Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚαλλιτεχνικάΓιώργος Κατσαρός (συνθέτης)...

Γιώργος Κατσαρός (συνθέτης) μια Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης

<….Κυρά Γιώργαινα ο Γιώργος σου που πάει,για που το ‘βαλε και που το ξενυχτάει…> στην Ραδιοφωνική εκπομπή “Ελληνικό Φαινόμενο” ο πολυτάλαντος, ένας εκ των μεγαλυτέρων συνθετών που διαθέτει το Ελληνικό πεντάγραμμο,γεννημένος στην Κέρκυρα με μουσικές καταβολές. Έγραψε μεγάλες επιτυχίες για καταξιωμένους σήμερα καλλιτέχνες,

καθώς επίσης διαθέτει και μια σειρά δίσκων με καταπληκτική ορχηστρική μουσική. Με την μουσική και τα τραγούδια του επένδυσε πολλές ταινίες του Ελληνικού κινηματογράφου. Αγαπά και βοηθά τα νέα παιδιά που ξεχωρίζουν για το ταλέντο τους.

Ν.Βάνης: Κύριε Κατσαρέ τι κάνουμε;;;

Γ. Κατσαρός: Καλησπέρα σε σας και στους ακροατές σας.

Ν. Βάνης: Καταρχήν που σας βρίσκομαι.

Γ. Κατσαρός: Είμαι στην Αθήνα, στην Βουλιαγμένη και είμαι στην διάθεση σας.

Ν. Βάνης: Θέλω να μιλήσουμε για το φεστιβάλ τραγουδιού της Θεσ/νίκης, που μετά από χρόνια επανέρχεται ξανά. Συμμετείχατε και εσείς στην επιτροπή.

Γ. Κατσαρός: Ναι, ήμουνα στην προκριματική επιτροπή, πρόεδρος. Επιλέξαμε 12 τραγούδια, ασχοληθήκαμε τρεις ολόκληρες ημέρες και πιστεύω ότι έγινε σωστή δουλειά.

Ν. Βάνης: Στην επιλογή των τραγουδιών απ΄ ότι μαθαίνουμε υπάρχει και η δική σας πινελιά, δηλαδή καλός στίχος και μουσική.

Γ. Κατσαρός: Το φεστιβάλ τραγουδιού της Θεσ/νίκης έχει μια ιστορία. Έπρεπε να την σεβαστούμε όλοι. Εγώ που είχα πάρα πολλά χρόνια με το φεστιβάλ στις επιτροπές και σαν καλλιτεχνικός υπεύθυνος, το αγαπώ ιδιαίτερα. Η Θεσ/νίκη δικαιούται να έχει ένα τέτοιο φεστιβάλ. Πιστεύω ότι όλοι μαζί η ΕΡΤ, η ΔΕΘ και εμείς που ασχοληθήκαμε, είχαμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Δηλαδή πιστεύω ότι αυτό το φεστιβάλ μπορεί να συμβάλλει στην αναβάθμιση, ή στην καλυτέρευση, ή στην ποιοτική άνοδο του Ελληνικού τραγουδιού.

Ν. Βάνης: Δηλαδή αυτό το φεστιβάλ θα μας παραπέμψει στην παλιά καλή εποχή.

Γ. Κατσαρός: Τα τραγούδια είναι σημερινά, δηλαδή είναι πολύ μπροστά. Εάν τα βάλετε δίπλα στα τραγούδια που γίνονται σήμερα επιτυχίες, δεν έχουν καμιά σχέση, είναι πολύ καλύτερα, αυτά που προκρίθηκαν, γιατί ένα φεστιβάλ έχει σαν αποστολή να μην κάνει τα ίδια.

Ν. Βάνης: Που έκανε παλαιότερα εννοείται;;

Γ. Κατσαρός: Όχι βέβαια τα ίδια που έκανε παλαιότερα, διότι παλαιότερα είχε μεγάλη επιτυχία, έκανε πολύ καλή δουλειά και έβγαλε πολλές επιτυχίες, τραγουδιστές, συνθέτες, στιχουργούς και μακάρι να γίνει και τώρα αυτό, μιλάω σαν ύφος τραγουδιού. Τα τραγούδια πλέον δεν είναι όπως ήταν πότε, είναι διαφορετικά, είναι αξιόλογα. Επίσης δεν είναι όπως τα σημερινά τραγούδια της αγοράς, είναι πολύ όμορφα τραγούδια, που πιστεύω ότι θα συμβάλλουν στην καλυτέρευση του Ελληνικού τραγουδιού, σ΄ αυτό που λέμε καλό Ελληνικό τραγούδι.

Ν. Βάνης: Είχαν κατατεθεί 442 αιτήσεις.

Γ. Κατσαρός: Ναι, 442 τραγούδια από τα οποία τα 22 ήταν άκυρα, και από τα 442 μπορώ να σας πω τα 50 οποιοδήποτε να βάζαμε μέσα θα σας έλεγα ότι ήταν. πολύ καλό.

Ν. Βάνης: Κύριε Κατσαρέ με την εμπειρία που έχετε στο Ελληνικό τραγούδι, πως είδατε τους σημερινούς στιχουργούς;;

Γ. Κατσαρός: Πάρα πολύ καλούς. Μπορώ να σας πω ότι ο στίχος είναι ανώτερος της μελωδίας, και είναι ένα φεστιβάλ που θα αναδείξει πολύ καλούς στιχουργούς.

