Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικάΆμεση απάντηση του...

Άμεση απάντηση του Πρωθυπουργού…

email-icon.png..Στο ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε ο δημοσιογράφος Νίκος Βάνης σχετικά με τον Γολγοθά γονέων με παιδιά σύνδρομο Ντάουν στην Θεσσαλονίκη.

Σήμανση αυτού του μηνύματος

Re: Επικοινωνία με τους πολίτες Πέμπτη, 14 Ιανουάριος 2010, 16:05 

Από: “Papandreou.gr”

Προβολή στοιχείων επαφής

 Προς: vanisnikos@……gr 

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία. Το μήνυμα διαβιβάστηκε στο Γραφείο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρου της Κυβέρνησης. O προσωπικός κόμβος παραμένει προσωπικός κόμβος και δεν επιτελεί έργο του Γραφείου του Πρωθυπουργού.

 Ο προσωπικός κόμβος του Προέδρου λειτουργεί ενημερωτικά και πληροφοριακά αποκλειστικά για τις δραστηριότητες του Προέδρου και ο παρών δίαυλος Επικοινωνίας λειτουργεί για τη κατάθεση απόψεων και όχι για ζητήματα κυβερνητικής λειτουργίας, άσκησης Διοίκησης ή για άλλα θέματα, όπως αποσαφηνίζεται και στη Σελίδα Έπικοινωνίας.

Εναλλακτικά μπορείτε να καταθέσετε τις απόψεις σας στον επίσημο κόμβο του πρωθυπουργού εδώ www.primeminister.gr που διαθέτει και δίαυλο Επικοινωνίας.

 Φιλικά, από τον προσωπικό κόμβο του Γιώργου Παπανδρέου

—– Original Message —–

 From: vanisnikos@………gr

To: dialogue@politicalforum.gr

Sent: Thursday, January 14, 2010 8:31 AM

Subject: Επικοινωνία με τους πολίτες

Συνεχίζεται ο Γολγοθάς των παιδιών με σύνδρομο Ντάουν Μια υπόθεση που σε καμιά Ευρωπαϊκή χώρα, που σέβεται τους πολίτες, δεν θα επέτρεπε να εμπαίζουν οι δημόσιες υπηρεσίες τους γονείς και τα παιδιά με σύνδρομο Ντάουν. Όμως στην Ελλάδα δυστυχώς συμβαίνει το τελείως αντίθετο. Η υπόθεση των παιδιών στην Θεσσαλονίκη και ο Γολγοθάς που περνούν οι γονείς τους, είναι ατελείωτος. Ο δημοσιογράφος Νίκος Βάνης έκανε αμέτρητα ρεπορτάζ για να βρει μια άκρη.

Επικοινώνησε με το Υπουργείο Οικονομικών και το τμήμα διεύθυνσης του τμήματος προϋπολογισμού, με τον προϊστάμενο κύριο Σπηλιοτόπουλο, ο οποίος τον πληροφόρησε ότι στον προϋπολογισμός του 2010, τα κονδύλια που διατέθηκαν για τα παιδιά με σύνδρομο Ντάουν και τα σχολεία τους εστάλησαν στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις 2 Ιανουαρίου 2010. Συγκεκριμένα ο προϊστάμενος είπε στον δημοσιογράφο “ με απόφαση του Υπουργού ο λογαριασμός εστάλη στα αρμόδια γραφεία της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα κονδύλια ανέρχονται για το έτος 2010 σε 5.000.000 Ευρώ”. Ωστόσο η Νομαρχία Θεσσαλονίκης με επικεφαλής των Νομάρχη, όπως προκύπτει δεν πήγε να τα παραλάβει, παρ΄ ότι της εστάλη υπηρεσιακό έγγραφο στις 2 Ιανουαρίου 2010. Και ρωτά εγώ γιατί η Νομαρχία δεν πήγε να τα παραλάβει, καμιά επίσημη απάντηση δεν δίδεται. Όμως από off the record συζητήσεις υπαλλήλων της Νομαρχίας, ούτε λίγο, ούτε πολύ αφήνουν να εννοηθεί ότι το όλο θέμα κρύβει πολιτικά παιχνίδια. Και εξηγούμαι:

Η Νομαρχία όπως καλά πληροφορούμε ζήτησε ξαφνικά και άλλα κονδύλια ύψους 1,5 εκατομμυρίων Ευρώ, έτσι ώστε να μπλοκαριστεί το όλο θέμα, και να φαίνεται ως υπεύθυνο στα μάτια των γονέων των παιδιών με σύνδρομο Ντάουν το Υπουργείο Οικονομικών, και κατ΄ επέκταση η νέα κυβέρνηση.

