Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτιστικά'Εξοδος ελεύθερη!

‘Εξοδος ελεύθερη!

ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! 

Μέρα Δρόμου Σάββατο 29/10/2011 Παγκόσμια Ημέρα των Τεχνών του Δρόμου και της Ελεύθερης Έκφρασης στο Δημόσιο Χώρο

 Η Μέρα Δρόμου συνεχίζει το δρόμο της για 4η χρονιά, στοχεύοντας στη δυναμική ανάπτυξη μίας πλατφόρμας που θα υποστηρίζει και θα υποστηρίζεται από τον δημόσιο χώρο.

 Σ’ αυτό τον δημόσιο χώρο θα ξημερώσει και φέτος η Μέρα Δρόμου, που προσκαλεί όλους εκείνους που διαλέγουν το δρόμο και τον δημόσιο χώρο ως πεδίο δράσης, αλλά και καλλιτέχνες που για πρώτη φορά επιθυμούν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο δρόμο, να συμμετάσχουν σε αυτή την κοινή πρωτοβουλία. Θέατρο, Χορός, Τσίρκο, Κούκλα, Εικαστικά, Μουσική, Ποίηση, Κινηματογράφος, Αρχιτεκτονική αλλά και κοινωνικές δράσεις, κάθε τέχνη και μορφή έκφρασης καλούνται να λειτουργήσουν ως αφορμή για συνεύρεση στον ελεύθερο δημόσιο χώρο. 

Αν χωράμε όλοι σ’ αυτήν την πόλη, τότε σίγουρα οι δρόμοι της χωράνε όλες τις τέχνες μας!

Από τις 11.00 π.μ. θα παρουσιάζονται παραστάσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα στο κέντρο της Αθήνας: Ερμού – Καπνικαρέα – Μοναστηράκι – Πλ. Ασωμάτων – Αποστόλου Παύλου – Διονυσίου Αεροπαγίτου.

Στις 20:00 θα ξεκινήσει από διάφορα σημεία του κέντρου παρέλαση που θα καταλήξει σε πάρτυ δρόμου στην Πλ. Ασωμάτων.

Ανοιχτή Συζήτηση

Πέρα από τις καλλιτεχνικές δράσεις στον δημόσιο χώρο, που αποτελούν τον βασικό άξονα λειτουργίας της, φέτος η Μέρα Δρόμου στοχεύει στην ευαισθητοποίηση τόσο των αποδεκτών της όσο και των συμμετεχόντων γύρω από τις κοινωνικό-πολιτικές προεκτάσεις της παρουσίας της Τέχνης στο δημόσιο χώρο.

 Προτείνει μία ανοιχτή συζήτηση με θέμα “Τέχνη και Ελεύθερη Έκφραση στο Δημόσιο Χώρο”, τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, στις 6 μ.μ. στο Ευρωπαϊκό Χωριό, Μοναστηρίου 140 & Τηλεφάνους στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Πώς γεννήθηκε η Mέρα Δρόμου

 H Mέρα Δρόμου ξεκίνησε στη Γαλλία το 2007, με το όνομα “rue libre” (ελεύθερος δρόμος) ως μια πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Καλλιτεχνών των Τεχνών του Δρόμου (Fédération des Arts de da Rue).

‘Εχει πλέον καθιερωθεί ως παγκόσμια μέρα των τεχνών του δρόμου και της ελεύθερης έκφρασης στον δημόσιο χώρο.

Η Μέρα Δρόμου διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2008, με πρωτοβουλία ελλήνων καλλιτεχνών. Πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια, η οποία μέσω της ουσιαστικής συνεργασίας, της αυτοοργάνωσης και της συντροφικότητας συνεχίζει με το έργο της να αναδεικνύει την αναγκαιότητα της διαφύλαξης της ελεύθερης έκφρασης στον δημόσιο χώρο και της άμεσης προσβασιμότητας της Τέχνης.

 Αν θέλετε να βγείτε στο δρόμο αλλά δεν ξέρετε με τι, η μέρα δρόμου φέτος προτείνει: Ας βγούμε μαζί!

Όσοι κάνετε κέφι να λάβετε μέρος αλλά δεν έχετε κάποια δουλειά έτοιμη για να παρουσιάσετε, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στα θεάματα συνεργασίας.

 Για πληροφορίες: e-mail: meradromou@gmail.com

Επικοινωνία-προώθηση: Ντίνα Καφτεράνη: 697 9010364

Συμμετοχές: Χρήστος Καούκης: 693 8957617

 Θεάματα συνεργασίας: Νέλλη Πουλοπούλου: 697 3212650

Ανοιχτή συζήτηση: Σπύρος Ανδρεόπουλος 694 8950641

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΝ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

Προς διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ… Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.grwww.egerssi.gr Πώς μετάλλαξαν την φύση του λαού μας Θεέ μου; Πώς εμφύτεψαν στο μυαλό των νεοελλήνων τη βλακεία, την ηλιθιότητα, την απανθρωπιά, την ασέβεια στο Θείο, την εγκατάλειψη της φιλοπατρίας; Τον φιλοτομαρισμό! Πίστευα...

‘Αρχισε το ”παζάρι” με Τουρκία…Με Μητσοτάκη πρωθυπουργό, χάνουμε.

Και ξαφνικά, μετά 50 χρόνια, ''αποφασίστηκε'' να γίνουν συνομιλίες-διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας γιά διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανόμενων και ''εδαφικών'', όπως δήλωσε στο CNN ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο ''Σπίτι της...

Χάθηκαν πέντε ζωές σε ειδική αποστολή προσφοράς στη Λιβύη. Τι ακριβώς συνέβη;

Του Δημήτρη Κυπριώτη Η είδηση του θανάτου 3 στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και 2 πολιτών, από τα 19 άτομα που συγκροτούσαν την Ελληνική ειδική αποστολή στη Λιβύη για την  παροχή βοήθειας στις εξαιρετικά καταστροφικές συνέπιες και τις ανθρώπινες απώλειες, λόγω ...

Το Προγράμματα χρηματοδότησης τον 800,000 ευρώ για Το οικόπεδο της οικογένειας δραγούμη στο Βογατσικό Καστοριάς και η αξιοποίηση Μουσείο.

Κίνηση πολιτών τοΰ Βογατσικοΰ. Ερωτήματα, διαπιστώσεις και προτάσεις στους υποψήφιους Δημάρχους Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου και Καλλιόπη (Κάλι) Κυριακίδου. Το Προγράμματα χρηματοδότησης τον 800,000 ευρώ για Το οικόπεδο της οικογένειας δραγούμη στο Βογατσικό Καστοριάς και η αξιοποίηση Μουσείο.  Το οικόπεδο της οικογένειας...