Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔηλώσεις επωνύμωνΑπολογισμός για το...

Απολογισμός για το έτος 2006 από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

papageorgopoulos.jpgκ. Β.Παπαγεωργόπουλο. Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι μπροστά σε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του λαού της Θεσσαλονίκης, στην πρωτόγνωρη αυτή διαδικασία του απολογισμού για το έτος που μας πέρασε. Μια διαδικασία που πρώτος σε όλη την Ελλάδα, εφαρμόζει ο Δήμος μας, και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους. Θέλω λοιπόν να πω σε εσάς – και μέσω υμών σε όλο το λαό της Θεσσαλονίκης – ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ. 

thessalon3.bmpΈνα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί κατά το 2006 με εκλέξατε – με εξέλεξαν οι συμπολίτες μας – για τρίτη εν συνεχεία τετραετία, Δήμαρχο της τιμημένης αυτής πόλης, της Θεσσαλονίκης μας. Έδωσαν σε μένα και τους συνεργάτες μου την μεγάλη ευθύνη και την μεγάλη τιμή, να κρατήσουμε για άλλη μια τετραετία το τιμόνι της πρωτεύουσας του Ελληνικού Βορρά, της πρωτεύουσας της Μακεδονίας μας. Ήταν ο μεγαλύτερος τίτλος που μπορούσε να μου απονεμηθεί.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, και μία υπόσχεση, ότι και εγώ και οι συνεργάτες μου θα κάνουμε τα πάντα για να φανούμε χρήσιμοι στον τόπο, χρήσιμοι στην πόλη μας, για να πάμε μπροστά, για να αλλάξει η Θεσσαλονίκη προς το καλύτερο. Θα δώσουμε τα πάντα για την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ της πόλης μας. Θέλω επίσης να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Θεσσαλονίκης, διότι και αυτοί με εξέλεξαν για τρίτη φορά Πρόεδρο της ΤΕΔΚ του Νομού μας, μου έδωσαν την εντολή για μια νέα προσπάθεια αναβάθμισης όλων των ΟΤΑ, σε όλο το Νομό.

Και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αιρετούς όλης της Ελλάδος, διότι με εξέλεξαν Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΚΕ, για να φτιάξουμε σε όλη την Ελλάδα μια Τοπική Αυτοδιοίκηση Ευρωπαϊκού επιπέδου και να φέρουμε επιτέλους τη Μητροπολιτική Διακυβέρνηση και στη Θεσσαλονίκη. Για να ανοίξει τα φτερά της η πόλη μας και η ευρύτερη περιοχή, για να επιταχύνουμε την ανάπτυξή της. Γιατί όταν στην Βαρκελώνη η Μητροπολιτική Διακυβέρνηση θεσμοθετήθηκε το 1988 και σήμερα εκεί εφαρμόζουν τον τρίτο Στρατηγικό Σχεδιασμό τους, εμείς δυστυχώς αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα. Αλλά ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο Κώστας Καραμανλής, το υποσχέθηκε.

 Πιστεύω ότι μέσα στο ερχόμενο οκτάμηνο, θα έχουμε το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο, για την Μητροπολιτική Διακυβέρνηση. Κυρίες και Κύριοι, Το 2006 ήταν ένας χρόνος παραγωγικός, ένας χρόνος γόνιμος για την πόλη. Η Θεσσαλονίκη αναγεννιέται. Η Θεσσαλονίκη αλλάζει. Το 2006 η πόλη πήγε μπροστά. Προόδευσε. Και στην πρόοδο αυτή έχουμε και εμείς πολύ μεγάλη συμμετοχή. Δουλέψαμε. Δουλέψαμε ως Διοίκηση του Δ.Θ. με σοβαρότητα, με αποτελεσματικότητα, με πρόγραμμα, με σχεδιασμό, με ενθουσιασμό, με όραμα, με πίστη στην πόλη και στους πολίτες της. Και ο αγώνας μας απέδωσε. Και το τέλος του 2006, δεν ήταν το τέλος μιας γόνιμης περιόδου.

Ήταν το ξεκίνημα για ένα ελπιδοφόρο μέλλον, για μια πραγματική ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, για μια πραγματική ΑΛΛΑΓΗ, για μια Θεσσαλονίκη κέντρο των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή. Φίλες και φίλοι, Αυτή η Διοίκηση ανέβασε τον πήχη. Κατορθώσαμε να κάνουμε τον Δήμο μας, το κέντρο των εξελίξεων. Τα παραδείγματα καθημερινά: Όλοι απευθύνονται στον Δ.Θ., για ΟΛΑ τα θέματα της Θεσσαλονίκης. Είτε είναι αρμοδιότητας Δ.Θ., είτε όχι.

Η κεντρική εξουσία ΡΩΤΑΕΙ τη γνώμη μας. Οι ξένοι ηγέτες που επισκέπτονται την πόλη μας, θεωρούν υποχρέωσή τους να επισκεφθούν το Δημαρχείο μας. Βεβαίως σήμερα τους υποδέχομαι στο Καραβάν – Σαράι και νιώθω δυσάρεστα. Αλλά σε 18 μήνες, και για τα επόμενα ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, θα τους υποδέχομαι στο νέο μας Δημαρχείο, το στρατόπεδο Τσιρογιάννη, στο Στρατηγείο, δίπλα στην θάλασσα, την μεγάλη αυτή δύναμη της Θεσσαλονίκης. Οι Βαλκάνιοι Δήμαρχοι ψήφισαν τη Θεσσαλονίκη για έδρα του Δικτύου των μεγάλων Βαλκανικών πόλεων. Εδώ είναι η Γραμματεία του Δικτύου μας. Εδώ συνεδριάζει η Εκτελεστική μας Επιτροπή. Εδώ εκδίδεται η εφημερίδα του Δικτύου μας. Εδώ εδρεύει η ιστοσελίδα του Δικτύου μας. Μεγάλες πόλεις του κόσμου θέλουν να αδελφοποιηθούν με τη Θεσσαλονίκη.

