικά το ”καθεστώς Μητοτάκη”.
Γι’ αυτό και τα τηλε-κανάλια της Δεξιάς, συνέχεια προβάλουν γραφικούς ΣΥΡΙΖΑ-ίους (π.χ. τον ανεκδιήγητο Δ. Βίτσα), γιά να ρεζιλεύεται περισσότερο το ψευτοαριστερό απόκομμα.
Κατά συνέπεια, είτε Αχτσιόγλου, είτε Κασσελάκης εκλεγεί πρόεδρος, η διάσπαση είναι δεδομένη. ‘Οσοι πολέμησαν -εντός ΣΥΡΙΖΑ- τον Τσίπρα, τελικά βοήθησαν την ”Νέα Δημοκρατία”.
Βρέθηκε ο νέος ΑΝΔΡΕΑΣ Παπανδρέου (του ´74). Λέγεται Στεφ. Κασσελάκης. H ομιλία του στο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ, 2 Σεπ. ’23, το πιστοποιεί.
Ο Κασσελάκης (Kassel) δεν ενδιαφέρεται γιά τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο υποψήφιος πρόεδρος, ελάχιστα ενδιαφέρεται γιά τον πολυφωνικό, διασπασμένο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει μέλλον με όλους τους γραφικούς ως στελέχη.
Στόχος -μετά τις εσωκομματικές εκλογές- η δημιουργία νέου κόμματος, κάτι σαν το Δημοκρατικό Κόμμα ΗΠΑ, με την άτυπη στήριξη Αλ. Τσίπρα ή η ολική μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ.