Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔελτία τύπουΓιάννης Μαγκριώτης Βουλευτής...

Γιάννης Μαγκριώτης Βουλευτής Α΄Θεσ.νίκης –ΠΑΣΟΚ

«Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται για την γρήγορη χρηματοδότηση και ολοκλήρωση της Εγνατίας και ιδιαίτερα των καθέτων αξόνων της με τις Βαλκανικές χώρες, όπως και των κόμβων και των συνδέσεων με τα τοπικά και περιφερειακά αστικά και αναπτυξιακά κέντρα. Μόνο έτσι η Εγνατία μαζί με τον γεωστρατηγικό της ρόλο, θα επιτελεί και το σημαντικό αναπτυξιακό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό της ρόλο».

«Δεσμευόμαστε για τον επανασχεδιασμό της διάταξης του δυναμικού της εταιρείας, για να μπορέσει να αναπτυχθεί, να βελτιώσει την παραγωγικότητά της και να καλύψει τις διευρυμένες ανάγκες της νέας εποχής».

Ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννης Μαγκριώτης, επισκέφθηκε  το ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Χαριλάου και το 13ο ΚΑΠΗ και συζήτησε με τους συνταξιούχους, οι οποίοι του εξέφρασαν την έντονη απογοήτευσή τους από την κυβέρνηση, καθώς το οικογενειακό τους εισόδημα μειώθηκε σημαντικά τα τελευταία 5,5 χρόνια.

Ο κ. Μαγκριώτης, τους ανέπτυξε τις προτάσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τις συντάξεις, το ασφαλιστικό σύστημα, για το ΙΚΑ, για τα ΚΑΠΗ και για το εθνικό σύστημα υγείας, τονίζοντας πως αυτή τη φορά οι συνταξιούχοι ξέρουν καλά ποιο κόμμα και ποιο πρόγραμμα μπορεί να τους στηρίξει.

Στη συνέχεια ο Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τα Δημόσια Έργα κ. Μαγκριώτης, επισκέφθηκε τα γραφεία της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. και συναντήθηκε με τους εργαζομένους. Ο κ. Μαγκριώτης μεταξύ άλλων τόνισε:

«Είμαστε περήφανοι για την κατασκευή της Εγνατίας Οδού, ένα έργο μεγάλης εθνικής σημασίας, που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ. . Η Κυβέρνηση της Ν.Δ μείωσε δραστικά το ΠΔΕ, γεγονός που είχε σαν επακόλουθο και την επιβράδυνση της απορρόφησης των πόρων του Γ΄ ΚΠΣ, όπως επίσης και τη μηδενική απορρόφηση πόρων του ΕΣΠΑ εδώ και 2,5 χρόνια. Το γεγονός αυτό είχε τρία αρνητικά αποτελέσματα στην κατασκευή της Εγνατίας:

Το πρώτο ήταν, η καθυστέρηση στην κατασκευή των τμημάτων που είχαν απομείνει μετά το 2003. Ο κ. Καραμανλής προεκλογικά στην Ήπειρο το 2007, είχε δεσμευτεί και πάλι πως μέσα στο 2008 θα είχε ολοκληρωθεί ο Οριζόντιος Άξονας. Το 2008 πέρασε, το 2009 θα περάσει και ο Οριζόντιος Άξονας δεν θα έχει ολοκληρωθεί. Απόλυτο ψεύδος ο προεκλογικός λόγος του κ. Καραμανλή στην φιέστα της Εγνατίας.

Το δεύτερο αρνητικό γεγονός είναι, ότι εδώ και δύο χρόνια περίπου η Εγνατία δεν κατασκευάζεται με Δημόσιος Πόρους (Εθνικούς και Κοινοτικούς), κατασκευάζεται με δάνεια που έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση να πάρει η Εγνατία Α.Ε, με υποθήκη τα μελλοντικά διόδια της Εγνατίας. 1δις € περίπου έχει δανειστεί η Εγνατία Α.Ε, δηλαδή για 10 χρόνια περίπου οι Βορειοελλαδίτες θα πληρώνουν διόδια για να πληρωθούν τα δάνεια.

Το τρίτο αρνητικό είναι, οι σημαντικές ελλείψεις στην κατασκευή στα συστήματα ασφαλείας των σηράγγων όπως και οι σημαντικές κακοτεχνίες και η έλλειψη των ΣΕΑ (Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών) σε όλο το μήκος της Εγνατίας. Έχοντας χάσει πολύ χρόνο μετά το 2004 λόγω της υποχρηματοδότησης, η Κυβέρνηση πίεσε τον τελευταίο χρόνο τις κατασκευαστικές εταιρείες να παραδώσουν διάφορα τμήματά της αναγκάζοντας τες να δουλεύουν σε πολλές βάρδιες, κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες και χωρίς να καλύπτουν τις υποχρεώσεις που περιέχονται στις συμβάσεις.

