Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικάΑλλαγή σελίδας στην...

Αλλαγή σελίδας στην πολιτική ζωή της Ελλάδος

Οι πρώτες 100 ημέρες της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

http://assets.tovima.gr/files/Article%20Photos/20090927/thumbs/290574_205x.jpg Η συντριπτική ήττα της κυβέρνησης Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ το οποίο έλαβε ανέλπιστα μεγάλο ποσοστό 43,92% ήταν ο νικητής των εκλογών, και αν μη τι άλλο είναι άξιο συγχαρητηρίων.

 Το πρώτο συγχαρητήριο μήνυμα που έλαβε ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδος Γιώργος Παπανδρέου ήταν από τον Μπάρακ Ομπάμα τον πρόεδρο της Αμερικής. Ένα μήνυμα με πολλά υπονοούμενα, πέρα από τα συγχαρητήρια, καθώς οι δύο πολιτικοί δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι προεκλογικά είχαν “Prive” συνάντηση, κατά την συνέλευση του ΟΗΕ στην Αμερική, μαζί με διαφόρους παράγοντες, στελέχη της Αμερικανικής πολιτικής, γνωστοί και ως άνθρωποι που ανεβάζουν και κατεβάζουν τα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο, ανάλογα τα συμφέροντα και σχέδια των γεωπολιτικών στρατηγικών.

Είναι οι ίδιοι που είχαν ρίξει και το χρηματιστήριο της Ελλάδος, ακόμα από την εποχή που κυβερνούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού. Οι άνθρωποι αυτοί χαρακτηρίζονται και ως σκοτεινοί παράγοντες, που τώρα και πάλι θα έρθουν στο παρασκήνιο, όπου θα δράσουν αθόρυβα, αλλά ύπουλα βάση εντολών που θα λάβουν.

Στα πρόσωπα αυτά συγκαταλέγεται και ο πρώην σύμβουλος και στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, επί θητείας του στο Υπουργείο Εξωτερικών  Άλεξ Ρόντος. Βασικά ένα καμμένο χαρτί, πιστός υπάλληλος των εντολοδόχων και με σκοτεινό παρελθόν.

Είναι αυτός που άνοιξε τις πύλες στις πάσης φύσεως Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) στην Ελλάδα, μάλιστα με κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών. Εν συνεχεία ανακατεύθηκε στην Ρωσο – Γεωργιανή διένεξη, όπου οι δύο χώρες εντέλει κατέληξαν σε πόλεμο, με τους μισούς Γεωργιανούς να περνούν λαθραία στην Ελλάδα.

Οι πρώτες 100 ημέρες για τον Γ. Παπανδρέου θα είναι αρκετά ζόρικες. Καθώς από έγκριτες πηγές που έχω από την Αμερική, κάνουν  λόγο για μεγάλη πίεση που δέχεται ο Γ. Παπανδρέου από την Αμερική να κλείσει το θέμα το Σκοπίων, κακήν – κακώς, αλλά όμως να το κλείσει.

Το θέμα είναι  άν θα υποκύψει. Διότι δεν θα μείνει ούτε για ένα χρόνο στον θρόνο της πρωθυπουργίας, έτσι και υποκύψει στις πιέσεις Αμερικανικών παραγόντων, και οδηγήσει και πάλι την χώρα στις κάλπες.

Αυτό διαμηνύουν οι παλιοί Μακεδόνες του ΠΑΣΟΚ που είναι ταγμένοι στην οικογένεια Παπανδρέου, ιδιαίτερα από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου τον οποίον χαρακτηρίζουν ως πολιτικό που έπαιρνε σωστές αποφάσεις, και μάλιστα που αφορούσαν την εξωτερική πολιτική και άμυνα της χώρας στις πιο κρίσιμες στιγμές, όπως έγινε με το κλείσιμο των συνόρων και των εμπορικών σχέσεων με τα Σκόπια.

Πιέζοντας έτσι ο Ανδρέας τους Αμερικανούς οι οποίοι σχεδίαζαν (και σχεδιάζουν ακόμα) στην περιοχή των Βαλκανίων γεωπολιτικά παιχνίδια, την μοιρασιά και εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Μακεδονίας, όπου υπάρχει σε αφθονία (πετρέλαιο, ουράνιο, χρυσός, αδάμαντας, όσμιο και πολλά άλλα. Τα έχουν εντοπίσει μέσω δορυφόρων εδώ και πολλές δεκαετίες. Γι΄ αυτό παλεύουν, γι΄ αυτά τα πλούτη πιέζουν κάθε Έλληνα πολιτικό ανεξαρτήτως κόμματος.

Για τον ορυκτό πλούτο της περιοχής άλλωστε οι Αμερικάνοι έστησαν την μεγαλύτερη στρατιωτική βάση στον κόσμο, έξω από τα Σκόπια. Έτσι λοιπόν βάση σχεδίων, και της καλοσχεδιασμένης στρατηγικής τους θα ολοκληρωθεί ο διαμελισμός της Μακεδονίας και των Βαλκανίων σε πολύ λίγα χρόνια.

