Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΝέα της πόληςή πτώχευση .....

ή πτώχευση .. της αλυσίδας Βασίλαγας στη Θεσσαλονίκη οποίο χρωστάει στην σε τράπεζες

Εθνική Τράπεζα  Alpha Bank χρωστάει η αλυσίδας Βασίλαγας στη Θεσσαλονίκη  Αρκετά εκατομμύρια eu Τέλος εποχής για την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Βασίλαγας» από τη Θεσσαλονίκη. Εδώ και κάποιους μήνες τα ράφια στα σούπερ μάρκετ άδειαζαν, ωστόσο, πλέον έχουμε το οριστικό λουκέτο σε καταστήματα της εταιρείας, τα οποία σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του elliniko fenomeno.gr έχουν ήδη πουληθεί. Η «Βασίλαγας ΑΕ 3B Market» έχει κρατήσει μόλις τρία καταστήματα ανοιχτά (σ.σ. χωρίς προϊόντα στα ράφια), ενώ στον «αέρα» βρίσκονται οι εργαζόμενοί της.

Όπως αναφέρει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης στο  οι εργαζόμενοι παραμένουν στο σκοτάδι για τις επόμενες κινήσεις της εταιρείας – αν θα υπάρξει πώληση ή πτώχευση – ενώ όλοι οι εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή έχουν μεταφερθεί σε τρία καταστήματα (Φοίνικα – Σχολάρι – Χαλκιδική, χωρίς προϊόντα στα ράφια). Παράλληλα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η εταιρεία μεθοδεύει το «άδειασμα» των καταστημάτων από εργαζομένους ώστε να τα παραδώσει άδεια σε κάποιον πιθανό αγοραστή. Όπως μαθαίνει το  από τους συνολικά 190 εργαζόμενους έχουν ήδη παραιτηθεί περίπου οι 90, μετά και από πιέσεις της εταιρείας.Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του  τα καταστήματα που έχουν βάλει λουκέτο εντός Θεσσαλονίκης έχουν ήδη πουληθεί, όχι όμως σε πιθανό αγοραστή της «Βασίλαγας ΑΕ 3B Market». Ωστόσο, φαίνεται πως υπάρχειενδιαφέρον για την εξαγορά της αλυσίδας, χωρίς ακόμη να είναι βέβαιο αν θα υπάρξει συμφωνία ή όχι.

 

Οι 100 εργαζόμενοι ζητούν ενημέρωση από την εταιρεία, φοβούμενοι πως θα χαθούν δεδουλευμένα αλλά και οι θέσεις εργασίας. Την ίδια ώρα, αυξάνεται η ανησυχία και στους προμηθευτές της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι του Βασίλαγα ζητούν να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας τους και στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας.

Στην εταιρεία Ανατολή ΑΕ(σούπερ μάρκετ Ναταλί) πέρασαν, σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε καταστήματα της αλυσίδας Βασίλαγας στη Θεσσαλονίκη. Η Ανατολή Α.Ε. έχει άλλα έξι σούπερ μάρκετ στον νομό Θεσσαλονίκης. Ιδιοκτήτης της Ανατολή Α.Ε. είναι ο κ. Αθανάσιος Μεζές, ο οποίος δραστηριοποιείται και στο εμπόριο οπωροκηπευτικών και στις εξαγωγές ακτινιδίων, ενώ έχει και μια επιχείρηση που κατασκευάζει τελάρα.
Η επιχείρηση Βασίλαγας είχε συνολικά 11 καταστήματα. Ένα στην Χαλκιδική (Κασανδρεία), ένα στην Αριδαία και άλλα εννέα στον νομό Θεσσαλονίκης.

Σήμερα οι εργαζόμενοι της Βασίλαγας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Στους εργαζόμενους δεν έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα ενός μήνα, ενώ εκκρεμεί η καταβολή επιδομάτων και αδειών στους παραιτηθέντες εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι κατά τη διαμαρτυρία τους επεδίωξαν συνάντηση με εκπρόσωπο του πρωθυπουργικού γραφείου, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΝ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

Προς διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ… Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.grwww.egerssi.gr Πώς μετάλλαξαν την φύση του λαού μας Θεέ μου; Πώς εμφύτεψαν στο μυαλό των νεοελλήνων τη βλακεία, την ηλιθιότητα, την απανθρωπιά, την ασέβεια στο Θείο, την εγκατάλειψη της φιλοπατρίας; Τον φιλοτομαρισμό! Πίστευα...

‘Αρχισε το ”παζάρι” με Τουρκία…Με Μητσοτάκη πρωθυπουργό, χάνουμε.

Και ξαφνικά, μετά 50 χρόνια, ''αποφασίστηκε'' να γίνουν συνομιλίες-διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας γιά διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανόμενων και ''εδαφικών'', όπως δήλωσε στο CNN ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο ''Σπίτι της...

Χάθηκαν πέντε ζωές σε ειδική αποστολή προσφοράς στη Λιβύη. Τι ακριβώς συνέβη;

Του Δημήτρη Κυπριώτη Η είδηση του θανάτου 3 στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και 2 πολιτών, από τα 19 άτομα που συγκροτούσαν την Ελληνική ειδική αποστολή στη Λιβύη για την  παροχή βοήθειας στις εξαιρετικά καταστροφικές συνέπιες και τις ανθρώπινες απώλειες, λόγω ...

Το Προγράμματα χρηματοδότησης τον 800,000 ευρώ για Το οικόπεδο της οικογένειας δραγούμη στο Βογατσικό Καστοριάς και η αξιοποίηση Μουσείο.

Κίνηση πολιτών τοΰ Βογατσικοΰ. Ερωτήματα, διαπιστώσεις και προτάσεις στους υποψήφιους Δημάρχους Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου και Καλλιόπη (Κάλι) Κυριακίδου. Το Προγράμματα χρηματοδότησης τον 800,000 ευρώ για Το οικόπεδο της οικογένειας δραγούμη στο Βογατσικό Καστοριάς και η αξιοποίηση Μουσείο.  Το οικόπεδο της οικογένειας...