 Μόνο επί των ημερών μου αδελφοποιηθήκαμε με την Αγία Πετρούπολη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, με την Φιλαδέλφεια από πλευράς Η.Π.Α., αδελφοποιηθήκαμε με τις μεγαλουπόλεις και ολυμπιακές πόλεις των δέκα και επτάμιση εκατομμυρίων της Κίνας, την Τιεν Τζιν και την Σεν Γιανγκ, με την Καλκούτα τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των Ινδιών, με τη μαγευτική Βενετία, με την ηρωική Κορυτσά και άλλες σημαντικές πόλεις του κόσμου. Το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου επέλεξε από όλες τις πόλεις της Ν.Α. Ευρώπης την Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα τον Δ.Θ. και μας ενέταξε στους κόλπους του. Γίναμε εδώ και λίγους μήνες ισότιμο μέλος και ανοίξαμε διάπλατα τους δρόμους, για την διασύνδεση των επιχειρηματιών της πόλης μας με τις 750.000 επιχειρήσεις που ανήκουν στην τεράστια οικογένεια του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

Οι ξένοι τουριστικοί πράκτορες μας επισκέπτονται καθημερινά. Έχουμε γίνει η πόλη των Συνεδρίων. Το 1999 είχαμε 30 συνέδρια και το 2006 179!… Έχουμε γίνει πραγματική Συνεδριούπολη. Στην τελευταία αξιολόγηση των πόλεων όλου του κόσμου, από το International Congress and Convention Association η Θεσσαλονίκη ανεδείχθη 91ος τουριστικός προορισμός μέσα σε χιλιάδες πόλεις μπροστά από την Μόσχα, την Λωζάννη, το Λίβερπουλ, την Φραγκφούρτη, το Λος Άντζελες, την Ατλάντα, την Μινεάπολη, το Ντάλας κ.λ.π.,!… Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση, σε αυτούς που μεμψιμοιρούν και προσπαθούν να υποβαθμίσουν την Θεσσαλονίκη μας.

Η πόλη λοιπόν ανεβαίνει. Αναπτύσσεται. Και θα ανεβεί κατακόρυφα, όταν τελειώσουν τα μεγάλα έργα, που κάτω από τις προσπάθειες του Δήμου μας, δρομολογήθηκαν ήδη. Το ΜΕΤΡΟ ξεκίνησε. Η επέκταση του ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ξεκίνησε. Ο 6ος ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ ξεκίνησε. Η ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΑΡΤΗΡΙΑ ξεκινά τις επόμενες εβδομάδες – περιμένουμε το πράσινο φως από την Ε.Ε. – μας το διαβεβαίωσε και ο Πρωθυπουργός, προ δεκαπενθημέρου.

Η ΕΓΝΑΤΙΑ τελειώνει μέσα στον επόμενο χρόνο. Οι ΚΑΘΕΤΟΙ ΑΞΟΝΕΣ προχωρούν. Το ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ μας ΔΙΚΤΥΟ εκσυγχρονίζεται και επεκτείνεται. Οι πρωτεύουσες των γειτονικών χωρών έρχονται πιο κοντά. Το ΛΙΜΑΝΙ έχει συγκεντρώσει το διεθνές ενδιαφέρον – διαγκωνίζονται οι ξένοι επενδυτές – και πιστεύω ότι μέσα στο χρόνο θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την μελλοντική του πορεία. Κυρίες και κύριοι, Η Θεσσαλονίκη μετασχηματίζεται με γοργούς ρυθμούς, σε ένα σύγχρονο συγκοινωνιακό– διαμετακομιστικό κέντρο.

Συγχρόνως οι νέοι πολιτιστικοί θεσμοί, όπως οι bienNaLe Σύγχρονης Τέχνης που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, το Βαλκανικό Θέατρο και άλλοι, προστίθενται στους παλαιούς και καταξιωμένους όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, το Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ τραγουδιού, το Φεστιβάλ των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ και άλλα, και μαζί με τις πλήρεις πολιτιστικές μας υποδομές, δίνουνε επάξια στη Θεσσαλονίκη, τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ν.Α. Ευρώπης. Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 1997 και στο διηνεκές Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ν.Α. Ευρώπης. Αυτή είναι η Θεσσαλονίκη.