Ν. Βάνης: Θα έχουμε την ανάλογη συμμετοχή καλλιτεχνών;;

Γ. Κατσαρός: Αυτό δεν το ξέρω, είναι για αργότερα. Δηλαδή είναι άλλης επιτροπής, δεν ξέρω εάν θα είμαι εγώ, είναι οργανωτική επιτροπή. Εγώ ήμουνα στην κυρίως επιτροπή από την οποία εξαρτάται, να υπάρξει καλό τραγούδι. Από εδώ και πέρα βεβαίως θα γίνουν πολλά πράγματα, γιατί πιστεύω όπως σας είπα και πριν η ΕΡΤ, και η ΔΕΘ ενδιαφέρονται να γίνει κάτι πάρα πολύ καλό.

Ν. Βάνης: Πότε θα γίνει η έναρξη του φεστιβάλ Θεσ/νίκης;;

Γ. Κατσαρός: Απ΄ ότι συζητήσαμε δεν θα γίνει τέλος Σεπτεμβρίου, αλλά γύρω στις 6-8 Οκτωβρίου.

Ν. Βάνης: Έχω διαβάσει πρόσφατα ένα δημοσίευμα που αφορούσε τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών και την σύμβαση που υπέγραψε η ΕΡΤ, αυτό είναι θετικό και για εσάς.

Γ. Κατσαρός: Βέβαια, κυρίως για εμάς που δεν παίρνουμε δραχμή.

Ν. Βάνης: Βλέπουμε ότι το κράτος άρχισε να συμβάλλει σ΄ αυτό.

Γ. Κατσαρός: Η ΕΡΤ έχει υπογράψει και είναι πολύ σημαντικό αυτό, διότι από αυτό ζούμε εμείς και εσείς οι δημοσιογράφοι

Ν. Βάνης: Η επιτροπή απαρτιζόταν από αξιόλογα άτομα.

Γ. Κατσαρός: Είχε αξιόλογους συνθέτες, στιχουργούς και δημοσιογράφους. Κάναμε δύο επιτροπές στην αρχή και μετά μαζευτήκαμε όλοι μαζί για τα τελικά. Την πρώτη ημέρα ήμασταν χωριστά δύο επιτροπές από 9 άτομα, η κάθε επιτροπή ακούσαμε τα μισά και τα άλλα μισά την άλλη ημέρα, την δε τρίτη ημέρα ακούσαμε τα 100 βαθμολογικά καλύτερα και από αυτά βγάλαμε τα 12 καλύτερα.

Ν. Βάνης: Ακούστηκε κύριε Κατσαρέ ότι υπήρξαν κάποιες ενστάσεις.

Γ. Κατσαρός: Αυτό δεν το γνωρίζω, από εσάς το ακούω.

Ν. Βάνης: Υπήρξαν κάποιες ενστάσεις που αφορούσαν την επιτροπή.

Γ. Κατσαρός: Δηλαδή μεταξύ μας;; Όχι προς θεού, αυτό δεν αληθεύει. Τα άτομα της επιτροπής ήταν όλα αξιόλογα. Ήμασταν συνέχεια γύρω στις 12 ώρες. Δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση, διότι ήμουνα ο υπεύθυνος των επιτροπών.

Ν. Βάνης: Κύριε Κατσαρέ θέλω να σας ευχαριστήσω που σας είχαμε κοντά μας στην εκπομπή Ελληνικό Φαινόμενο και να σας δούμε σύντομα στην Θεσ/νίκη.

Γ. Κατσαρός: Να είσαι καλά, πολύ χάρηκα που τα είπαμε.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μπερίσα: «McGonical και Ράμα συνένοχοι – Και οι δύο πρέπει να πάνε στη φυλακή»

Οπρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα αντέδρασε σχετικά με το γεγονός ότι ο πρώην ανώτερος πράκτορας του FBI, Τσαρλς ΜακΓκόνιγκαλ, παραδέχτηκε την ενοχή του για τον φάκελο διαφθοράς με ανώτερους Αλβανούς αξιωματούχους. Με αντάλλαγμα μείωση της ποινής δέχθηκε τα πάντα από τον αλβανικό...

‘Ενας (ακόμα) Νίκαρος (Νέα Υόρκη, ΟΗΕ) και οι ανύπαρκτοι ”αγώνες”

Και ξαφνικά, μετά 50 χρόνια, ”αποφασίστηκε” να γίνουν συνομιλίες-διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας γιά διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανόμενων και ”εδαφικών”, όπως δήλωσε στο CNN ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο ”Σπίτι της...

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ, LANDIS + GYR KAI SIEMENS

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.grwww.egerssi.gr Όλα είναι… μπίζνες! Μπορεί να βλέπουμε το «αθώο» προσωπάκι του Τάιλερ, συντρόφου του Στέφανου Κασσελάκη, στις κάμερες και να αποτελεί θέμα στα κανάλια για την διαφορετικότητά του και τις βερμούδες του, όμως η...

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ-από τις συνθήκες θανάτου των στελεχών των ΕΔ και 2 Ελλήνων πολιτών ρωτάω αληθεύει ότι πριν την ξεκάθαρη έκρηξη στο λεωφορείο υπήρξε αποκοπή...

Επειδή δεν βλέπω να υπάρχει ροή ενημέρωσης από τις συνθήκες θανάτου των στελεχών των ΕΔ και 2 Ελλήνων πολιτών ρωτάω αληθεύει ότι πριν την ξεκάθαρη έκρηξη στο λεωφορείο υπήρξε αποκοπή της πομπής από αυτοκίνητα με διακριτικά ανθρωπιστικής βοήθειας που...