Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΟμογενειακάΓια τα Συνέδρια...

Για τα Συνέδρια Αποδήμων Κυπρίων – ΠΟΜΑΚ, ΠΣΕΚΑ, ΝΕΠΟΜΑΚ

Μήνυμα   Δρ.Όλγα Σαραντοπούλου, Γραμματέας Παγκοσμίου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ)

24ου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα( ΠΣΕΚΑ )και της αδελφής οργάνωσης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ, )

Με αίσθημα χαράς και τιμής, σας απευθύνω θερμό χαιρετισμό και ιδιαίτερες ευχές για την επιτυχή έκβαση των εργασιών του 24ου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα και της αδελφής οργάνωσης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων.

Με αίσθημα αισιοδοξίας και προσδοκίας, χαιρετίζω και τις εργασίες του 6ου παγκοσμίου Συνεδρίου της Νεολαίας των Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ), των εκπροσώπων της νέας γενιάς αγωνιστών, τους αγγελιοφόρους του μέλλοντός μας.

Η φετινή συνάντηση των μελών των δύο ιστορικών και των πλέον μαχητικών οργανώσεων αποδήμων Κυπρίων, αλλά και των νέων εκπροσώπων της νεολαίας, αποδεικνύουν την αφοσίωση όλων σας στον κοινό στόχο, την ευημερία της Μεγαλονήσου και των κατοίκων της.

Μέσα στην δίνη της οικονομικής συγκυρίας που φέρει ανατροπές και στο πολιτικό σκηνικό παγκοσμίως,  η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται στο τιμόνι της ΕΕ ως ισότιμο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και η παρουσία όλων σήμερα στη Λευκωσία έχει την ιδιαίτερη σημασία της. Ενώνετε τις δυνάμεις σας με ολόκληρο τον Κυπριακό λαό και την πολιτική ηγεσία της Κύπρου αγωνιζόμενοι για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και την αποχώρηση των εποίκων, για την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου, του ευρωπαϊκού κεκτημένου και την κατοχύρωση του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της Κύπρου

Για τρεις και πλέον δεκαετίες ο αγώνας για δικαίωση της Κύπρου οπλίζει με πείσμα και ελπίδα τα μέλη της ΠΣΕΚΑ και της ΠΟΜΑΚ, των πρωτεργατών στον Ελληνισμό της Διασποράς στον αγώνα για την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος.

Η ΠΣΕΚΑ σήμερα έχει κατορθώσει να κρατήσει ψηλά στην ατζέντα της αμερικανικής και διεθνούς πολιτικής το ζήτημα της επίλυσης του Κυπριακού, δημιουργώντας έναν ισχυρό άξονα δράσης και επιρροής. Έχει καταφέρει να δημιουργήσει πόλους επηρεασμού των αμερικανών πολιτικών, στελέχη της βρίσκονται κοντά στην ηγεσία του Λευκού Οίκου διατηρώντας ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας.

Το Κυπριακό ζήτημα αποτελεί προτεραιότητα για τον απανταχού Ελληνισμό που επιτάσσει ομοψυχία και ενότητα. Η συγκέντρωση των δυνάμεων του Ελληνισμού της Διασποράς, δηλώνουν την πρόθεση όλων μας να ανατρέψουμε τα τετελεσμένα που επιχειρούν κάποιοι να εδραιώσουν για την Κύπρο.

Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες.

Ζητούμε την επανένωση της Μεγαλονήσου, την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και των χιλιάδων εποίκων, την επιστροφή των περιουσιών στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, την επιστροφή των Κυπρίων που βίαια ξεριζώθηκαν από τις εστίες τους, την διακρίβωση της τύχης όλων των αγνοουμένων της Κυπριακής τραγωδίας.

Ζητούμε τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των εγκλωβισμένων.

Ζητούμε να σταματήσει η καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου και να προστατευθούν τα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία της με παρέμβαση τόσο της ΕΕ όσο και των εμπλεκομένων διεθνών οργανισμών.

Η δέσμευση είναι μια για όλους μας, να εργαστούμε από κοινού για την επανένωση της Μεγαλονήσου, με στόχο την επίτευξη συνολικής και διαρκούς λύσης, όπως καθορίζεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις αρχές πάνω στις οποίες εδράζεται η ΕΕ. Μια δημοκρατία στην οποία οι νόμιμοι πολίτες της, ανεξαρτήτου θρησκείας, φύλου, εθνικότητας μπορούν να ζήσουν ειρηνικά, διασφαλίζοντας την πρόοδο και την ευημερία στην Κύπρο.

Για την Τουρκία είναι μια μεγάλη ευκαιρία, ενόψει και της ενταξιακής της πορείας να αποδείξει ότι σεβόμενη τους κανόνες δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα ψηφίσματα των διεθνών οργανισμών, συμβάλλοντας στην συμφιλίωση των δύο κοινοτήτων, πραγματικά μπορεί να ελπίζει ότι θα ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Η Συνεργασία σε επίπεδο κοινής δράσης και στοχευόμενων ενεργειών μεταξύ των ΠΣΕΚΑ, ΠΟΜΑΚ, ΣΑΕ, είναι δεδομένη.

Ο αγώνας για την δικαίωση του Κυπριακού Λαού συνεχίζεται. Και είναι χρέος όλων μας να να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην αίσια έκβαση του Δίκαιου Αγώνα έναντι της εισβολής και κατοχής.

Καλή επιτυχία στο Συνέδριο σας,

 

Dr. O.Sarantopoulos

Δρ.Όλγα Σαραντοπούλου

Γραμματέας Παγκοσμίου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΝ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

Προς διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ… Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.grwww.egerssi.gr Πώς μετάλλαξαν την φύση του λαού μας Θεέ μου; Πώς εμφύτεψαν στο μυαλό των νεοελλήνων τη βλακεία, την ηλιθιότητα, την απανθρωπιά, την ασέβεια στο Θείο, την εγκατάλειψη της φιλοπατρίας; Τον φιλοτομαρισμό! Πίστευα...

‘Αρχισε το ”παζάρι” με Τουρκία…Με Μητσοτάκη πρωθυπουργό, χάνουμε.

Και ξαφνικά, μετά 50 χρόνια, ''αποφασίστηκε'' να γίνουν συνομιλίες-διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας γιά διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανόμενων και ''εδαφικών'', όπως δήλωσε στο CNN ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο ''Σπίτι της...

Χάθηκαν πέντε ζωές σε ειδική αποστολή προσφοράς στη Λιβύη. Τι ακριβώς συνέβη;

Του Δημήτρη Κυπριώτη Η είδηση του θανάτου 3 στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και 2 πολιτών, από τα 19 άτομα που συγκροτούσαν την Ελληνική ειδική αποστολή στη Λιβύη για την  παροχή βοήθειας στις εξαιρετικά καταστροφικές συνέπιες και τις ανθρώπινες απώλειες, λόγω ...

Το Προγράμματα χρηματοδότησης τον 800,000 ευρώ για Το οικόπεδο της οικογένειας δραγούμη στο Βογατσικό Καστοριάς και η αξιοποίηση Μουσείο.

Κίνηση πολιτών τοΰ Βογατσικοΰ. Ερωτήματα, διαπιστώσεις και προτάσεις στους υποψήφιους Δημάρχους Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου και Καλλιόπη (Κάλι) Κυριακίδου. Το Προγράμματα χρηματοδότησης τον 800,000 ευρώ για Το οικόπεδο της οικογένειας δραγούμη στο Βογατσικό Καστοριάς και η αξιοποίηση Μουσείο.  Το οικόπεδο της οικογένειας...