Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΝέα της πόληςΕυρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς...

Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει για έβδομη συνεχή χρονιά το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου  θα αποκλειστεί από την κυκλοφορία όλων των οχημάτων η Λεωφόρος Νίκης από τις 17.00 έως 21.00. Στις 19.30 θα αρχίσει στην πλ. Αριστοτέλους η συναυλία του συγκροτήματος ΔΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ με τη συμμετοχή του rock group IXTHEIS, ενώ θα έχει προηγηθεί ποδηλατοδρομία, επίδειξη δεξιοτεχνίας ποδηλάτων, κληρώσεις κ.α.

 Από τις 17.00 έως 22.00 θα αποκλειστεί από την κυκλοφορία όλων των οχημάτων η λεωφόρος Νίκης και θα πραγματοποιηθεί ποδηλασία στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν δημότες όλων των ηλικιών με τα δικά τους ποδήλατα.

Στις εκδηλώσεις του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο συμμετέχουν η Διεύθυνση Κυκλοφορίας της αντιδημαρχίας Δημοτικών Έργων και Κυκλοφορίας, η Διεύθυνση Νεολαίας – Αθλητισμού της αντιδημαρχίας Πολιτισμού, η Δημοτική Επιχείρηση Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Δ.Ε.Α.Δ.) και η Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (Δ.Ε.Π.Θ.Ε.).

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος στη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο είναι μια υπενθύμιση, ότι στόχος του σύγχρονου ανθρώπου πρέπει να είναι η προστασία του περιβάλλοντοςκαι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.

Είναι συγχρόνως μια υπενθύμιση, ότι στη χώρα μας δεν έχουμε ακόμη αναπτύξει στο βαθμό που θα έπρεπε τις κατάλληλες εναλλακτικές υποδομές για τις μετακινήσεις μας μέσα στην πόλη.

Σε ότι αφορά τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Παπαγεωργόπουλος ανέφερε ότι με την κατασκευή του ΜΕΤΡΟ, της υποθαλάσσιας αρτηρίας, των περιφερειακών πάρκινγκ και μία σειρά αναπλάσεων , το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα ανακουφισθεί από τους αέριους ρύπους, ενώ σχεδιάζεται πλέγμα ποδηλατοδρόμων, τόσο στην παραλιακή ζώνη πρασίνου, όσο και σ’ ένα ευρύ δίκτυο οδικών αρτηριών.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι με την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων θα εφαρμοσθεί η μελέτη του 2003 για την κατασκευή πλέγματος ποδηλατοδρόμων σε βασικές οδικές αρτηρίες, με την παράλληλη ενίσχυση του ποδηλατοδρόμου στο θαλάσσιο της πόλης που εκτείνεται σε 5,5 χλμ.

Επίσης, με την πεζοδρόμηση της Λεωφ. Νίκης θα δοθούν διέξοδοι προς την θάλασσα με την παράλληλη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος ανέφερε επίσης ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα μοιράσει ποδήλατα σε μικρούς δημότες, προωθώντας την εναλλακτική μετακίνηση στην πόλη.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΝ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

Προς διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ… Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.grwww.egerssi.gr Πώς μετάλλαξαν την φύση του λαού μας Θεέ μου; Πώς εμφύτεψαν στο μυαλό των νεοελλήνων τη βλακεία, την ηλιθιότητα, την απανθρωπιά, την ασέβεια στο Θείο, την εγκατάλειψη της φιλοπατρίας; Τον φιλοτομαρισμό! Πίστευα...

‘Αρχισε το ”παζάρι” με Τουρκία…Με Μητσοτάκη πρωθυπουργό, χάνουμε.

Και ξαφνικά, μετά 50 χρόνια, ''αποφασίστηκε'' να γίνουν συνομιλίες-διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας γιά διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανόμενων και ''εδαφικών'', όπως δήλωσε στο CNN ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο ''Σπίτι της...

Χάθηκαν πέντε ζωές σε ειδική αποστολή προσφοράς στη Λιβύη. Τι ακριβώς συνέβη;

Του Δημήτρη Κυπριώτη Η είδηση του θανάτου 3 στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και 2 πολιτών, από τα 19 άτομα που συγκροτούσαν την Ελληνική ειδική αποστολή στη Λιβύη για την  παροχή βοήθειας στις εξαιρετικά καταστροφικές συνέπιες και τις ανθρώπινες απώλειες, λόγω ...

Το Προγράμματα χρηματοδότησης τον 800,000 ευρώ για Το οικόπεδο της οικογένειας δραγούμη στο Βογατσικό Καστοριάς και η αξιοποίηση Μουσείο.

Κίνηση πολιτών τοΰ Βογατσικοΰ. Ερωτήματα, διαπιστώσεις και προτάσεις στους υποψήφιους Δημάρχους Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου και Καλλιόπη (Κάλι) Κυριακίδου. Το Προγράμματα χρηματοδότησης τον 800,000 ευρώ για Το οικόπεδο της οικογένειας δραγούμη στο Βογατσικό Καστοριάς και η αξιοποίηση Μουσείο.  Το οικόπεδο της οικογένειας...