Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔελτία τύπου«Γιορτή των λουλουδιών...

«Γιορτή των λουλουδιών »

triantafullo.bmp Η κορυφαία περιβαλλοντική εκδήλωση του Δήμου Θεσσαλονίκης, η Ανθοέκθεση, ξεκινά και φέτος στην καρδιά της πόλης. Τα εγκαίνια της Ανθοέκθεσης θα πραγματοποιηθούν από τον Δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο την Παρασκευή 27 Απριλίου, στις 20:00, στο πάρκο του «Πεδίου του Άρεως» (απέναντι από το Γ΄ Σ.Σ.). Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα διανθίσει μουσικά την εκδήλωση παιανίζοντας στην τελετή έναρξης.

 Η Ανθοέκθεση θα λειτουργήσει ως τις 12 Μαΐου και θα είναι ανοιχτή στο κοινό τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα από τις 09.00 έως τις 22.00. Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος «στόχος και της φετινής Ανθοέκθεσης είναι να φέρουμε τους δημότες της πόλης μας ακόμη πιο κοντά στη φύση και να τους ευαισθητοποιήσουμε σε θέματα πρασίνου και περιβάλλοντος».

 Τόνισε δε τις προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία νέων πνευμόνων πρασίνου, αλλά και της υλοποίησης του προγράμματος «Πράσινη Στέγη. Σε μια έκταση 25 στρεμμάτων και σε ένα φροντισμένο περιβάλλον, 60 παραγωγοί θα παρουσιάσουν πολύχρωμα φυτά και λουλούδια και θα δώσουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν και να τα αποκτήσουν.

Η φετινή Ανθοέκθεση πραγματοποιείται σε μία περίοδο που είναι σε εξέλιξη από το Δήμο Θεσσαλονίκης ένα μεγάλο πρόγραμμα ενίσχυσης του πρασίνου της πόλης σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα, με νέες δενδροστοιχίες, νέα πάρκα, νέες νησίδες πρασίνου, νέες οάσεις λουλουδιών που αναβαθμίζουν ποιοτικά την καθημερινή ζωή όλων μας. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος παραγωγός λουλουδιών στη χώρα μας, με παραγωγή εποχιακών φυτών περισσότερων από 800 χιλιάδες! Και ο κ. Παπαγεωργόπουλος κατέληξε:

 «Η γιορτή της Ανθοέκθεσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, έχει γίνει πλέον θεσμός, γιατί αγαπήθηκε από τον κόσμο και γιατί με τον συμβολικό της χαρακτήρα, μας προτρέπει να εκδηλώνουμε την αγάπη μας για τη φύση, να προστατεύουμε το περιβάλλον, να είμαστε περισσότερο ευαισθητοποιημένοι στα θέματα που αφορούν τις υποδομές της πόλης μας και την προστασία τους. Καλώ όλους τους Θεσσαλονικείς να επισκεφτούν την έκθεση και να θαυμάσουν από κοντά αυτήν την πανδαισία των χρωμάτων και των αρωμάτων».

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΝ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

Προς διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ… Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.grwww.egerssi.gr Πώς μετάλλαξαν την φύση του λαού μας Θεέ μου; Πώς εμφύτεψαν στο μυαλό των νεοελλήνων τη βλακεία, την ηλιθιότητα, την απανθρωπιά, την ασέβεια στο Θείο, την εγκατάλειψη της φιλοπατρίας; Τον φιλοτομαρισμό! Πίστευα...

‘Αρχισε το ”παζάρι” με Τουρκία…Με Μητσοτάκη πρωθυπουργό, χάνουμε.

Και ξαφνικά, μετά 50 χρόνια, ''αποφασίστηκε'' να γίνουν συνομιλίες-διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας γιά διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανόμενων και ''εδαφικών'', όπως δήλωσε στο CNN ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο ''Σπίτι της...

Χάθηκαν πέντε ζωές σε ειδική αποστολή προσφοράς στη Λιβύη. Τι ακριβώς συνέβη;

Του Δημήτρη Κυπριώτη Η είδηση του θανάτου 3 στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και 2 πολιτών, από τα 19 άτομα που συγκροτούσαν την Ελληνική ειδική αποστολή στη Λιβύη για την  παροχή βοήθειας στις εξαιρετικά καταστροφικές συνέπιες και τις ανθρώπινες απώλειες, λόγω ...

Το Προγράμματα χρηματοδότησης τον 800,000 ευρώ για Το οικόπεδο της οικογένειας δραγούμη στο Βογατσικό Καστοριάς και η αξιοποίηση Μουσείο.

Κίνηση πολιτών τοΰ Βογατσικοΰ. Ερωτήματα, διαπιστώσεις και προτάσεις στους υποψήφιους Δημάρχους Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου και Καλλιόπη (Κάλι) Κυριακίδου. Το Προγράμματα χρηματοδότησης τον 800,000 ευρώ για Το οικόπεδο της οικογένειας δραγούμη στο Βογατσικό Καστοριάς και η αξιοποίηση Μουσείο.  Το οικόπεδο της οικογένειας...