Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔικαστικάΚΡΥΦΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΚΑΙ...

ΚΡΥΦΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ SIEMENS – Το ΣτΕ θα επαναδιαπ


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλολου Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Ο Πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο οποίος προεδρεύει της πολύκροτης υπόθεσης της Siemens, ανήγγειλε πως την Τετάρτη μετά το Πάσχα θα αρχίζουν να εξετάζονται οι μάρτυρες της δίκης. Δηλαδή της δίκης που αφορά την αναβάθμιση της τεχνολογικής υποδομής του δικτύου του ΟΤΕ με την προμήθεια 1,1 εκ. ψηφιακών παροχών. Μια τεραστίων οικονομικών συμφερόντων σύμβαση που υπέγραψε ο τότε Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Τάσος Μαντέλης! Επίσης, στην παρούσα δίκη εξετάζονται οι μίζες που δόθηκαν από τα “μαύρα ταμεία” της εταιρείας σε πολιτικά πρόσωπα (ξεπερνούν τα 70 εκατ. ευρώ) και οι οποίες απορροφήθηκαν από το έργο!

Αυτή η εξέλιξη μας χαροποιεί ιδιαίτερα από τη στιγμή που είμαστε οι πρώτοι που αναδείξαμε άγνωστες πτυχές του σκανδάλου με την παρουσίαση, απίστευτης χρησιμότητας άγνωστων εγγράφων! Μας χαροποιεί ιδιαίτερα, όταν μας λένε πολύ σοβαροί κύκλοι ότι, εάν δεν ήταν η Ελεύθερη Ώρα και ο υπογράφων για να συντηρούν στην επικαιρότητα το σκάνδαλο Siemens, αυτό το σκάνδαλο θα είχε οδηγηθεί στις καλένδες!

Ωστόσο, δεν μας χαροποιεί το γεγονός ότι, πρώτοι μάρτυρες είναι οι Συστημικοί δημοσιογράφοι Τάσος Τέλλογλου και Γιάννης Παπαγιάννης! Είναι εξόχως περίεργο πως, πρώτος μάρτυρας είναι ο Τάσος Τέλλογλου ο οποίος όπως επανειλημμένα έχουμε γράψει έχει “κάρτα ελευθέρας εισόδου” στη Siemens!

 

Ο μάρτυρας Ευάγγελος Σέκερης…

 

Παρά ταύτα, εάν μέσα στον Μάιο πραγματοποιηθούν οι 6 ακροάσεις του Δικαστηρίου όπως προανήγγειλε ο Πρόεδρος, τότε ίσως πριν από το καλοκαίρι “ακούσουμε” και τον 13ο μάρτυρα, τον κ. Ευάγγελο Σέκερη! Τον μπατζανάκη του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά! Που είχε στείλει email στις 31 Ιουλίου 2006 στον Αντώνη Σαμαρά  προκειμένου να μιλήσει στον Μιχάλη Χριστοφοράκο για προσωπική του υπόθεση και του έλεγε μεταξύ των άλλων: “…Γενικά δε χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα ευγενής μαζί του, τους έχω προσφέρει πάρα πολλά και το γνωρίζει πολύ καλά. Ξέρει ότι γνωρίζω πολλά για τις βρωμιές τους και ότι έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό. Θα ήθελα να του δώσεις να καταλάβει ότι μιλάμε συχνά και ότι γνωρίζεις και εσύ πολλά. Το σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσει να σε τουμπάρει”!

Σε αυτό το email Σέκερη προς Σαμαρά, αποκαλύπτεται αφ΄ ενός η μεγάλη σχέση που συνέδεε  τον πρώην Πρωθυπουργό με τον πάλαι ποτέ ισχυρό άνδρα της Siemens και αφ΄ εταίρου το γεγονός ότι, ως μάρτυρας ο Ευάγγελος Σέκερης μπορεί να τινάξει το πολιτικό Σύστημα στον αέρα! Αφού, το “γνωρίζω πολλά για τις βρωμιές τους και έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό”, σημαίνει πως ήλθε η ώρα να μιλήσει και να αποκαλύψει τις βρωμιές της Siemens που είναι άρρηκτα δεμένες με το πολιτικά πρόσωπα συγκεκριμένων κομμάτων!

Εμείς, να σημειώσουμε ότι, η κατάθεση του μάρτυρος Σέκερη ενώπιον του Δικαστηρίου, θα δώσει μια άλλη διάσταση στο σκάνδαλο, τόσο όσον αφορά τη συμπεριφορά των στελεχών της εταιρείας που σήμερα είναι κατηγορούμενοι, όσο και για το αν πράγματι όλα αυτά τα ποσά που φέρονται πως διακινήθηκαν, έφθασαν ή όχι στους παραλήπτες! Και έχει αυτό ιδιαίτερη σημασία, γιατί ίσως υπήρχε και άλλο κανάλι γι΄  αυτή τη δουλειά με τις ευλογίες της Siemens AG, το οποίο ενδεχομένως να πέρναγε από την Παιανία και το “χωριό”, όπως αποκαλούσαν ο Ηλίας Γεωργίου και ο Χρήστος Καραβέλας τηνIntracom!