 Αλλά και στον τομέα της Παιδείας, των Πανεπιστημίων και της Νεολαίας κρατάμε τα σκήπτρα. Το Α.Π.Θ. ακμάζει. Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, συνεχώς μεγεθύνεται. Το Ανώτατο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ Τεχνολογικό Ίδρυμα της πόλης μας, έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Και σε όλα αυτά, προστίθεται η υλοποίηση της κυβερνητικής εξαγγελίας για το ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, το οποίο σε λίγους μήνες ξεκινά τη λειτουργία του, στους χώρους που έχουνε ετοιμασθεί στην περιοχή της Θέρμης. Πλέον αυτών δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι διαθέτουμε το μοναδικό εθνικό Εκθεσιακό Κέντρο, την HELEXPO – ΔΕΘ που παρά τον πόλεμο που δέχεται από την Αθήνα συνεχώς προοδεύει, συνεχώς αυξάνονται οι επισκέπτες της, συνεχώς αυξάνονται τα έσοδά της, συνεχώς αυξάνονται οι θέσεις εργασίας γύρω από τον οικονομικό αυτό πυλώνα της πόλης μας, την HELEXPO – ΔΕΘ την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Τέλος ο επιχειρηματικός κόσμος απολαμβάνει των κινήτρων που θεσμοθετήθηκαν με τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο, που επαναφέρει στο Νομό Θεσσαλονίκης τα προνόμια που είχαμε χάσει με το Νόμο του 1998. Συγχρόνως οι επιχειρηματίες περιμένουν τα ευεργετήματα που θα προκύψουν από τον χαρακτηρισμό του Νομού Θεσσαλονίκης ως «Ζώνη Καινοτομίας» της οποίας το Δ.Σ. ορίσθηκε προ 10ημέρου και προετοιμάζονται για τα έργα και τις δράσεις που θα προκύψουν από το ΕΣΠΑ, το Δ΄Κ.Π.Σ. (2007-2013) που θεωρητικά ήδη ξεκίνησε. 36 δισ. € θα είναι τελικά το ΕΣΠΑ. Τεράστια κονδύλια. Και το 82% αυτών θα κατανεμηθούν στην Ελληνική Περιφέρεια, σύμφωνα με εξαγγελία του ίδιου του Πρωθυπουργού. Στο σημείο αυτό θέλω να υπογραμμίσω ότι εμείς ως Δ.Θ., εν’ όψει του Δ’ Κ.Π.Σ., είμαστε ήδη πανέτοιμοι. Έχουμε εκπονήσει ήδη τον «Στρατηγικό μας Σχεδιασμό». 142 δράσεις και έργα περιμένουν την χρηματοδότησή τους!… Αυτή, Κυρίες και Κύριοι, είναι η γενική εικόνα της Θεσσαλονίκης.

 Μια νεανική, υγιής, ζωντανή και συνεχώς αναπτυσσόμενη Περιφερειακή Ευρωπαϊκή Μητρόπολη, με ένα δυναμικό Δήμο, τον Δ.Θ. στο κέντρο της. Ένα Δήμο που είναι ο μόνος Δήμος στην Ελλάδα που έχει εκπονήσει «Στρατηγικό Σχεδιασμό», όπως σας ανέφερα προηγουμένως. Στρατηγικό Σχεδιασμό 2007-2015, τον οποίο παρουσιάσαμε πέρυσι και τον θέσαμε ήδη σε εφαρμογή. Ένα Δήμο που σε 5 μήνες από σήμερα θα παρουσιάσει τον «Αναπτυξιακό μας Σχεδιασμό» για τα επόμενα 4 χρόνια με συγκεκριμένες και κοστολογημένες δράσεις!…

Είμαστε, Κυρίες και Κύριοι, ο Δήμος εκείνος, που αγωνίζεται για μια Τ.Α. Ευρωπαϊκού επιπέδου, για να φέρουμε επιτέλους την ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ στην πόλη μας. Να σταματήσει η πολυαρχία. Να διοικηθεί η Θεσσαλονίκη, όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, η Στοκχόλμη, η Μόσχα, η Αγ.Πετρούπολη, η Φραγκφούρτη, η Βαρκελώνη, η Σόφια, όπως όλες οι μεγαλουπόλεις του κόσμου. Είμαστε ο Δήμος εκείνος, που κατασκευάζει τα μεγαλύτερα έργα από όλους τους μεγάλους Δήμους της χώρας. Ποιος αλήθεια Δήμος κατασκευάζει ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 15.000m2, με 35.000m2 υπόγειους χώρους και με 900 θέσεις πάρκιγκ, προϋπολ. 50 εκ.€, για να εξυπηρετήσει τους δημότες του;

 Σε 1 ½ χρόνο θα τελειώσει και το γεγονός αυτό μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους. Λύσαμε ένα πρόβλημα που είχε ο Δ.Θ. από το 1869!… Ο Δ.Θ. που νοίκιαζε στην Εγνατία, στην Ι.Δραγούμη, στο Συντριβάνι, στην Εθν.Αμύνης, στην Μητροπόλεως, στο Καραβάν Σαράϊ, βρήκε το λιμάνι του. Σας καλώ λοιπόν την Δευτέρα το πρωϊ στις 9:00, να επισκεφθούμε όλοι μαζί, το ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ για να δείτε από κοντά τι έργα πραγματοποιεί ο Δ.Θ.!… Είμαστε πράγματι ο Δήμος με τα περισσότερα μεγάλα έργα σε όλη την Ελλάδα!…

Μέσα στο 2006 παραδώσαμε το:

 ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ στην Αλάνα Τούμπας

Το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (Κωνσταντινουπόλεως 164)

 Το ΜΕΓΑΡΟ ΔΗΜΟΤ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (Μοναστηρίου 93)

Το ΚΤΙΡΙΟ ΝΕΔΕΛΚΟΥ–ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΓ.ΕΣΤΙΑΣ (ΕΓΝΑΤΙΑ 109)

Το ΠΑΡΚΟ – ΠΑΙΔ.ΧΑΡΑ (Δελφών – Ορέστου)

 Το ΠΑΡΚΟ ΨΕΛΛΟΥ – ΚΗΦΙΣΙΑΣ – ΑΙΓΑΙΟΥ

Την ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ Λ.ΠΥΡΓΟΥ

Την ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΡΟΤΟΝΤΑΣ

Την ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΥ. Και άλλα και άλλα…. Και εκατοντάδες ασφαλτοστρώσεις, πλακοστρώσεις, έργα ηλεκτροφωτισμού, ανακατασκευές παιδικών χαρών, συντριβάνια κ.λ.π. Ακόμη μέσα το 2006 ξεκινήσαμε πέρα από όλα, τα άλλα και τα εξής μεγάλα έργα:

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ( 5,5 χιλ. ) Ποιός Δήμος μπορεί να κάνει παρόμοιο έργο; 50 εκ.€!… Ένα έργο που θα αλλάξει όλη την μορφή της Θεσσαλονίκης μας. Τα 2 από τα 5,5 χιλ. θα είναι έτοιμα σε 8 μήνες από σήμερα!…

 ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ Ολυμπ.προδιαγραφών στην ΤΟΥΜΠΑ (τελείωσε) ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ οδού Αναγεννήσεως ΚΤΙΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (Μοναστηρίου 53-57) ΚΤΙΡΙΟ ΗΛΕΚΤ/ΚΟΥ (Κλεάνθους & Παπαναστασίου)

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Β’ Φάση, τελείωσε) ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΒΑΣ. ΌΛΓΑΣ κ.λ.π. (τελείωσε). Και άλλα και άλλα… Και Ασφαλτοστρώσεις, πλακοστρώσεις, έργα ηλεκτροφωτισμού, ανακατασκευές παιδικών χαρών, συντριβάνια κ.λ.π. σε όλο τον Δήμο, σε όλα τα Διαμερίσματα. Όπως αντιλαμβάνεσθε γίνονται έργα πολλών εκατ. €, για να αλλάξει επιτέλους ΠΡΟΣΩΠΟ η Θεσσαλονίκη μας. Ένας καθημερινός και σκληρός αγώνας, για την ΝΕΑ ΕΙΚΟΝΑ της Πόλης.

Για να παραδώσουμε στην Νεολαία μια ΝΕΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, πολύ καλύτερη από αυτή που παραλάβαμε. Και πλέον αυτών, μέσα στο 2006, κινήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για να κατασκευάσουμε μέσα στα επόμενα 2 χρόνια, 2 μαρίνες στο Θερμαϊκό, μια προς το Λιμάνι και μία δίπλα στο Μέγαρο της Μουσικής και κατόπιν μία τρίτη στο ύψος των Ιστιοπλοϊκών μας Ομίλων.

Η Θεσσαλονίκη, Κυρίες και Κύριοι, με τα έργα της Παραλίας, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και με τις μαρίνες που σας προανέφερα και τα έργα στο Λιμάνι που ξεκίνησαν, στρέφει το πρόσωπό της σταθερά προς την θάλασσα, προς την πρόοδο, προς τις νέες αναζητήσεις. Ανοίγει πανιά προς το μέλλον. Συγχρόνως το 2006 δρομολογήθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με το Α.Π.Θ., για να ενταχθούν μέσα στα επόμενα χρόνια στο Σχέδιο Πόλεως και να περάσουν αμέσως στο στάδιο της ταχύτατης ανάπτυξης, οι περιοχές των ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΩΝ δυτικά και Αν.

Εισόδου και ΤΡΟΧΙΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ανατολικά. Για το στολίδι της Θεσσαλονίκης, την ΑΝΩ ΠΟΛΗ, ο αγώνας συνεχίσθηκε και έφερε επιτέλους αποτέλεσμα. Ολοκληρώθηκε μετά από τεράστιο αγώνα μεταξύ ΥΜΑΘ, ΥΠΕΧΩΔΕ, ΥΠΠΟ, Αρχαιολογικές Υπηρεσίες και Συμβούλιο Επικρατείας, το Π.Δ. για το νέο «Ρυμοτομικό Σχέδιο του Παραδοσιακού Οικισμού Άνω Πόλης», και εστάλη ήδη προ 20ημέρου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για δημοσίευση.

 Μέσα στις επόμενες 5-6 ημέρες δημοσιεύεται και δίδεται τέλος σε μία μεγάλη περιπέτεια. Σε λίγες πλέον ημέρες, θα γνωρίζουμε ποια κτίρια τελεσιδίκως θα έχουν χαρακτηρισθεί ως διατηρητέα, ποια μπορούμε να γκρεμίσουμε, που μπορούμε να χτίσουμε, ποιους δρόμους μπορούμε να διανοίξουμε, που τα τείχη θα αποκτήσουν 20m πράσινο δίπλα τους για να αναδειχθούν όπως τους αρμόζει και άλλα παρόμοια. Η ώρα λοιπόν της Αναγέννησης έρχεται και για την Α.ΠΟΛΗ.

 Μια άλλη επιτυχία επίσης για τον Δήμο μας ήταν η υπόθεση της ΥΦΑΝΕΤ και του ΑΛΚΑΖΑΡ. Σταθερή ήταν η γραμμή μας και η συνεχή πίεση μας προς το ΥΠΠΟ. Και ήρθε το αποτέλεσμα. Το ΥΠΠΟ προχώρησε στην αγορά της ΥΦΑΝΕΤ από την Εθνική Τράπεζα – θέμα στο οποίο είχαμε αντιμετωπίσει την κοροϊδία και τις συνεχείς υποσχέσεις από τους Υπουργούς των περασμένων ετών – και εκπονείται η μελέτη για να φιλοξενήσει σε λίγα χρόνια το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της πόλης μας, και επίσης το ΥΠΠΟ έδωσε τα απαραίτητα κονδύλια και ήδη άρχισαν τα έργα για την αναστύλωση του ΑΛΚΑΖΑΡ.

