Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΝέα της πόληςΜέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης...

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – “Συνομιλίες με το φως”

Οι “Συνομιλίες με το φως” παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2) την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011 στις 21.00.

Οι Συνομιλίες με το φως είναι η αφήγηση της ιστορίας του Σύμπαντος και της ζωής με ποιητική γλώσσα, αλλά και σύμφωνα με τα σύγχρονα επιτεύγματα της επιστήμης. Στην αφήγηση παρεμβάλλονται μουσικές συνθέσεις και αυτοσχεδιασμοί, από τον Γιώτη Κιουρτζόγλου, τον David Lynch και τον Οδυσσέα Γραμματικάκη. ενώ ένα ποίημα που ερμηνεύεται θεατρικά αναφέρεται στην ανθρώπινη παρουσία στον πλανήτη.

 

Οι “Συνομιλίες με το φως” παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στα «Υακίνθεια» της Κρήτης (2007).

Ακολούθησε ο «Ιανός» της Αθήνας σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, ενώ αργότερα εκδόθηκαν σε βιβλίο που ως ένθετο περιείχε και το DVD της εκδήλωσης.

 Μεσολάβησαν άλλοι ενδιάμεσοι σταθμοί και τέλος και τέλος, με διαφορετική και ασφαλώς πιο ολοκληρωμένη μορφή, οι Συνομιλίες με το φως παρουσιάστηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 5 Φεβρουαρίου 2011 (αίθουσα Δ. Μητρόπουλος).

Παράλληλα με την εκδήλωση αυτή στο Φουαγιέ Μ2 την ίδια ημέρα στις 11.00 θα λάβει χώρα η εκδήλωση «Αστρονομικές Ωδές» η οποία περιλαμβάνει παρουσίαση του εκπληκτικού Μηχανισμού των Αντικυθήρων, τραγούδια και μουσική που συνδέονται με τα άστρα και τέλος ζωντανή παρατήρηση του Ηλίου και των χρωμάτων του.

Συμμετέχουν: Γιάννης Σειραδάκης, Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού, Σάκης Κοντονικόλας, Αριστείδης Βούλγαρης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ

Γιώργος Γραμματικάκης: Αφήγηση

 Γιώτης Κιουρτσόγλου: Μουσικοί αυτοσχεδιασμοί

David Lynch: Μουσικοί αυτοσχεδιασμοί

Οδυσσέας Γραμματικάκης: Μουσικοί αυτοσχεδιασμοί

 Αμαλία Καβάλη: Θεατρική ερμηνεία

Κατερίνα Ευαγγελάκου: Σκηνοθετική επιμέλεια

 Ελευθερία Ντεκώ: Φωτισμοί

Γιώργος Αργυροηλιόπουλος: Βίντεο

Τιμές εισιτηρίων: 10€ (μαθητικά-φοιτητικά), 15€

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΝ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

Προς διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ… Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.grwww.egerssi.gr Πώς μετάλλαξαν την φύση του λαού μας Θεέ μου; Πώς εμφύτεψαν στο μυαλό των νεοελλήνων τη βλακεία, την ηλιθιότητα, την απανθρωπιά, την ασέβεια στο Θείο, την εγκατάλειψη της φιλοπατρίας; Τον φιλοτομαρισμό! Πίστευα...

‘Αρχισε το ”παζάρι” με Τουρκία…Με Μητσοτάκη πρωθυπουργό, χάνουμε.

Και ξαφνικά, μετά 50 χρόνια, ''αποφασίστηκε'' να γίνουν συνομιλίες-διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας γιά διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανόμενων και ''εδαφικών'', όπως δήλωσε στο CNN ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο ''Σπίτι της...

Χάθηκαν πέντε ζωές σε ειδική αποστολή προσφοράς στη Λιβύη. Τι ακριβώς συνέβη;

Του Δημήτρη Κυπριώτη Η είδηση του θανάτου 3 στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και 2 πολιτών, από τα 19 άτομα που συγκροτούσαν την Ελληνική ειδική αποστολή στη Λιβύη για την  παροχή βοήθειας στις εξαιρετικά καταστροφικές συνέπιες και τις ανθρώπινες απώλειες, λόγω ...

Το Προγράμματα χρηματοδότησης τον 800,000 ευρώ για Το οικόπεδο της οικογένειας δραγούμη στο Βογατσικό Καστοριάς και η αξιοποίηση Μουσείο.

Κίνηση πολιτών τοΰ Βογατσικοΰ. Ερωτήματα, διαπιστώσεις και προτάσεις στους υποψήφιους Δημάρχους Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου και Καλλιόπη (Κάλι) Κυριακίδου. Το Προγράμματα χρηματοδότησης τον 800,000 ευρώ για Το οικόπεδο της οικογένειας δραγούμη στο Βογατσικό Καστοριάς και η αξιοποίηση Μουσείο.  Το οικόπεδο της οικογένειας...