Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΝέα της πόληςΑπάντηση Γιάννη Μαγκριώτη...

Απάντηση Γιάννη Μαγκριώτη στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού

Απάντηση του Πολιτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για τα Δημόσια Έργα και Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μαγκριώτη, σχετικά με την ομιλία του Πρωθυπουργού στους εκπροσώπους Παραγωγικών Φορέων.

Σχετικά με τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για τις δημόσιες υποδομές της Θεσσαλονίκης, θα ήθελα να τονίσω τα εξής:

1. Για την ΔΕΘ του θυμίζω: Πριν ακριβώς πέντε χρόνια στην πρώτη του ομιλία ως Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ ο κ. Καραμανλής δήλωνε «και αν ακόμα τον ερχόμενο Δεκέμβρη, δεν κερδίσουμε την EXPO 2008 στο Παρίσι, το νέο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο στη Σίνδο, όπως περιέχεται στον φάκελο, θα κατασκευαστεί». Πέντε χρόνια η Κυβέρνηση του δεν έκανε τίποτα, η ΔΕΘ απαξιώθηκε, η Θεσσαλονίκη έχασε οικονομική δραστηριότητα, εισοδήματα και θέσεις απασχόλησης.

Πέντε ακριβώς χρόνια μετά μας ανακοίνωσε ότι συμφωνεί η Έκθεση να μετεγκατασταθεί στη Σίνδο. Η πολιτική της Κυβέρνησής του στο θέμα της ΔΕΘ αποτυπώνει ουσιαστικά την πραγματικότητα της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής τα 5,5 χρόνια. Το ΠΑΣΟΚ όπως ήδη έχει τονίσει θα κατασκευάσει, γρήγορα και άμεσα στη Σίνδο, το Νέο Εκθεσιακό Κέντρο και τις αναγκαίες άλλες υποδομές. Το ΠΑΣΟΚ θα διεθνοποιήσει την Έκθεση και θα ενισχύσει τον εξωστρεφή της χαρακτήρα. Στο χώρο της σημερινής ΔΕΘ και της ευρύτερης περιοχής , θα δημιουργήσει μετά από Διεθνή διαγωνισμό, Μητροπολιτικό Πάρκο, για να ανακουφιστεί η Θεσσαλονίκη.

2. Για τη Ζώνη Καινοτομίας, ακόμη χειρότερα:

Ανατολικά ήταν χωροθετημένη και πριν 6 χρόνια η Ζ.Κ. Σήμερα επανέλαβε την ίδια θέση. 5,5 χρόνια όμως δεν έκαναν τίποτα, χάθηκαν 35 εκ € από το Γ ΚΠΣ, χάθηκαν θέσεις απασχόλησης και εισοδήματα στη Θεσσαλονίκη.

3. Για την Εγνατία Οδό, τον Οριζόντιο άξονα της οποίας σε προεκλογική φιέστα των Ευρωεκλογών δήλωνε πως έχει ολοκληρωθεί και πάλι δεν είπε την αλήθεια. Ούτε μέχρι το τέλος του 2009 θα έχει ολοκληρωθεί ο οριζόντιος άξονας στην περιοχή της Ηπείρου (στο Περιστέρι, τον Άραχθο και την Τύρια) και για την Εγνατία θα του θυμίσουμε εμείς τις αλήθειες. Πρώτον, τη μεγάλη σημασία της γρήγορης και ποιοτικής ολοκλήρωσης της Εγνατίας.

Ένα έργο για το οποίο όλοι οι Έλληνες πρέπει να είναι περήφανοι. Είναι το πιο μεγάλο έργο που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα και δεν ξέρω αν θα κατασκευαστεί άλλο τέτοιο δημόσιο έργο. Δεύτερον από την Ν.Δ. υπάρχει μια πρωτοφανής προπαγάνδα για την κατασκευή της Εγνατίας, η οποία κορυφώθηκε με την προεκλογική φιέστα του κ. Καραμανλή. Όπως είχαμε και προεκλογικά τονίσει, ο Οριζόντιος Άξονας της Εγνατίας ήταν προγραμματισμένος να τελειώσει το 2006. Η Κυβέρνηση της Ν.Δ μείωσε δραστικά το ΠΔΕ, γεγονός που είχε σαν επακόλουθο και την επιβράδυνση της απορρόφησης των πόρων του Γ΄ ΚΠΣ, όπως επίσης και τη μηδενική απορρόφηση πόρων του ΕΣΠΑ εδώ και 2,5 χρόνια.