Τα σκοτεινά αυτά σχέδια είχε εντοπίσει το 1970 η μυστική υπηρεσία Ελλάδος τότε (ΚΥΠ), σημερινή (ΕΥΠ) σε μια μεγάλη και εκτεταμένη έρευνα που είχε κάνει. Τα αποτελέσματα της Έρευνας θεωρήθηκαν άκρως επικίνδυνα για την εθνική ασφάλεια της χώρας, γι΄ αυτό άλλωστε έστειλε όλα τα στοιχεία της έρευνας στην Ελληνική βουλή, όπου θα έπρεπε να ψηφιστεί και να λάβει δραστικά μέτρα εθνικής σημασίας, ενισχύοντας την εξωτερική πολιτική , έτσι ώστε να γίνει η Ελλάδα ένα ισχυρό κράτος, με έναν ισχυρό στρατό, ισάξιο με αυτόν του Ισραήλ.

Δυστυχώς όμως οι κότες φάνηκαν πιο έξυπνες από τους πολιτικούς μας, καθώς οι εκάστοτε κυβερνήσεις υπέκυπταν στις πιέσεις των Αμερικανικών παραγόντων να αποσυρθεί από την βουλή η απόρρητη έκθεση της τότε (ΚΥΠ).

Έτσι λοιπόν οι πρώτες 100 ημέρες του νέου πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου έχουν να κάνουν πρώτα απ΄ όλα και πάνω απ΄ όλα με τα εθνικά θέματα, και την γραμμή της εξωτερικής πολιτικής.

Από εκεί και πέρα τα πάντα θα πρέπει να αλλάξουν όσον αφορά την οικονομία, παιδεία, υγεία, όπου η κατάσταση είναι τόσο ζοφερή, που μόνο με τριτοκοσμική χωρά μπορεί να συγκριθεί .

Η Ελλάδα, είναι δε πολύ μακριά από την Ευρωπαϊκή προοπτική της.

Η κατάσταση στην επαρχία είναι δραματική, διότι ο κόσμος πραγματικά πεινάει. Οι άνθρωποι της υπαίθρου βρίσκονται χωρίς δουλειά εδώ και χρόνια. Η ζωή τους έγινε κόλαση από την ληστρική οικονομική πολιτική που υφίσταται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Δεν παράγουν πλέον τίποτα.

Οι άλλοτε γεμάτες αποθήκες τους με τοπικά προϊόντα που ετοίμαζαν για να βγάλουν όλο το χειμώνα, σήμερα είναι εντελώς άδειες.

Η νεολαία είναι ξεχασμένη από την ίδια την πολιτεία, τριγυρνά, χωρίς στόχους, ενδιαφέροντα, ακούει για την τεχνολογική επανάσταση που όμως δεν την είδε ποτέ, πόσο μάλλον να μπει στα άδυτα του διαδικτύου αφού στις περισσότερες  περιοχές δεν έχει φτάσει ακόμα εν έτη 2009 – 2010 με τις ανάλογες αναβαθμισμένες  οπτικές ίνες.

Είναι ντροπή με τόσα πακέτα της Ε. Ένωσης η επαρχία να μην γνωρίζει, και να μην χειρίζεται την τεχνολογική αυτή εξέλιξη.

Παρ΄ όλα αυτά ελπίζει, προσδοκά σε ένα καλύτερο αύριο.

Η γκλαμουριά των μεγαλουπόλεων σκεπάζει όλα τα άλλα σοβαρά προβλήματα της χώρας.

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια!

Οι 100 πρώτες ημέρες της κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ θα είναι ο καθρέφτης για την πραγματική πολιτική που θα ακολουθήσει. Ο κόσμος απαιτεί από τους νέους υπουργούς που θα ορκιστούν σήμερα – αύριο, ας μην κοιτάζουν τα κουστούμια, αλλά να σηκώσουν τα μανίκια, όπως ακριβώς ήταν το σλόγκαν του Νίκου Βάνη στις αναλογικές μπάντες για πολλά χρόνια, και να πέσουν με τα μούτρα στην δουλειά, κυνηγώντας τους πραγματικούς και συστηματικούς φοροφυγάδες, τους διεφθαρμένους του δημοσίου, τα καρτέλ της αγοράς, φτιάχνοντας από την αρχή τις παροχές της υγείας, της παιδείας, και των δημόσιεων υπηρεσίων, απ΄ όπου θα πρέπει από σήμερα να εξυπηρετούν  με την ανάλογη ευγένεια τον κόσμο σε χρόνο ρεκόρ. Κυρίως όμως να σταματήσει η τεράστια σπατάλη του δημοσίου.

Με απλά Ελληνικά περιμένει να δει την πραγματική στήριξη του κράτους – πρόνοιας.

Το χαβαλέ, η χαλαρότητα, το φακελάκι σε όλες τις βαθμίδες του δημοσίου επιτέλους θα πρέπει να σβήσει οριστικά για να μην είμαστε στην λίστα τις ντροπής ως χώρα 57η στην διαφθορά, δηλαδή χώρα της αρπαχτής.

