Ο ρυθμός της πόλης παρά τα προβλήματα, μια με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, μια με την οικονομική στενότητα, την πλύση εγκεφάλου περί φορολογικού σαφάρι, και όχι μόνο, παρ΄ όλα αυτά ο κόσμος ήθελε να ξεδώσει και πολύ καλά έκανε.
Ξεκίνησα την περατζάδα μου από την προηγούμενη Κυριακή , με πρώτο σταθμό το νυχτερινό κέντρο “Μούσες εν χορώ” όπου επάνω στην πίστα πέτυχα τον Σάκη Βέρρο, να αφιερώνει το νέο του τραγούδι “Φεγγάρι μου” σε μαθητές από την Κεφαλονιά οι οποίοι ήλθαν αποκλειστικά για πάρτυ του και μόνο.
Άλλωστε με τα λουλούδια που του έριξαν, απέδειξαν έμπρακτα την αγάπη του προς τον καλλιτέχνη, ο οποίος με όλα αυτά πετούσε στην κυριολεξία, Κάθισα να ακούσω και την Ευρυδίκη η οποία με τη φωνάρα της με καθήλωσε. Το κέντρο είχε γύρω στους 230 θαμώνες.
Με το χαμόγελο ως τα αυτιά έφυγα προς το νυχτερινό κέντρο “Μαμούνια Live”. Στην πίστα ο Γιώργος Γιασεμής έδινε ρέστα στα περίπου 220 άτομα, μια χαρά για ημέρα Κυριακή.
Την Τετάρτη ξεκίνησα από το νυχτερινό κέντρο “Άστρα Live” για να απολαύσω τον Χρήστο Μενιδιάτη, τον οποίο ήθελα να προσκαλέσω για συνέντευξη στο ψηφιακό ραδιόφωνο, όπως και έγινε. Κάθισα όμως και είδα και το υπόλοιπο σχήμα, την Μαρία Ιακώβου, και τον Παναγιώτη Ραφαηλίδη. Οι 380 θαμώνες του μαγαζιού διασκέδαζαν μέχρι πρωίας. Πολύ καλή ήταν η κίνηση για ημέρα Τετάρτη, που είναι συνήθως νεκρή ημέρα για την διασκέδαση.
Το νυχτερινό κέντρο “Fix 3” , με τους Χρήστο Κωσταρά, Χρήστο Αβραμίδη, Τζούλια Αλεξανδράτου και την Μαρθάνα, ήταν κατάμεστο. Είχε πάνω από 320 άτομα, όσα δηλαδή είναι και τα καθίσματα. Πάνω στην πίστα ο Χρήστος Κωσταράς άναψε για τα καλά το γλέντι.
Στα πρώρα τραπέζια πίστας καθόταν δύο επιχειρηματίες, ο ένας με 3 καταστήματα καφέ, και ο άλλος με εταιρεία τροφίμων. Μόλις ο καλλιτέχνης τους αφιέρωσε το τραγούδι του με τίτλο “Γυναίκα της ζωής μου” τον έλουσαν με πάνω από 300 δίσκους γαρύφαλλα. Το εν λόγω σχήμα πάει πολύ καλά.
Παρασκευή βράδυ επισκέφθηκα το νυχτερινό κέντρο “Fix Live” με τον Νίκο Κουρκούλη, την Χρύσπα και τον Κώστα Μαρτάκη.Το μαγαζί ήταν κατάμεστο. Πάνω από 1800 άτομα διασκέδαζαν και χόρευαν αλλά Ελληνικά.
Έφυγα ευχαριστημένος προς το νυχτερινό κέντρο “Ορόσημο Live”, όπου εμφανίζεται το απόλυτο λαϊκό δίδυμο Ζαφείρης Μελάς. Βασίλης Τερλέγκας. Μπαίνοντας στο κέντρο ο Ζαφείρης με υποδέχθηκε με το τραγούδι “Γεια σου μάνα Σαλονίκη”, προσθέτοντας “πάρτα αλλιώς Βάνη”. Αφού μέτρησα περίπου 900 θαμώνες, την πήρα αλλιώς,
και έφυγα προς την μουσική σκηνή “Stage” όπου η Ελευθερία Αρβανιτάκη έδινε τις τελευταίες εμφανίσεις την Παρασκευή σε πάνω από 1000 άτομα, και το Σάββατο που ξαναπέρασα είχε περίπου 700 άτομα. Ηταν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καλλιτέχνιδας στην Θεσσαλονίκη.
Λίγο πιο κάτω στην ίδια σειρά βρήκα το νυχτερινό κέντρο “Fix 2010” φισκαρισμένο. Σε πρώτο τραπέζι καλτσάτο διασκέδαζε με την παρέα του γνωστός εφοπλιστής με πετρέλαια. Όλα τα λουλούδια του μαγαζιού τα σκόρπισε στα πόδια του Λεπά, ενώ ο επιχειρηματίας έτρεχε να βρει έξτρα λουλούδια, καθώς ο πετρελαιάς δεν σταμάτησε τις παραγγελιές,.
Είναι να μην χαμογελάς, έτσι έφυγα για το παραδιπλανό κέντρο “Fix 3”, αλλά στην είσοδο υπήρχε συνωστισμός, οπότε προτίμησα να πάω για ξεκούραση.
Το Σάββατο βράδυ μετά την καθιερωμένη μου ραδιοφωνική εκπομπή στο ψηφιακό ραδιόφωνο elliniko-fenomeno.com, όπου είχα καλεσμένο τον Χρήστο Μενιδιάτη, πέρασα απ΄ όλα τα νυχτερινά κέντρα , όπου η κίνηση σε όλα ήταν αυξημένη.
Η Εβδομάδα στα νυχτερινά κέντρα της πόλης , ήταν ανέλπιστα καλή. Το σέρβις επίσης το βρήκα άψογο, σε όλα τα κέντρα, εκτός από κάποιες ψιλολεπτομέρειες που θέλουν διόρθωση.
Τους καλλιτέχνες επίσης τους βρήκα άψογους, άμεσους με το κοινό τους. Αυτό όμως δεν πρέπει να εφησυχάσει κανέναν.
Την ποιότητα αυτή πρέπει να την κρατήσουν σε καθημερινή βάση, γιατί μόνο έτσι μπορεί η διασκέδαση να πάει μπροστά !!!!!!!