Γιατί, τι δουλειά είχε ο “ανταγωνιστής” της Siemens, Σωκράτης Κόκκαλης από το 1980 έως το 2007 να επισκέπτεται συχνά-πυκνά τη διεύθυνση του COM (τμήμα τηλεπικοινωνιών) στο Μόναχο;;

 

Οι μάρτυρες Κυριάκος Μικές και Κατερίνα Τσακάλου…

 

Ο Κυριάκος Μικές υπήρξε στην παντοκρατορία Χριστοφοράκου, Γενικός Διευθυντής Λογιστηρίου της Siemens! Ήταν εξουσιοδοτημένος να υπογράφει αντί του Χριστοφοράκου όλα τα έγγραφα της εταιρείας! Ήταν ο εξ απορρήτων σύμβουλός του στο λογιστήριο και ενδεχομένως και στο παραλογιστήριο!

Να σημειωθεί ότι, στη μεγάλη συνεργασία της Siemens με την Intracom και τον Ολυμπιακό (η Siemens ήταν επί 3 χρόνια ο μεγάλος χορηγός του Ολυμπιακού) πολλές φορές, οι κόκκινων προτιμήσεων Χριστοφοράκος και Μικές, ταξίδεψαν στα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Champions League μαζί με την αποστολή της Ομάδος και τον Σωκράτη Κόκκαλη!

Η Κατερίνα Τσακάλου ήταν η προϊσταμένη του γραφείου Χριστοφοράκου στη Siemens διαχειριζόμενη όλα μα όλα τα θέματά του σε Ελλάδα, Γερμανία και όχι μόνο!

Είναι δεδομένο πως, γνωρίζουν πολλά και πρέπει να μιλήσουν!

 

Υπάρχουν πολλοί που γνωρίζουν πολλά και λάμπουν δια της απουσίας τους…  

 

Το δικαστικό καθεστώς της Ελλάδος έχει φροντίσει και μάρτυρες αξιόλογοι και αξιόπιστοι, που φέρεται να γνωρίζουν πολλά λόγω της θέσεως που κατείχαν στη  Siemens και τον ΟΤΕ, να λάμπουν διά της απουσίας τους! Βασικοί πρωταγωνιστές της δεκαετίας του ΄90 που οδήγησαν τον ΟΤΕ στις αποφάσεις μονόδρομο, που ήταν οι προγραμματικές συμφωνίες ΟΤΕ –SiemensIntracom!

Αυτοί που δεν είναι ούτε μάρτυρες στην πολύκροτη δίκη, είναι:

Bernhard Dombek: Γενικός Διευθυντής της Siemens Ελλάδος που υπέγραψε την επίμαχη σύμβαση!

Δημήτρης Αβράμπος: Οικονομικός Διευθυντής COM (τηλεπικοινωνιών)!

Αθανάσιος Ρουσόπουλος: Τεχνικός Διευθυντής COM!

Αθανάσιος Κοντονάτσιος: Τεχνικός Διευθυντής Siemens για έργα με τον ΟΤΕ!

Νικόλαος Τάτσικας: Γενικός Διευθυντής της Siemens Τήλε-βιομηχανικής με έδρα τη Θεσσαλονίκη και μετόχους τη Siemens AGκατά 75% και την ΕΤΕ κατά 25%!

Πέτρος Λάμπρου: Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ και Ταμίας του ΠΑΣΟΚ. Μετέπειτα Διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας!

Χρήστος Καζαντζής: Γενικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών Θεμάτων του ΟΤΕ (1994-1998), Διευθύνων Σύμβουλος τηςCOSMOTE (1996-1997), Υποδιοικητής και Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (φίλος του Χρήστου Καραβέλα όσο και του Σωκράτη Κόκκαλη)!

 

Επαναδιαπραγμάτευση του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού…

 

Ως γνωστόν, εδώ και αρκετούς μήνες εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η ακυρότητα ή μη του επαίσχυντου και επιβλαβή για το συμφέρον της χώρας, Εξωδικαστικού Συμβιβασμού της Siemens και του Ελληνικού Δημοσίου! Τον οποίο κατασκεύασε και υπέγραψε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, διά μέσω του Υπουργού Οικονομικών της κυβερνήσεώς τους, Γιάννη Στουρνάρα στις 22 Αυγούστου 2012 και ζητούσε από τη Siemens την απόδοση ζημίας της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ μέσω παροχής υπηρεσίας 6 σημείων! Όμως, έτσι ακύρωσαν τη μοναδική ομόφωνη απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία αποφάσιζε να πληρώσει η Siemens για ζημία που υπέστη το Δημόσιο, τουλάχιστον 2 δις ευρώ σε μετρητά! Που η απόδοση αυτών των χρημάτων θα απάλλασσε την τότε κυβέρνηση από την υποχρέωση να συνάψει με τους δανειστές – “εταίρους” μας το Δεύτερο Μνημόνιο ή τουλάχιστον θα επιτύγχανε πολύ καλύτερους όρους!