Όλα μπορούν να γίνουν αρκεί να υπάρχει όρεξη και συνείδηση από τους Υπουργούς που θα λάβουν τα πόστα.

 Χρήματα υπάρχουν. Η Ελλάδα δεν είναι φτωχή χώρα, όπως θέλουν να μας την καταντήσουν τα συμφέροντα. Απεναντίας  η Ελλάδα ,είναι η πιο πλούσια χώρα στον κόσμο, Έχει τεράστια προίκα για πολλές γενιές ακόμα, φτάνει ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου να ασχοληθεί με τις πλούσιες πηγές που κρύβει η Ελλάδα, από τις οποίες όχι μόνο ένα ,ή τρία, άλλα χίλια τρία εργοστάσια μπορούν να κτιστούν και να δώσουν δουλειά σε εκατομμύρια οικογένειες.

Αυτά που ονειρεύονται να αρπάξουν οι φτωχοί Αμερικανοί και όχι μόνο, επιτέλους θα πρέπει να τα εκμεταλλευθούμε εμείς, τρώγοντας όλοι μας με χρυσά κουτάλια, σαν τους Άραβες που μόνο με το πετρέλαιο τους αγοράζουν όλον τον κόσμο. Που να είχαν και τον πλούτο που έχει η Ελλάδα.

 Αυτή η καραμέλα με τον εξωτερικό δανεισμό πρέπει από σήμερα να σταματήσει.

Κύριε πρωθυπουργέ Γ. Παπανδρέου θα τολμήσετε να κάνετε όλα τα παραπάνω;; Με τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις που δώσατε στον Ελληνικό λαό;;

Ο χρόνος θα δείξει έαν υλοποιηθούν οι προσδοκίες σας.

Όσο για την απερχόμενη κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή η αλλάγη δεν ήλθε ποτέ, η επανίδρυση του κράτους δεν έγινε ποτέ. Άφησε πόρτες ανοιχτές, συσσωρευμένα πολλά γραμμάτια, και όλα αυτά γιατί δεν έλεγχε ο ίδιος τους συνεργάτες του. Πάνω απ΄ όλα όμως υπέκυψε σε πολλές πιέσεις τόσο από το εσωτερικό, όσο και από τα εξωτερικό. Δεν άκουσε ποτέ τα παράπονα του απλού πολίτη, ως ότου τον πρόλαβαν οι εξελίξεις.

Αυτό δείχνει ξεκάθαρα πιο δρόμο πρέπει να επιλέξετε κύριε Παπανδρέου, για να μην οδηγηθείτε και εσείς στα ίδια αποτελέσματα, παρά τις όποιες καλές προθέσεις που έχετε.

Εδώ θα είμαστε για να τα σχολιάζουμε, όχι χαϊδεύοντας σας, αλλά κάνοντας σκληρή κριτική.

Το Ελληνικό Φαινόμενο εύχεται σε όλους τους εκλεγμένους βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου καλή θητεία και εποικοδομητικό έργο στην νέα κυβέρνηση.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μπερίσα: «McGonical και Ράμα συνένοχοι – Και οι δύο πρέπει να πάνε στη φυλακή»

Οπρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα αντέδρασε σχετικά με το γεγονός ότι ο πρώην ανώτερος πράκτορας του FBI, Τσαρλς ΜακΓκόνιγκαλ, παραδέχτηκε την ενοχή του για τον φάκελο διαφθοράς με ανώτερους Αλβανούς αξιωματούχους. Με αντάλλαγμα μείωση της ποινής δέχθηκε τα πάντα από τον αλβανικό...

‘Ενας (ακόμα) Νίκαρος (Νέα Υόρκη, ΟΗΕ) και οι ανύπαρκτοι ”αγώνες”

Και ξαφνικά, μετά 50 χρόνια, ”αποφασίστηκε” να γίνουν συνομιλίες-διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας γιά διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανόμενων και ”εδαφικών”, όπως δήλωσε στο CNN ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο ”Σπίτι της...

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ, LANDIS + GYR KAI SIEMENS

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.grwww.egerssi.gr Όλα είναι… μπίζνες! Μπορεί να βλέπουμε το «αθώο» προσωπάκι του Τάιλερ, συντρόφου του Στέφανου Κασσελάκη, στις κάμερες και να αποτελεί θέμα στα κανάλια για την διαφορετικότητά του και τις βερμούδες του, όμως η...

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ-από τις συνθήκες θανάτου των στελεχών των ΕΔ και 2 Ελλήνων πολιτών ρωτάω αληθεύει ότι πριν την ξεκάθαρη έκρηξη στο λεωφορείο υπήρξε αποκοπή...

Επειδή δεν βλέπω να υπάρχει ροή ενημέρωσης από τις συνθήκες θανάτου των στελεχών των ΕΔ και 2 Ελλήνων πολιτών ρωτάω αληθεύει ότι πριν την ξεκάθαρη έκρηξη στο λεωφορείο υπήρξε αποκοπή της πομπής από αυτοκίνητα με διακριτικά ανθρωπιστικής βοήθειας που...