Το γεγονός αυτό είχε τρία αρνητικά αποτελέσματα στην κατασκευή της Εγνατίας: Το πρώτο ήταν, η καθυστέρηση στην κατασκευή των τμημάτων που είχαν απομείνει μετά το 2003. Ο κ. Καραμανλής προεκλογικά στην Ήπειρο το 2007, είχε δεσμευτεί και πάλι πως μέσα στο 2008 θα είχε ολοκληρωθεί ο Οριζόντιος Άξονας. Το 2008 πέρασε, το 2009 θα περάσει και ο Οριζόντιος Άξονας δεν θα έχει ολοκληρωθεί. Απόλυτο ψεύδος ο προεκλογικός λόγος του κ. Καραμανλή στην φιέστα της Εγνατίας.

Το δεύτερο αρνητικό γεγονός είναι, ότι εδώ και δύο χρόνια περίπου η Εγνατία δεν κατασκευάζεται με Δημόσιος Πόρους (Εθνικούς και Κοινοτικούς), κατασκευάζεται με δάνεια που έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση να πάρει η Εγνατία Α.Ε, με υποθήκη τα μελλοντικά διόδια της Εγνατίας. 1δις € περίπου έχει δανειστεί η Εγνατία Α.Ε, δηλαδή για 10 χρόνια περίπου οι Βορειοελλαδίτες θα πληρώνουν διόδια για να πληρωθούν τα δάνεια.

Το τρίτο αρνητικό είναι, οι σημαντικές ελλείψεις στην κατασκευή στα συστήματα ασφαλείας των σηράγγων όπως και οι σημαντικές κακοτεχνίες και η έλλειψη των ΣΕΑ (Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών) σε όλο το μήκος της Εγνατίας.

Έχοντας χάσει πολύ χρόνο μετά το 2004 λόγω της υποχρηματοδότησης, η Κυβέρνηση πίεσε τον τελευταίο χρόνο τις κατασκευαστικές εταιρείες να παραδώσουν διάφορα τμήματά της αναγκάζοντας τες να δουλεύουν σε πολλές βάρδιες, κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες και χωρίς να καλύπτουν τις υποχρεώσεις που περιέχονται στις συμβάσεις. Για τον λόγο αυτό παρατηρούνται ήδη κακοτεχνίες, σημαντικές ελλείψεις στα συστήματα ασφαλείας των σηράγγων, όπως και ελλιπής κατασκευή των αντιπλημμυρικών και περιβαλλοντικών έργων.

Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται για την γρήγορη χρηματοδότηση και ολοκλήρωση της Εγνατίας και ιδιαίτερα των καθέτων αξόνων της με τις Βαλκανικές χώρες, όπως και των κόμβων και των συνδέσεων με τα τοπικά και περιφερειακά αστικά και αναπτυξιακά κέντρα. Μόνο έτσι η Εγνατία μαζί με τον γεωστρατηγικό της ρόλο, θα επιτελεί και το σημαντικό αναπτυξιακό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό της ρόλο.

4. Για την Υποθαλάσσια, την κορωνίδα των διακηρύξεων τους μέχρι την περσινή ΔΕΘ, δεν είπε τίποτα. Η σιωπή του βροντερή απόδειξη της απόλυτης αποτυχίας. Κρύβει την αλήθεια από τους Θεσσαλονικείς. Εμείς ακόμη μια φορά θα την πούμε: Δεν μας άκουσαν όταν τους λέγαμε πως, δεν έχουν ολοκληρωμένες μελέτες, το έργο θα δημιουργήσει περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά προβλήματα και πως είναι λάθος τα διόδια μέσα στην πόλη. Καλώ τόσο τον κ. Σουφλιά, όσο και τον κ. Καραμανλή να μας πουν:

α) Γιατί η κατασκευάστρια εταιρία έχει απολύσει τους εργαζόμενους.

β) Γιατί δεν διαψεύδουν τα δημοσιεύματα του Τύπου, ότι ο παραχωρησιούχος έχει καταγγείλει την σύμβαση εδώ και ένα μήνα περίπου. Δυστυχώς οι πολίτες είναι αυτοί που θα κληθούν να πληρώσουν με πολλά εκ. € την αποζημίωση στην κατασκευάστρια εταιρία. Καλώ τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ και τον Πρωθυπουργό να μας πουν επιτέλους την αλήθεια.