Σε 3-4 μήνες το ΑΛΚΑΖΑΡ, από χώρος τοξικομανών και απορριμμάτων, θα μεταβληθεί σε ένα πανέμορφο μνημείο – μουσείο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μία άλλη μεγάλη μας επίσης επιτυχία ήταν στον τομέα των Στρατοπέδων. Μετά από συνεχείς παρεμβάσεις μας, το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης παρεχώρησε το 2006, το «Στρατόπεδο Μυστακίδη» – μέσα στον ευρύτερο χώρο του Λιμανιού – στον Δ.Θ. Εντός του 2007 θα αποχωρήσουν οι Στρατιωτικές Μονάδες και αμέσως θα μετασχηματίσουμε τον χώρο, σε όαση πρασίνου. Ένας αγώνας επίσης μεγάλος, στο κρίσιμο θέμα της ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ. Μέχρι πριν 3 χρόνια, ο Δ.Θ. ήταν χωρίς καμία αρμοδιότητα στο θέμα της κατασκευής νέων Σχολικών μονάδων. Την αποκλειστική αρμοδιότητα την είχε η Νομαρχία.

Τώρα συγχρόνως με την Νομαρχία, μπορεί και ο Δήμος να παρεμβαίνει στο θέμα της Σχολικής Στέγης, σε συνεργασία με τον Ο.Σ.Κ. Ήρθαμε λοιπόν αμέσως σε συνεργασία με τον Ο.Σ.Κ. και μπλοκάραμε τον αποχαρακτηρισμό συγκεκριμένων μεγάλων οικοπέδων, για να διασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας. Μπλοκάραμε και σώσαμε το οικόπεδο της Παλιάς ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ, το τεράστιο οικόπεδο της ΑΛΥΣΙΔΑΣ, το οικόπεδο του ΚΑΛΑΜΑΡΙ, δύο μεγάλα οικόπεδα στους ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΥΣ και άλλα.

 Συνολικά έχουμε ήδη υπογράψει 8 προγραμματικές συμβάσεις με τον Ο.Σ.Κ. και είναι προς υπογραφή άλλες 16!… Σε 4 χρόνια από σήμερα, ο Δ.Θ. θα έχει λύσει μια για πάντα το πρόβλημα της ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ. Μια άλλη εξαιρετική πρωτοβουλία που αναλάβαμε μέσα στο 2006, ήταν η προετοιμασία και υποβολή συγκεκριμένης πρότασης του Δ.Θ. για άντληση κονδυλίων από το μεγάλο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα των «ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» που θα ξεκινήσει σε λίγους μήνες. Εργασθήκαμε σκληρά, ολοκληρώσαμε τον σχεδιασμό μας και καταθέσαμε στο Υπ.Οικ. πρόταση ύψους 300 εκ.€!…

 Πρόταση που αναφέρεται σε μία πλειάδα έργων στο Α’ Διαμέρισμα (αναβάθμιση ιστορικών αγορών, αναπαλαίωση και αξιοποίηση διατηρητέων κτιρίων κ.λ.π.), στο Β’ Διαμέρισμα (κίνητρα για ανάπτυξη) και στο Γ’ Διαμέρισμα (αναμόρφωση όλης της Α.Πόλης), που μαζί με τα έργα που έχουμε δρομολογήσει για το Δ’ και το Ε’ Διαμέρισμα που θα χρηματοδοτηθούν από το Δ’ ΚΠΣ και τον ΘΗΣΕΑ (το μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα της Τ.Α.), θα αλλάξουν κυριολεκτικά την Θεσσαλονίκη μας τα επόμενα 5 χρόνια.

Πέρα από όλα αυτά και πέρα από τα έργα, ο Δ.Θ. είναι ο Δήμος εκείνος, που μέσα στο 2006 ξεκίνησε την μεγάλη προσπάθεια που λέγεται «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ», e-government. Σε λίγους μήνες από σήμερα, δεν θα χρειάζεται οι πολίτες να έρχονται για το παραμικρό στον Δήμο, για να εξυπηρετηθούν. Θα μπορεί ο κάθε Θεσσαλονικιός, η κάθε Θεσσαλονικιά, να εξυπηρετούνται αμέσως από το σπίτι τους, μέσω του Internet, μέσω του διαδικτύου!…

Και όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, όσοι δεν γνωρίζουν την χρήση των υπολογιστών, θα έχουν την δυνατότητα να απευθύνονται τηλεφωνικά στον Δ.Θ., όπου ένα τεράστιο Call-Center με 40 τηλεφωνητές, θα είναι έτοιμο να τους εξυπηρετήσει και να τους στείλει στο σπίτι τους όποιο έγγραφο θέλουν, ή να ανταποκριθεί σε όποιο αίτημα τεθεί από αυτούς. Αυτό είναι το μεγάλο άλμα του Δ.Θ. προς το μέλλον. Μας στοιχίζει βεβαίως – η πρώτη φάση 1,5 εκ. € – αλλά οι Θεσσαλονικείς το αξίζουν!… Και βεβαίως στο σημείο αυτό να τονίσω ότι ήδη πολλές διευθύνσεις του Δ.Θ. έχουν πιστοποιηθεί κατά ΙSO 9001:2000, που σημαίνει καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

 Κυρίες και κύριοι, Είμαστε ο Δήμος εκείνος που είναι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ο υγιέστερος από όλους τους μεγάλους Δήμους. Όταν σήμερα η Αθήνα αντιμετωπίζει την πιθανότητα σύναψης νέου δανείου που θα προστεθεί στα παλαιά ύψους 172 εκ. €, όταν ο Πειραιάς παίρνει προ 15νθημέρου απόφαση για δάνειο 85 εκ. €, που θα προστεθεί στα δάνεια ύψους 114 εκ. € που έχει συνάψει μέχρι σήμερα, ο Δ.Θ. είναι υγιέστατος και στον ισολογισμό του 2005 και το ίδιο θα δείξει και ο ισολογισμός του 2006, είχαμε πλεόνασμα 458.327,94€!… Αυτός είναι ο Δ.Θ. Ένας εύρωστος και δυναμικός Δήμος, με πλήρη διαφάνεια και με απόλυτη αυστηρότητα στην διαχείριση των οικονομικών του.