Για τον λόγο αυτό παρατηρούνται ήδη κακοτεχνίες, σημαντικές ελλείψεις στα συστήματα ασφαλείας των σηράγγων, όπως και ελλιπής κατασκευή των αντιπλημμυρικών και περιβαλλοντικών έργων. Αλήθεια ο κ. Καραμανλής όταν στην προεκλογική φιέστα των Ευρωεκλογών περνούσε από τις παρακάμψεις της Εγνατίας Οδού, δεν το κατάλαβε ή έκλεινε τα μάτια του;! Όταν πέρασε από τις σήραγγες που εγκαινίασε, δεν έμαθε ότι μετά από δύο 24ωρα είχαμε ατυχήματα από κακοτεχνίες στις σήραγγες. Όταν σε αυτά τα τόσο απλά και αυταπόδεικτα πράγματα δεν λέει την αλήθεια, πως θα τον πιστέψει ο κόσμος για τις επαναλαμβανόμενες και ανεκπλήρωτες διακηρύξεις του για την οικονομία, την παιδεία, την υγεία, την απασχόληση και για τόσα άλλα κρίσιμα και σημαντικά θέματα;!.

Αυτό το μήνυμα που του έστειλε ο κόσμος στις εκλογές δεν το κατάλαβε και ποτέ δεν θα το καταλάβει. Αυτό που θέλει να πιστεύει αυτός δεν μπορεί να έχει απαίτηση να το αποδεχτούν και να το πιστέψουν οι πολίτες, οι οποίοι ζουν μια διαφορετική πραγματικότητα.

Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται για την γρήγορη χρηματοδότηση και ολοκλήρωση της Εγνατίας και ιδιαίτερα των καθέτων αξόνων της με τις Βαλκανικές χώρες, όπως και των κόμβων και των συνδέσεων με τα τοπικά και περιφερειακά αστικά και αναπτυξιακά κέντρα. Μόνο έτσι η Εγνατία μαζί με τον γεωστρατηγικό της ρόλο, θα επιτελεί και το σημαντικό αναπτυξιακό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό της ρόλο

Ο κ. Μαγκριώτης συζήτησε επίσης με τους εργαζόμενους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ πιστεύει στην ανάπτυξη της εταιρείας και στοχεύει στον επανασχεδιασμό της και ότι δεν πρέπει να χαθεί η τεχνογνωσία του επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού.

«Δεσμευόμαστε για τον επανασχεδιασμό της διάταξης του δυναμικού της εταιρείας, για να μπορέσει να αναπτυχθεί, να βελτιώσει την παραγωγικότητά της και να καλύψει τις διευρυμένες ανάγκες της νέας εποχής».

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μπερίσα: «McGonical και Ράμα συνένοχοι – Και οι δύο πρέπει να πάνε στη φυλακή»

Οπρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα αντέδρασε σχετικά με το γεγονός ότι ο πρώην ανώτερος πράκτορας του FBI, Τσαρλς ΜακΓκόνιγκαλ, παραδέχτηκε την ενοχή του για τον φάκελο διαφθοράς με ανώτερους Αλβανούς αξιωματούχους. Με αντάλλαγμα μείωση της ποινής δέχθηκε τα πάντα από τον αλβανικό...

‘Ενας (ακόμα) Νίκαρος (Νέα Υόρκη, ΟΗΕ) και οι ανύπαρκτοι ”αγώνες”

Και ξαφνικά, μετά 50 χρόνια, ”αποφασίστηκε” να γίνουν συνομιλίες-διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας γιά διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανόμενων και ”εδαφικών”, όπως δήλωσε στο CNN ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο ”Σπίτι της...

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ, LANDIS + GYR KAI SIEMENS

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.grwww.egerssi.gr Όλα είναι… μπίζνες! Μπορεί να βλέπουμε το «αθώο» προσωπάκι του Τάιλερ, συντρόφου του Στέφανου Κασσελάκη, στις κάμερες και να αποτελεί θέμα στα κανάλια για την διαφορετικότητά του και τις βερμούδες του, όμως η...

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ-από τις συνθήκες θανάτου των στελεχών των ΕΔ και 2 Ελλήνων πολιτών ρωτάω αληθεύει ότι πριν την ξεκάθαρη έκρηξη στο λεωφορείο υπήρξε αποκοπή...

Επειδή δεν βλέπω να υπάρχει ροή ενημέρωσης από τις συνθήκες θανάτου των στελεχών των ΕΔ και 2 Ελλήνων πολιτών ρωτάω αληθεύει ότι πριν την ξεκάθαρη έκρηξη στο λεωφορείο υπήρξε αποκοπή της πομπής από αυτοκίνητα με διακριτικά ανθρωπιστικής βοήθειας που...