Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΝέα της πόληςΔήμος Κορδελιού -...

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου:Ο αγώνας του Δήμου για την προστασία του Περιβάλλοντος συνεχίζεται….

Είναι γνωστό ότι η ευρύτερη περιοχή της πόλης της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα η Δυτική πλευρά της πόλης  αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, το οποίο σταδιακά επιδεινώνεται, με δυσμενείς συνέπειες για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον της περιοχής.

Ο πρώην Δήμος Ελευθερίου-Κορδελιού σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ)  και με τέσσερες μεγάλες βιομηχανίες της δυτικής Θεσσαλονίκης, ΕΛΠΕ, ΤΙΤΑΝ, ΣΙΔΕΝΟΡ, ΜΑΒΙΣΣΟ, υπέβαλε πρόταση στο περιβαλλοντικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE+2010 για συγχρηματοδότηση 50% από την ΕΕ.

Δυστυχώς η πρόταση δεν έτυχε χρηματοδότησης. Ανάμεσα στις 854 προτάσεις που κατατέθηκαν μόνο οι 55 έτυχαν χρηματοδότησης.

Επειδή ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος συνεχίζεται σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθη Λαφαζανίδη η πρόταση θα υποβληθεί εκ νέου με τους προανεφερόμενους συμμετέχοντες στο περιβαλλοντικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE+2012.

Κύριο Θέμα της πρότασης τόνισε ο Δήμαρχος θα είναι  η αντιμετώπιση αέριων ρύπων μέσω ενός θεσμικού οργάνου “Environmental Task Force –Thessaloniki” (Περιβαλλοντική Ομάδα Εργασίας) το οποίο θα αποτελείται από φορείς – εκπροσώπους μεγάλων βιομηχανιών της περιοχής- πανεπιστημιακούς- το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής  και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συγκεκριμένα η πρόταση του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου θα αφορά στους αέριους ρύπους, την καταγραφή τους, την σωστή και έγκαιρη πληροφόρηση των βιομηχανιών αλλά και την ενημέρωση του δημότη, την στρατηγική αντιμετώπισή τους αναπτύσσοντας μέτρα προστασίας και την μείωση τους στα επιτρεπτά όρια που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΝ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

Προς διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ… Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.grwww.egerssi.gr Πώς μετάλλαξαν την φύση του λαού μας Θεέ μου; Πώς εμφύτεψαν στο μυαλό των νεοελλήνων τη βλακεία, την ηλιθιότητα, την απανθρωπιά, την ασέβεια στο Θείο, την εγκατάλειψη της φιλοπατρίας; Τον φιλοτομαρισμό! Πίστευα...

‘Αρχισε το ”παζάρι” με Τουρκία…Με Μητσοτάκη πρωθυπουργό, χάνουμε.

Και ξαφνικά, μετά 50 χρόνια, ''αποφασίστηκε'' να γίνουν συνομιλίες-διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας γιά διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανόμενων και ''εδαφικών'', όπως δήλωσε στο CNN ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο ''Σπίτι της...

Χάθηκαν πέντε ζωές σε ειδική αποστολή προσφοράς στη Λιβύη. Τι ακριβώς συνέβη;

Του Δημήτρη Κυπριώτη Η είδηση του θανάτου 3 στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και 2 πολιτών, από τα 19 άτομα που συγκροτούσαν την Ελληνική ειδική αποστολή στη Λιβύη για την  παροχή βοήθειας στις εξαιρετικά καταστροφικές συνέπιες και τις ανθρώπινες απώλειες, λόγω ...

Το Προγράμματα χρηματοδότησης τον 800,000 ευρώ για Το οικόπεδο της οικογένειας δραγούμη στο Βογατσικό Καστοριάς και η αξιοποίηση Μουσείο.

Κίνηση πολιτών τοΰ Βογατσικοΰ. Ερωτήματα, διαπιστώσεις και προτάσεις στους υποψήφιους Δημάρχους Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου και Καλλιόπη (Κάλι) Κυριακίδου. Το Προγράμματα χρηματοδότησης τον 800,000 ευρώ για Το οικόπεδο της οικογένειας δραγούμη στο Βογατσικό Καστοριάς και η αξιοποίηση Μουσείο.  Το οικόπεδο της οικογένειας...