 Σεβόμαστε τα χρήματα του Ελληνικού Λαού, αξιοποιούμε και το τελευταίο € και οποιαδήποτε ατασθαλία εντός του Δ.Θ. ακολουθεί τον δρόμο που οδηγεί στον Εισαγγελέα. Ο Δήμος εκείνος – για να έρθουμε στα πιο καθημερινά – που στην ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ παίρνει κάθε ημέρα χρυσό μετάλλιο. Ο Δήμος με τον τεράστιο στόλο των 550 οχημάτων. Με αποκομιδή 365 ημέρες τον χρόνο και στο κέντρο 3 και 4 φορές την ημέρα. Με το καθημερινό σάρωμα των δρόμων. Με το τακτικό πλύσιμο των δρόμων και των κάδων. Με την απομάκρυνση χιλιάδων εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων. Με το εκτεταμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης. Με τα μαθήματα στους μαθητές και τις εκπομπές ευαισθητοποίησης των πολιτών. Με πρωτοποριακό πρόγραμμα στείρωσης και εμβολιασμού των αδέσποτων φίλων μας… Και άλλα, και άλλα, που δεν χρειάζεται να τα αναφέρω.

 Όλοι παραδέχονται ότι η Θεσσαλονίκη δεν έχει πρόβλημα καθαριότητος. Είμαστε από τις καθαρότερες μεγαλουπόλεις του κόσμου!… Είμαστε ο Δήμος εκείνος που στον τομέα του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ και του ΠΡΑΣΙΝΟΥ έκανε και το 2006 θαύματα. Νέα πάρκα Νέες δενδροφυτεύσεις (7.200 δένδρα μέσα στο 2006) Περισσότερα Λουλούδια Περισσότερα Γκαζόν Μονάδα παραγωγής γκαζόν Μονάδα παραγωγής λουλουδιών Πράσινη Στέγη Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης πολιτών 5 Σταθμοί μέτρησης της ατμοσφαιρικής Ρύπανσης, οι μόνοι από τους Ο.Τ.Α., σε όλη την Ελλάδα!… Και από πάνω το καμάρι μας Ο Ζωολογικός κήπος. Πόσοι αλήθεια Δήμοι έχουν ζωολογικό κήπο, και μάλιστα αυτού του επιπέδου; Αυτός είναι ο Δ.Θ.Φθάσαμε το πράσινο στο 11% της έκτασης του Δήμου μας, 5,5 m2 ανά κάτοικο.

Είμαστε ο Δήμος εκείνος που στον τομέα του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, είναι μακράν ο πρώτος σε όλη την Ελλάδα. Πάνω από 900 εκδηλώσεις μέσα στο 2006! Πάνω από 150 εκδηλώσεις υψηλοτάτου επιπέδου στα «Δημήτρια». Διοργάνωση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων. Εκδόσεις, άπειρες. Βιβλιοθήκες 17 και ετοιμάζεται η 18η. Δανείσαμε 500.000 βιβλία σε ένα χρόνο. 40 εκθέσεις ζωγραφικής 14 Ανοιξιάτικες – Καλοκαιρινές εκδηλώσεις. Μουσική στις γειτονιές Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου Φιλοξενία μεγάλων καλλιτεχνικών σχημάτων Καινούργια Πινακοθήκη στην Αλάνα της Τούμπας. Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο με τεράστια προσφορά. Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης με τεράστια προσφορά. Αυτός είναι ο Δ.Θ.!… Πρωτοπόροι και στον Πολιτισμό!…

Είμαστε ο Δήμος εκείνος που στον τομέα της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ είναι παράδειγμα προς μίμηση. 31 Παιδικοί Σταθμοί με υποδειγματική λειτουργία. Σχολές Γονέων σε κάθε Διαμέρισμα. Στέγη Αστέγων. Κέντρα Φροντίδας Οικογένειας. 2 Κέντρα Πρόληψης από Εξαρτησιογόνες ουσίες. 13 ΚΑΠΗ για την ηρωική 3η ηλικία. Ολοκληρωμένο πρόγραμμα αιμοδοσίας. Πρόγραμμα διακοπών για μικρά και μεγάλα παιδιά!… Και άλλα πολλά. Αλλά πέρα από όλα αυτά. Σας ερωτώ: Ποιος Δήμος δίνει 3.000 € σε κάθε γέννηση παιδιού μετά το 3ο; Ποιος Δήμος δίδει 6.000 διατακτικές των 50€ το Πάσχα και τα Χριστούγεννα; Ποιος Δήμος έχει Στέγη για άτομα με Αλτσχάϊμερ; Ποιος Δήμος έχει Τμήματα Αποκατάστασης ασθενών, εγχειρισθέντων κ.λ.π.; Ποιος Δήμος ξεκίνησε τον αγώνα για να μπει η καταπολέμηση των ναρκωτικών στο ΕΣΥ; Ο Δήμος μας. Ποιος ξεκίνησε τον αγώνα για να δημιουργηθούν Κέντρα Υποκατάστατων μέσα στα Νοσοκομεία; Ο Δ.Θ.!… Και πετύχαμε.