5. Για το ΜΕΤΡΟ, παρ’ όλες τις πανάκριβες διαφημίσεις με δημόσιο χρήμα, η αλήθεια για το ΜΕΤΡΟ είναι τελείως διαφορετική από αυτή που ανακοίνωσε ο κ. Καραμανλής: Έχει σπαταληθεί το 53% του συμβατικού χρόνου κατασκευής της γραμμής των 9,6 χιλ. και οι εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί δεν ξεπερνούν το 9,2% του συνολικού έργου. Χάθηκαν τουλάχιστον 100 εκ. € από το Γ ΚΠΣ, δεν υπάρχουν οι διασφαλισμένοι πόροι για την ολοκλήρωση της πρώτης γραμμής, ενώ η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. κατασκευάζει το έργο κυρίως με δάνεια και όχι με δημόσιους πόρους.

Η κατασκευή της πρώτης γραμμής του ΜΕΤΡΟ γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς, δημιουργεί πολλά προβλήματα στην πόλη και την αγορά, ενώ το έργο βρίσκεται 2,5 χρόνια εκτός χρονοδιαγράμματος και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί η πρώτη γραμμή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα είναι έτοιμη ούτε μέχρι το 2015, εάν συνεχιστεί η υποχρηματοδότησή του. Οι επεκτάσεις προς την Καλαμαριά έχουν διασφαλισμένη χρηματοδότηση μόνο για το 50% του έργου μέχρι το 2015, ενώ δεν υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες. Για τις επεκτάσεις προς την Δυτική πλευρά της πόλης, δεν υπάρχουν ούτε μελέτες, ούτε διασφαλισμένοι πόροι. Το μόνο που υπάρχει είναι οι διακηρύξεις προπαγάνδας από την κυβέρνηση.

Τέλος, το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να εποπτεύεται και να σχεδιάζεται από τις υπηρεσίες της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στην Αθήνα. Η συγκεκριμένη δομή και πρακτική οδηγεί σε μεγάλες καθυστερήσεις στον σχεδιασμό και την έγκριση των εργασιών. Τα στελέχη της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στην Αθήνα δεν γνωρίζουν τις ιδιομορφίες κάθε περιοχής, για να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα, που θα ελαχιστοποιούν τα προβλήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα προβλήματα στην αγορά και οι πλημμύρες στην Φλέμινγκ.Το γεγονός αυτό είναι υποτιμητικό για τον επιστημονικό και τεχνικό κόσμο της Θεσσαλονίκης.

6. Για το Αεροδρόμιο, επίσης η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική: Όσον αφορά τον διάδρομο 10/28, πέρασαν περισσότερα από 3,5 χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης (Οκτώβριος 2005), που αντιστοιχεί στο 62% του συμβατικού χρόνου ολοκλήρωσης του έργου, (27/07/2011 – 5 χρόνια και 9 μήνες) έχουν εκτελεστεί εργασίες συνολικής δαπάνης μόλις 32 περίπου εκ. € συμπεριλαμβανομένης και της προκαταβολής που αντιστοιχούν στο 19,65% του συνολικού κόστους κατασκευής αυτού με συνέπεια την υπέρμετρη καθυστέρηση ολοκλήρωσής του έργου και την περαιτέρω απώλεια των διασφαλισμένων κοινοτικών πόρων από το Γ ΚΠΣ.

Σχετικά με την κατασκευή του νέου αεροσταθμού, η κυβέρνηση δεν αναφέρεται πλέον ούτε στα λόγια για τον έργο αυτό. Ο σημερινός αεροσταθμός που επεκτάθηκε το 2003 έχει ήδη ξεπεραστεί.

7. Για την Εξωτερική περιφερειακή, στην οποία δεν αναφέρθηκε ο κ. Καραμανλής, η αλήθεια είναι: Ο κ. Σουφλιάς σε παλαιότερες δηλώσεις του, τόνιζε ότι η «κατασκευή της Εξωτερικής Περιφερειακής θα ξεκινούσε το αργότερο στην αρχή του 2009». Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Δεν είναι καν ολοκληρωμένες οι μελέτες και δεν είναι διασφαλισμένοι οι πόροι. Υπάρχουν σημαντικές περιβαλλοντικές και όχι μόνο εκκρεμότητες για την κατασκευή της στα Κωνσταντινοπολίτικα, στη Θέρμη και στα Πεύκα. Έχουν περάσει έξι χρόνια από το 2003, που η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. είχε εκπονήσει την προμελέτη του έργου.

Το έργο θα κοστίσει 1,5 δις ευρώ και έχουν ενδεικτικά δεσμεύσει μόνο 300 εκ. € στο ΕΣΠΑ.

