Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔελτία τύπουΓιάννης Μαγκριώτης ...

Γιάννης Μαγκριώτης για την Εγνατία Οδό ΑΕ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ

Στις 8.11.2011, η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» προκήρυξε την δημοπράτηση του έργου «Κάθετος Άξονας 60 Εγνατίας Οδού Δερβένι – Σέρρες – Προμαχώνα:

Εργασίες ολοκλήρωσης τμημάτων Α/Κ Λαγκαδά – Α/Κ Λαχανά και Στρυμονικό – Α/Κ Χριστού (60.1.1., 60.1.2 και 60.2.2)»,συνολικού προϋπολογισμού 120εκ. ευρώ (με ΦΠΑ).

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 20 Δεκεμβρίου 2011. 

Στο αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνεται η ολοκλήρωση της κατασκευής του Kάθετου Άξονα «Θεσσαλονίκη (Δερβένι) – Σέρρες – Προμαχώνας» που αποτελεί μέρος του Πανευρωπαϊκού Άξονα IV.

 Με το έργο αυτό ολοκληρώνεται το τμήμα «Στρυμονικό – Α/Κ Χριστού», μήκους 22 χλμ., συμπεριλαμβανομένης και της κατασκευής των Ανισόπεδων Κόμβων Στρυμονικού, Λευκώνα, Προβατά και Χριστού.

Στην εργολαβία περιλαμβάνονται και εργασίες βελτίωσης της λειτουργικότητας του Κάθετου Άξονα στο τμήμα Α/Κ Λαγκαδά – Α/Κ Λαχανά καθώς επίσης και η κατασκευή τεσσάρων Χώρων Στάθμευσης και Αναψυχής.

 Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, σε δήλωσή του τόνισε:

 «Μετά από συστηματικές προσπάθειες των στελεχών της Εγνατίας Οδού ΑΕ σε συνεργασία με τις διαχειριστικές αρχές του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, προχωρήσαμε στην προκήρυξη του διαγωνισμού του έργου αυτού. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες αλλά και για όλη τη χώρα.

Συνεισφέρει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχές αλλά και στην Οδική Ασφάλεια.

Με το έργο αυτό ολοκληρώνεται ο Κάθετος Άξονας 60 της Εγνατίας Οδού, μέσω του οποίου συνδέεται η χώρα μας με την Νότιο-Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη, καθώς αποτελεί τμήμα του Πανευρωπαϊκού Άξονα IV».

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΝ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

Προς διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ… Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.grwww.egerssi.gr Πώς μετάλλαξαν την φύση του λαού μας Θεέ μου; Πώς εμφύτεψαν στο μυαλό των νεοελλήνων τη βλακεία, την ηλιθιότητα, την απανθρωπιά, την ασέβεια στο Θείο, την εγκατάλειψη της φιλοπατρίας; Τον φιλοτομαρισμό! Πίστευα...

‘Αρχισε το ”παζάρι” με Τουρκία…Με Μητσοτάκη πρωθυπουργό, χάνουμε.

Και ξαφνικά, μετά 50 χρόνια, ''αποφασίστηκε'' να γίνουν συνομιλίες-διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας γιά διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανόμενων και ''εδαφικών'', όπως δήλωσε στο CNN ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο ''Σπίτι της...

Χάθηκαν πέντε ζωές σε ειδική αποστολή προσφοράς στη Λιβύη. Τι ακριβώς συνέβη;

Του Δημήτρη Κυπριώτη Η είδηση του θανάτου 3 στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και 2 πολιτών, από τα 19 άτομα που συγκροτούσαν την Ελληνική ειδική αποστολή στη Λιβύη για την  παροχή βοήθειας στις εξαιρετικά καταστροφικές συνέπιες και τις ανθρώπινες απώλειες, λόγω ...

Το Προγράμματα χρηματοδότησης τον 800,000 ευρώ για Το οικόπεδο της οικογένειας δραγούμη στο Βογατσικό Καστοριάς και η αξιοποίηση Μουσείο.

Κίνηση πολιτών τοΰ Βογατσικοΰ. Ερωτήματα, διαπιστώσεις και προτάσεις στους υποψήφιους Δημάρχους Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου και Καλλιόπη (Κάλι) Κυριακίδου. Το Προγράμματα χρηματοδότησης τον 800,000 ευρώ για Το οικόπεδο της οικογένειας δραγούμη στο Βογατσικό Καστοριάς και η αξιοποίηση Μουσείο.  Το οικόπεδο της οικογένειας...