 Μετά από 6 χρόνια αγώνα, έχουμε σήμερα Κέντρα υποκαταστάτων και στο Νοσοκομείο Παπανικολάου και στο ΑΧΕΠΑ και αύριο στο Νοσοκομείο «Αγ.Παύλος» στον Φοίνικα. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο Δ.Θ. Βάζει στόχους υψηλούς. Και τους πετυχαίνει. Αλλά και ποιος Δήμος σε όλη την Ελλάδα έχει Βρεφοκομείο; Μόνο ο Δ.Θ.!… Τον ΑΓΙΟ ΣΤΥΛΙΑΝΟ!… Όπου εγκαταληφθεί παιδάκι σε όλη την Ελλάδα, το στέλνουν στο Δ.Θ.!… Αυτός είναι ο Δήμος μας. Μια ανοιχτή αγκαλιά. Μια ανοιχτή οικογενειακή αγκαλιά. Και κοντά σ’ αυτά 5 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ που κάνουν άψογα την δουλειά τους και για πρώτη φορά το 2006 είχαν προϋπολογισμό δικό τους για ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Αυτά πλέον αποφασίζουν ποιοι δρόμοι θα ασφαλτοστρωθούν, ποια πεζοδρόμια θα πλακοστρωθούν, ποιες παρεμβάσεις θα γίνουν στον χώρο ευθύνης τους.

Αυτή είναι η πραγματική αποκέντρωση. Την κάναμε πράξη. Αξίζουν πραγματικά ένα θερμό χειροκρότημα, όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι των Διαμερισμάτων για το τεράστιο έργο που προσφέρουν, ανεξαρτήτως πολιτικής παρατάξεως. Όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Και του Α’ και του Β’ και του Γ’ και του Δ’ και του Ε’ Διαμερίσματος. Θερμά συγχαρητήρια. Και καλοκουρδισμένες Δημοτικές Επιχειρήσεις.

 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΑΓΓ. ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ & ΜΕΛΕΤΩΝ Τεράστια προσφορά. Δεκάδες προγράμματα. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤ. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Τεράστια προσφορά. Δεκάδες προγράμματα. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Τεράστια προσφορά. Μεγάλες προοπτικές. Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη των Διοικήσεών τους.

 Και από πάνω η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ & ΘΕΑΜΑΤΟΣ με 1 τηλεόραση και 3 Ραδιόφωνα, που μεταδίδουν Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Β.Ελλάδα, Ελλάδα. Τα μόνα ΜΜΕ που μεταδίδουν ΤΟΠΙΚΑ νέα. Το δε 2006 δημιουργήσαμε και 4ο ραδιόφωνο, COMMUNITY MEDIA!… Ραδιόφωνο για τους μετανάστες, που μεταδίδει πρόγραμμα σε 6 γλώσσες!… Πήραμε μάλιστα βραβείο από την Ε.Ε.!…

Και όλα αυτά χωρίς πρωϊνάδικα, χωρίς μεσημεριανές κατινιές, χωρίς πορνό, χωρίς πωλήσεις δαχτυλιδιών, αλλά με εκπομπές για το βιβλίο, για την Ορθοδοξία, για την Παιδεία, για την οικογένεια, για την Ελλάδα, για την πραγματική ενημέρωση, για την Θεσσαλονίκη μας. Και όλα αυτά μόνο με 6 εκ. €, τον χρόνο, όταν η Αθήνα για παράδειγμα δίνει 22 εκ. € για ένα ραδιόφωνο και ένα πολυπολιτισμικό ραδιόφωνο. Αυτός είναι ο Δ.Θ.!… Πρώτος στην ενημέρωση με ελάχιστα χρήματα!…

Ένας Δήμος με μεγάλη αγωνία για την εξυπηρέτηση του πολίτη. Ένας Δήμος με όραμα, με προγραμματισμό, με αποτελεσματικότητα, ένας Δήμος που σέβεται και αξιοποιεί και το τελευταίο € του Θεσσαλονικιού. Κυρίες και κύριοι, Όπως αντιλαμβάνεσθε θα μπορούσα να ομιλώ επί ώρες για τις δραστηριότητες του Δ.Θ. Για την προσπάθειά μας για την ΑΛΛΑΓΗ, για την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ της Θεσσαλονίκης. Πρέπει όμως να κλείσω.

Και θα κλείσω με ένα κορυφαίο θέμα, αφού προηγουμένως πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους του Δ.Θ. στους 4.500 άξιους συνεργάτες μας. Διότι σε αυτούς οφείλονται τα πάντα. Εμείς βάζουμε τους στόχους, εμείς βρίσκουμε τους πόρους, αυτοί όμως φέρνουν το αποτέλεσμα, αυτοί υλοποιούν τα πάντα. Τους αξίζει ένα μεγάλο εύγε και ένα θερμό χειροκρότημα. Θα σας υπενθυμίσω λοιπόν – αλλά και θα τονίσω – ότι ο Δ.Θ. είναι ο Φορέας εκείνος, που στηρίζει όσο κανένας άλλος τα Εθνικά μας θέματα. Που έχει πρωτοστατήσει στις μάχες για την προάσπιση του ιερού ονόματος της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας. Τα τελευταία χρόνια κάναμε πολλά. Προκαλέσαμε απαντήσεις – δεσμεύσεις, από πολλούς ισχυρούς αυτού του κόσμου, απαντήσεις που αγνοούν βεβαίως όσοι δεν ασχολούνται καθημερινά με τον Δ.Θ. Είναι χαρακτηριστική η απάντηση που πήραμε, μετά από παρέμβασή μας – από τον Πρόεδρο των Δημάρχων όλης της Ευρώπης, του Δημάρχου του Μάντσεστερ του κ.Ρίτσαρντ Ληζ, ο οποίος σε επιστολή του (27 Ιανουαρίου 2006), μας αναφέρει:

 «Παρακαλώ δεχθείτε τη συγγνώμη μου, εκ μέρους των EUROCITIES, για το λάθος με το οποίο παρουσιάστηκε η Π.Γ.Δ.Μ. στην ΕΓΣ στη Λυών το Νοέμβριο. Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι δεν θα επαναληφθεί αυτό το περιστατικό και ότι από τούδε και πέρα, τα EUROCITIES θα διασφαλίσουν, ότι χρησιμοποιείται η επίσημη ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ., σε συμφωνία με το Ψήφισμα των Η.Ε. 847 και την πολιτική της Ε.Ε.». Αυτός είναι ο Δ.Θ.!…

Είναι χαρακτηριστική επίσης η απάντηση που πήραμε από τον Πρόεδρο της Ε.Ε. του κ.Μανιουέλ Μπαρόζο (17 Μαρτίου 2006), σε σχετική μας παρέμβαση: Τονίζει ο κ.Μαρόζο: «Η πολιτική της Επιτροπής, είναι να αναφέρεται στη χώρα ως «η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας». Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με συνέπεια χρησιμοποιεί την πλήρη ονομασία «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», σε όλα τα επίσημα έγγραφά της. Η Επιτροπή υποστηρίζει πλήρως όλες τις προσπάθειες να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση, στα πλαίσια εργασίας των Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ 817/93 και 845/93 προς συμφέρον της περιφερειακής συνεργασίας και των καλών σχέσεων γειτνίασης».

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο Δ.Θ.!… Και ο ιερός αυτός αγώνας συνεχίζεται. Και θα συνεχίζεται. Έστω και αν μείνουμε μόνοι. Έστω και αν η Αντιπολίτευση, δεν συνυπογράφει ούτε καν τα ψηφίσματά μας. Όπως στα τελευταία 2 ψηφίσματα που πήραμε και όπου πέραν όλων των άλλων τόνιζα: 1. «Το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί την Κυβέρνηση της Ελλάδος να ασκήσει το δικαίωμα της αρνησικυρίας (βέτο) σε κάθε ενταξιακή διαδικασία της FYROM στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ατλαντική συμμαχία και εν ανάγκη να προσφύγει σε Δημοψήφισμα». Και κατέληγα: 2.

 «Η παραχάραξη της Ιστορίας δεν θα περάσει. Το δίκαιο και η αλήθεια δεν θα υποχωρήσουν μπροστά στην πολιτική σκοπιμότητα».

Ψηφίσματα που συνυπέγραψαν 180 Μακεδόνες Δήμαρχοι!… Ψηφίσματα που φεύγουν για τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, την Ηγεσία της Ε.Ε. και προς όλους τους Ευρωβουλευτές. Αυτός είναι ο Δ.Θ. Ετοιμάζουμε την ΝΕΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ για την Ν.Γενιά. Για την Νεολαία μας. Και συγχρόνως υπερασπιζόμαστε μέχρι τέλους, τα Εθνικά μας δίκαια. Κυρίες και κύριοι, Πρέπει να είστε υπερήφανοι για τον Δ.Θ. Και νιώθω και εγώ ιδιαίτερα υπερήφανος. Για όλα όσα κάναμε. Αλλά και για όσα θα κάνουμε.

 Η παράταξη της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ», οι συνεργάτες μου και εγώ. Για όσα θα κάνουμε αυτήν την τετραετία με το υπάρχον καθεστώς και την επόμενη τετραετία με το καθεστώς της ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, για το οποίο εμείς και μόνο εμείς δώσαμε και δίνουμε μεγάλες μάχες. Πάντα βέβαια με την έγκριση του παντοδύναμου λαού. Από τον οποίο – όταν έρθει η ώρα – θα ζητήσω την ανανέωση της εντολής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μπερίσα: «McGonical και Ράμα συνένοχοι – Και οι δύο πρέπει να πάνε στη φυλακή»

Οπρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα αντέδρασε σχετικά με το γεγονός ότι ο πρώην ανώτερος πράκτορας του FBI, Τσαρλς ΜακΓκόνιγκαλ, παραδέχτηκε την ενοχή του για τον φάκελο διαφθοράς με ανώτερους Αλβανούς αξιωματούχους. Με αντάλλαγμα μείωση της ποινής δέχθηκε τα πάντα από τον αλβανικό...

‘Ενας (ακόμα) Νίκαρος (Νέα Υόρκη, ΟΗΕ) και οι ανύπαρκτοι ”αγώνες”

Και ξαφνικά, μετά 50 χρόνια, ”αποφασίστηκε” να γίνουν συνομιλίες-διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας γιά διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανόμενων και ”εδαφικών”, όπως δήλωσε στο CNN ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο ”Σπίτι της...

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ, LANDIS + GYR KAI SIEMENS

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.grwww.egerssi.gr Όλα είναι… μπίζνες! Μπορεί να βλέπουμε το «αθώο» προσωπάκι του Τάιλερ, συντρόφου του Στέφανου Κασσελάκη, στις κάμερες και να αποτελεί θέμα στα κανάλια για την διαφορετικότητά του και τις βερμούδες του, όμως η...

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ-από τις συνθήκες θανάτου των στελεχών των ΕΔ και 2 Ελλήνων πολιτών ρωτάω αληθεύει ότι πριν την ξεκάθαρη έκρηξη στο λεωφορείο υπήρξε αποκοπή...

Επειδή δεν βλέπω να υπάρχει ροή ενημέρωσης από τις συνθήκες θανάτου των στελεχών των ΕΔ και 2 Ελλήνων πολιτών ρωτάω αληθεύει ότι πριν την ξεκάθαρη έκρηξη στο λεωφορείο υπήρξε αποκοπή της πομπής από αυτοκίνητα με διακριτικά ανθρωπιστικής βοήθειας που...