8. Για το λιμάνι Θεσσαλονίκη, που επίσης δεν έκανε καμία αναφορά, η αλήθεια είναι: Με τις επιλογές της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και την απόπειρα πώλησης σε ξένα κρατικά μονοπώλια, ζημιώθηκαν οι επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, οι εργαζόμενοι και η ίδια η πόλη. Η κυβέρνηση ακύρωσε την εργολαβία που ήταν σε εξέλιξη, για την κατασκευή του 6ου προβλήτα. Απαξιώθηκε το λιμάνι της πόλης, ένα λιμάνι με μεγάλη γεωστρατηγική και εμπορική σημασία. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2008 τα κέρδη του ΟΛΘ μειώθηκαν κατά 61,7% σε σχέση με το 2007.

Παρ’ ότι με την ακύρωση του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα στην επαναδημοπράτηση του έργου της επέκτασης του 6ου προβλήτα, όπως και των άλλων αναγκαίων υποδομών, μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει γίνει. Πρόσφατα μάλιστα δημοσιεύματα του τύπου και δηλώσεις κρατικών στελεχών, αποκαλύπτουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει εξασφαλίσει την χρηματοδότηση των έργων. Αυτό πρακτικά σημαίνει πρόσθετες καθυστερήσεις, πρόσθετες απώλειες για την οικονομία και την απασχόληση στη Θεσσαλονίκη.

9.Για την ΕΥΑΘ δήλωσε πως είναι έτοιμος να πουλήσει το νερό της πόλης, να είναι σίγουρος όμως ότι δεν θα το επιτρέψουν οι Θεσσαλονικείς στις 4 του Οκτώβρη. Δεν θα το επιτρέψουν γιατί το νερό είναι δημόσιο αγαθό. Οι υδάτινοι πόροι καθημερινά μειώνονται και τα επόμενα χρόνια η έλλειψη τους ίσως να είναι εκρηκτική. Η κυβέρνηση επί 5 χρόνια σχεδόν μηδένισε τις επενδύσεις στην ΕΥΑΘ, παρ’ ότι αύξησε πολλές φορές τα τιμολόγια, με αποτέλεσμα να μην ανανεωθεί και να μην επεκταθεί το δίκτυό της.

Η κυβέρνηση αντί να δημιουργήσει υποδομές για την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων και να περιορίσει την κατασπατάληση τους, αλλάζοντας το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, αποφάσισε να πουλήσει τις δημόσιες επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης (ΕΥΑΘ – ΕΥΔΑΠ), για να καλύψει την μαύρη τρύπα της οικονομικής πολιτικής της. Δεν την ενδιαφέρει η αυτόματη δημιουργία ιδιωτικού μονοπωλίου, το οποίο θα διαχειρίζεται ένα δημόσιο αγαθό. Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται ως αυριανή Κυβέρνηση να ακυρώσει την διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ. Δεσμεύεται να εκσυγχρονίσει το δίκτυο της ΕΥΑΘ και εντάξει νέες περιοχές.

10.Για την Θεσσαλονίκη που πνίγηκε τις τελευταίες μέρες, από περιορισμένες νεροποντές, δεν είπε τίποτα. Δυστυχώς πρόσφατα ζήσαμε τραγικές καταστάσεις από πλημμύρες, στην Άσσηρο, στην περιοχή της Μαρτίου και στην παραλιακή. Μια περιορισμένη βροχόπτωση, όπως αυτή που ζήσαμε πρόσφατα, Το πρόσφατο μπουρίνι στις 15-08-09 έδειξε το μέγεθος των ελλείψεων στον τομέα της αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης, καθώς και πάλι προκλήθηκαν ζημιές σε δημόσιες υποδομές και νοικοκυριά και πλημμύρισαν περιοχές.

Οι ευθύνες των αρμόδιων φορέων: Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Ε.Υ.Α.Θ, για τον μη έγκαιρο καθαρισμό των φρεατίων, είναι προφανείς. Οι αλληλοεπικαλυπτόμενες αρμοδιότητες και η ελλιπής συνεργασία του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ με την Ε.Υ.Α.Θ για τον καθαρισμό των φρεατίων, δεν επιτρέπει τον σωστό προγραμματισμό και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος. Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλονίκης παραμένει εδώ και χρόνια το ζητούμενο, για την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών της, καθώς πολλά από τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα παραμένουν ακόμη στα χαρτιά.

