Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΓνώμεςΕμπρός κ. Πρωθυπουργέ...

Εμπρός κ. Πρωθυπουργέ –Προχωρήστε στην οριοθέτηση της Ελληνικής ΑΟΖ

Ο κ.Βασίλης Παπαγεωργόπουλος σχετικά με τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναπτύξει η Κυβέρνηση Παπαδήμου έκανε την παρακάτω δήλωση:

 «Προ τριμήνου και μετά τις δηλώσεις της ηγεσίας των ΗΠΑ ότι είναι υπέρ της «Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου και κάθε άλλης χώρας», είχα καλέσει τον τότε Πρωθυπουργό και την τότε Κυβέρνηση να προχωρήσουν ΑΜΕΣΩΣ στην οριοθέτηση της Ελληνικής ΑΟΖ, μια ενέργεια που θα λύσει και τα οικονομικά και τα Εθνικά μας προβλήματα.

Είχα συγχρόνως υπενθυμίσει ότι όταν δεν κάνεις χρήση των δικαιωμάτων που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, τότε τα δικαιώματά σου κάθε μέρα αποδυναμώνονται και τελικά δεν μπορείς να τα ασκήσεις, όπως ακριβώς έχει συμβεί με την Ελληνική υφαλοκρηπίδα και τα 12 μίλια.

 

Σήμερα έχουμε ένα νέο Πρωθυπουργό και μία νέα Κυβέρνηση η οποία μάλιστα στηρίζεται από τα τρία μεγαλύτερα κόμματα.

 Βεβαίως αυτή η Κυβέρνηση – όπως σωστά παρατήρησε ο Πρόεδρος της ΝΔ κ.Άντ.Σαμαράς – δεν είναι ορθό να προσπαθήσει να επιλύσει μεγάλα Εθνικά θέματα που απασχολούν επί δεκαετίες την Πατρίδα μας όπως είναι τα Ελληνοτουρκικά, το θέμα των Σκοπίων κ.λ.π.

Πιστεύω όμως ότι με την σύμφωνη γνώμη των τριών κομμάτων που στηρίζουν την σημερινή Κυβέρνηση, είναι τελείως απαραίτητο να μη χάσουμε την ευκαιρία για το υψίστης σημασίας θέμα της Ελληνικής ΑΟΖ.

Γιατί όπως ανέφερα παραπάνω μετά από ένα χρόνο θα είναι ίσως πολύ αργά. Εμπρός λοιπόν κ.Πρωθυπουργέ.

 Αναλάβετε πρωτοβουλίες.

Προχωρήστε στην οριοθέτηση της Ελληνικής ΑΟΖ.

 Μη φοβάσθε!

Μη χάσετε αυτή την ευκαιρία.

 Μόνο αυτό να κάνετε, θα περάσετε στην Ελληνική ιστορία σαν επιτυχημένος Πρωθυπουργός!»

Βασίλης Παπαγεωργόπουλους .

 

Μητροπόλεως 55

54623 Θεσσαλονίκη .

 τηλ. 2310234836 fax.2310244223 .

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΝ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

Προς διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ… Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.grwww.egerssi.gr Πώς μετάλλαξαν την φύση του λαού μας Θεέ μου; Πώς εμφύτεψαν στο μυαλό των νεοελλήνων τη βλακεία, την ηλιθιότητα, την απανθρωπιά, την ασέβεια στο Θείο, την εγκατάλειψη της φιλοπατρίας; Τον φιλοτομαρισμό! Πίστευα...

‘Αρχισε το ”παζάρι” με Τουρκία…Με Μητσοτάκη πρωθυπουργό, χάνουμε.

Και ξαφνικά, μετά 50 χρόνια, ''αποφασίστηκε'' να γίνουν συνομιλίες-διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας γιά διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανόμενων και ''εδαφικών'', όπως δήλωσε στο CNN ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο ''Σπίτι της...

Χάθηκαν πέντε ζωές σε ειδική αποστολή προσφοράς στη Λιβύη. Τι ακριβώς συνέβη;

Του Δημήτρη Κυπριώτη Η είδηση του θανάτου 3 στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και 2 πολιτών, από τα 19 άτομα που συγκροτούσαν την Ελληνική ειδική αποστολή στη Λιβύη για την  παροχή βοήθειας στις εξαιρετικά καταστροφικές συνέπιες και τις ανθρώπινες απώλειες, λόγω ...

Το Προγράμματα χρηματοδότησης τον 800,000 ευρώ για Το οικόπεδο της οικογένειας δραγούμη στο Βογατσικό Καστοριάς και η αξιοποίηση Μουσείο.

Κίνηση πολιτών τοΰ Βογατσικοΰ. Ερωτήματα, διαπιστώσεις και προτάσεις στους υποψήφιους Δημάρχους Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου και Καλλιόπη (Κάλι) Κυριακίδου. Το Προγράμματα χρηματοδότησης τον 800,000 ευρώ για Το οικόπεδο της οικογένειας δραγούμη στο Βογατσικό Καστοριάς και η αξιοποίηση Μουσείο.  Το οικόπεδο της οικογένειας...