Η πληροφορία μας λοιπόν είναι ότι, στα τέλη Μαίου το ΣτΕ, που αδικαιολόγητα και ύποπτα καθυστερεί την απόφαση επί μήνες, θα αποφασίσει περί νέας επαναδιαπραγμάτευσης! Εάν θα είναι αυτή τελικά η απόφαση, θα είναι μια ελεγχόμενη απόφαση από τη στιγμή που αυτός ο Συμβιβασμός πρέπει να ακυρωθεί!

 

Ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός είναι άκυρος…

 

Γιατί, υπάρχει όρος στο Συμβιβασμό που ορίζει πως, πρέπει αυτός να υπογραφεί από τα δυο συμβαλλόμενα μέρη (Δημόσιο και Siemens) εντός 45 ημερών, διαφορετικά είναι άκυρος! Δεν είναι λοιπόν άκυρος από τη στιγμή που η Siemens τον υπέγραψε στις 2 Μαρτίου 2012 και το Ελληνικό Δημόσιο τον υπέγραψε με καθυστέρηση πολλών μηνών (22/8/2012);;

Επίσης είναι άκυρος γιατί, σε αυτόν αναφέρεται πως: “η παρούσα Συμφωνία εάν ανακληθεί είναι άκυρη και ανίσχυρη… ως χωρίς αναγνώριση. Στην περίπτωση αυτή, τυχόν εκπληρωθείσες παροχές θα επιστραφούν…”!

Άρα, γιατί δεν ανακαλείται από τη στιγμή που η Siemens δεν έχει υλοποιήσει – ολοκληρώσει κανέναν από τους 6 όρους του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού, όταν αυτός λήγει στα τέλη Αυγούστου του 2017;;

 

Ο Βασίλης Οικονόμου παραδέχτηκε τη ζημία του Δημοσίου…

 

Την Μεγάλη Τρίτη βρέθηκα στην εκπομπή “Σχολιάζοντας την επικαιρότητα” του καναλιού Attica TV – Βεργίνα TV που επιμελείται ο δημοσιογράφος Στέργιος Καλόγηρος! Στο πάνελ της εκπομπής ήταν και ο Βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου.

Στην ερώτησή μου εάν το Δημόσιο υπέστη ζημία με την μη υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ μετέτρεψε σε Εξωδικαστικό Συμβιβασμό, μου απάντησε πως άλλο είναι τα 2 δις ευρώ και άλλο τα 200 εκατ. ευρώ! Επί της ουσίας δηλαδή, πιστοποίησε πως η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο και αυτό λέγεται “απιστία κατά του Δημοσίου”!!

Ας προσέξει λοιπόν, η Δικαιοσύνη την απόφαση που θα βγάλει! Γιατί, σύντομα έρχεται η Κρίση και δεν θα ξεχωρίσει πόσο ψηλά βρίσκεται ο καθείς στην ιεραρχία αυτού του σάπιου και διεφθαρμένου κράτους!!

 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μπερίσα: «McGonical και Ράμα συνένοχοι – Και οι δύο πρέπει να πάνε στη φυλακή»

Οπρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα αντέδρασε σχετικά με το γεγονός ότι ο πρώην ανώτερος πράκτορας του FBI, Τσαρλς ΜακΓκόνιγκαλ, παραδέχτηκε την ενοχή του για τον φάκελο διαφθοράς με ανώτερους Αλβανούς αξιωματούχους. Με αντάλλαγμα μείωση της ποινής δέχθηκε τα πάντα από τον αλβανικό...

‘Ενας (ακόμα) Νίκαρος (Νέα Υόρκη, ΟΗΕ) και οι ανύπαρκτοι ”αγώνες”

Και ξαφνικά, μετά 50 χρόνια, ”αποφασίστηκε” να γίνουν συνομιλίες-διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας γιά διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανόμενων και ”εδαφικών”, όπως δήλωσε στο CNN ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο ”Σπίτι της...

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ, LANDIS + GYR KAI SIEMENS

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.grwww.egerssi.gr Όλα είναι… μπίζνες! Μπορεί να βλέπουμε το «αθώο» προσωπάκι του Τάιλερ, συντρόφου του Στέφανου Κασσελάκη, στις κάμερες και να αποτελεί θέμα στα κανάλια για την διαφορετικότητά του και τις βερμούδες του, όμως η...

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ-από τις συνθήκες θανάτου των στελεχών των ΕΔ και 2 Ελλήνων πολιτών ρωτάω αληθεύει ότι πριν την ξεκάθαρη έκρηξη στο λεωφορείο υπήρξε αποκοπή...

Επειδή δεν βλέπω να υπάρχει ροή ενημέρωσης από τις συνθήκες θανάτου των στελεχών των ΕΔ και 2 Ελλήνων πολιτών ρωτάω αληθεύει ότι πριν την ξεκάθαρη έκρηξη στο λεωφορείο υπήρξε αποκοπή της πομπής από αυτοκίνητα με διακριτικά ανθρωπιστικής βοήθειας που...