11. Για το Περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των Θεσσαλονικέων, επίσης δεν είπε τίποτα. Του θυμίζουμε ότι: Η Θεσσαλονίκη έχει δύο αρνητικές πρωτιές. Είναι η πόλη με το λιγότερο πράσινο ανά κάτοικο στην Ελλάδα. Είναι η πόλη με την υψηλότερη ρύπανση με αιωρούμενα σωματίδια, που είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικά για την υγεία. Βασική αιτία, είναι το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης. Ελάχιστα παρκινγκ έχουν κατασκευαστεί και λειτουργούν.

Οι λεωφορειόδρομοι δεν έχουν αναπτυχθεί και οι παλιοί ουσιαστικά έχουν καταργηθεί. Μόνο με την άμεση ολοκλήρωση των έργων αυτών, η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή θα κερδίσει ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια. Θα γίνουν λειτουργική, ελκυστική και βιώσιμη. Η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή την τελευταία δεκαετία υποχωρεί οικονομικά και κοινωνικά, με επιταχυνόμενους ρυθμούς.

Η δραστική μείωση του ΠΔΕ, όπως και η έλλειψη στοχευμένων κινήτρων στον Αναπτυξιακό Νόμο, δεν επέτρεψαν επενδύσεις εκσυγχρονισμού και επέκτασης στις υπάρχουσες μεταποιητικές μονάδες, ούτε φυσικά έδωσαν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν ουσιαστικές νέες επενδύσεις στην περιφέρεια. Η μεγάλη μείωση του οικογενειακού εισοδήματος, λόγω της εισοδηματικής και φορολογικής πολιτικής, αλλά και της ανεξέλεγκτης κερδοσκοπίας, έπληξε την πλειοψηφία των πολιτών, την αγορά και τις μεταποιητικές μονάδες.

Όλες αυτές οι αλήθειες έχουν ξεσηκώσει τους Θεσσαλονικείς και τους Μακεδόνες ενάντια στον κ. Καραμανλή και την Κυβέρνησή του. Εάν δεν το έχει καταλάβει ακόμα, θα το δει στις 4 του Οκτώβρη. Το ΠΑΣΟΚ έχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, που το συγκρότησε μετά από διαβούλευση με τους φορείς της πόλης, με διασφαλισμένη χρηματοδότηση, για να κερδίσει την Βιώσιμη ανάπτυξή της, την δυναμική της εξωστρέφεια και το χαμένο έδαφος η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μπερίσα: «McGonical και Ράμα συνένοχοι – Και οι δύο πρέπει να πάνε στη φυλακή»

Οπρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα αντέδρασε σχετικά με το γεγονός ότι ο πρώην ανώτερος πράκτορας του FBI, Τσαρλς ΜακΓκόνιγκαλ, παραδέχτηκε την ενοχή του για τον φάκελο διαφθοράς με ανώτερους Αλβανούς αξιωματούχους. Με αντάλλαγμα μείωση της ποινής δέχθηκε τα πάντα από τον αλβανικό...

‘Ενας (ακόμα) Νίκαρος (Νέα Υόρκη, ΟΗΕ) και οι ανύπαρκτοι ”αγώνες”

Και ξαφνικά, μετά 50 χρόνια, ”αποφασίστηκε” να γίνουν συνομιλίες-διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας γιά διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανόμενων και ”εδαφικών”, όπως δήλωσε στο CNN ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο ”Σπίτι της...

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ, LANDIS + GYR KAI SIEMENS

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.grwww.egerssi.gr Όλα είναι… μπίζνες! Μπορεί να βλέπουμε το «αθώο» προσωπάκι του Τάιλερ, συντρόφου του Στέφανου Κασσελάκη, στις κάμερες και να αποτελεί θέμα στα κανάλια για την διαφορετικότητά του και τις βερμούδες του, όμως η...

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ-από τις συνθήκες θανάτου των στελεχών των ΕΔ και 2 Ελλήνων πολιτών ρωτάω αληθεύει ότι πριν την ξεκάθαρη έκρηξη στο λεωφορείο υπήρξε αποκοπή...

Επειδή δεν βλέπω να υπάρχει ροή ενημέρωσης από τις συνθήκες θανάτου των στελεχών των ΕΔ και 2 Ελλήνων πολιτών ρωτάω αληθεύει ότι πριν την ξεκάθαρη έκρηξη στο λεωφορείο υπήρξε αποκοπή της πομπής από αυτοκίνητα με διακριτικά ανθρωπιστικής βοήθειας που...