Σε δεύτερη τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο δημοσιογράφος με τον προϊστάμενο του απάντησε ότι “.. τα χρήματα εμείς κύριε Βάνη τα δώσαμε από τις 2 Ιανουαρίου στην κεντρική περιφέρεια, ο δε Νομάρχης δεν πήγε να τα παραλάβει, επιπλέον ζητά και άλλα κονδύλια, έτσι ώστε να καλύψει και άλλες τρύπες. Όμως το Υπουργείο δεν διαθέτει άλλα χρήματα, πέρα από τα προβλεπόμενα ποσά του προϋπολογισμού”. H γραφειοκρατία καλά κρατεί στην Νομαρχία.

Σήμερα ορισμένοι παίζουν πολιτικά παιχνίδια εις βάρος των γονιών αλλά και των ίδιων των παιδιών με σύνδρομο Ντάουν, τα οποία έχουν καταδικάσει να είναι καθηλωμένα στα σπίτια τους, και να μην πηγαίνουν στο σχολείο, για να μάθουν γράμματα σπουδάματα, όπως έχουν το δικαίωμα όλα τα Ελληνόπουλα – ακόμα και τα παιδιά των αλλοδαπών για δωρεάν παιδεία, όπως άλλωστε προστάζει το σύνταγμα της Ελλάδος.

Ζήτησαν να χτιστεί ένα ειδικό σχολείο, αν και τα κονδύλια εγκρίθηκαν, τα παιδιά αυτά έμειναν με το όνειρο.

 Ζήτησαν τα έξοδα μεταφοράς των παιδιών (λεωφορείο – ταξί) να καλύπτονται από την πολιτεία. Αν και τα κονδύλια δόθησαν, ωστόσο τα Ελληνόπουλα αυτά παρέμειναν στα σπίτια τους, για τον λόγο ότι δεν πληρώθηκαν τα χρήματα στα μεταφορικά μέσα. Η πολιτεία μας μιλά για την δωρεάν παιδεία, η Νομαρχία αδιαφορεί παντελώς. Αυτό είναι απαράδεκτο πέρα για πέρα.

Κύριε Νομάρχα σας ευχόμεθα πάντα να χαίρεσται άκρας υγείας, και να μην γνωρίσετε ποτέ τον πόνο και τον Γολγοθά των γονιών αυτών που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Αυτήν την στιγμή της δημοσίευσης του θέματος στην Νομαρχία Θεσσαλονίκης γίνεται καθιστική διαμαρτυρία των παιδιών με ειδικές ανάγκες, για την μη χρηματοδότητση από την Νομαρχία για την μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους.

Το ρεπορτάζ για τα παιδιά με σύνδρομο Ντάουν είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα – τηλεφημερίδα μας elliniko-fenomeno.gr

 Με εκτίμηση

Νίκος Βάνης

δημοσιογράφος.

 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μπερίσα: «McGonical και Ράμα συνένοχοι – Και οι δύο πρέπει να πάνε στη φυλακή»

Οπρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα αντέδρασε σχετικά με το γεγονός ότι ο πρώην ανώτερος πράκτορας του FBI, Τσαρλς ΜακΓκόνιγκαλ, παραδέχτηκε την ενοχή του για τον φάκελο διαφθοράς με ανώτερους Αλβανούς αξιωματούχους. Με αντάλλαγμα μείωση της ποινής δέχθηκε τα πάντα από τον αλβανικό...

‘Ενας (ακόμα) Νίκαρος (Νέα Υόρκη, ΟΗΕ) και οι ανύπαρκτοι ”αγώνες”

Και ξαφνικά, μετά 50 χρόνια, ”αποφασίστηκε” να γίνουν συνομιλίες-διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας γιά διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανόμενων και ”εδαφικών”, όπως δήλωσε στο CNN ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο ”Σπίτι της...

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ, LANDIS + GYR KAI SIEMENS

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.grwww.egerssi.gr Όλα είναι… μπίζνες! Μπορεί να βλέπουμε το «αθώο» προσωπάκι του Τάιλερ, συντρόφου του Στέφανου Κασσελάκη, στις κάμερες και να αποτελεί θέμα στα κανάλια για την διαφορετικότητά του και τις βερμούδες του, όμως η...

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ-από τις συνθήκες θανάτου των στελεχών των ΕΔ και 2 Ελλήνων πολιτών ρωτάω αληθεύει ότι πριν την ξεκάθαρη έκρηξη στο λεωφορείο υπήρξε αποκοπή...

Επειδή δεν βλέπω να υπάρχει ροή ενημέρωσης από τις συνθήκες θανάτου των στελεχών των ΕΔ και 2 Ελλήνων πολιτών ρωτάω αληθεύει ότι πριν την ξεκάθαρη έκρηξη στο λεωφορείο υπήρξε αποκοπή της πομπής από αυτοκίνητα με διακριτικά ανθρωπιστικής βοήθειας που...