Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔελτία τύπουΈνα όνειρο 70...

Ένα όνειρο 70 Δημάρχων, από το 1869, πραγματοποιείται.

ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ Η ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ…

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασίλειος Παπαγεωργόπουλος με αφορμή την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης του γραφείου του στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο έκανε σήμερα (Τέταρτη) την ακόλουθη δήλωση:

 «Σήμερα 4η Αυγούστου είναι μια μέρα σημαντική και σημαδιακή για εμένα. Ήταν 4η Αυγούστου, πριν από αρκετά χρόνια, το 1972, όταν έκανα το προσωπικό μου ρεκόρ 10.22, κατέρριψα το Πανελλήνιο ρεκόρ. Το μακροβιότερο ρεκόρ του ελληνικού στίβου κρατήθηκε ζωντανό 21 ολόκληρα χρόνια.

Σήμερα 4η Αυγούστου μεταφερόμαστε στο καινούριο Δημαρχείο. Ένα ακόμη ρεκόρ στην πορεία μας. Το πρώτο ιδιόκτητο γραφείο Δημάρχου από το 1869.

Εγκαταλείπουμε εδώ ένα χώρο στον οποίο ζήσαμε χιλιάδες ημέρες τα τελευταία 12 ολόκληρα χρόνια.

Εργαστήκαμε χιλιάδες ώρες.

Προσπαθήσαμε να λύσουμε χιλιάδες, πραγματικά, προβλήματα και θέλω να πιστεύω ότι τα περισσότερα εξ αυτών τα λύσαμε.

 Εδώ σχεδιάσαμε το μέλλον της Θεσσαλονίκης, τα εκατοντάδες έργα και πραγματοποιήσαμε τον τελικό σχεδιασμό πάρα πολλών έργων όπως του νέου Δημαρχείου, της παραλίας, της αλάνας της Τούμπας, των έργων στα Τείχη, τα έργα στη Δυτική Θεσσαλονίκη, τις αναπαλαιώσεις, τις ασφαλτοστρώσεις, τα έργα φωτισμού, κ.ά.

Αφήνουμε λοιπόν ένα μεγάλο κομμάτι από τον εαυτό μας εδώ στο Καραβάν Σαράι και μεταφερόμαστε σήμερα στο καινούριο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Ένα όνειρο 70 Δημάρχων, από το 1869, πραγματοποιείται επί των ημερών μου, από τη διοίκηση Παπαγεωργόπουλου και θέλω να πιστεύω ότι αυτή η διοίκηση θα μείνει στην ιστορία ως η διοίκηση των έργων.

Σήμερα είναι ημέρα χαράς, ημέρα συγκίνησης και ημέρα λύπης.

Λύπης γιατί φεύγουμε από ένα χώρο που μας φιλοξένησε για 12 χρόνια με πάρα πολλές αναμνήσεις και χαράς γιατί πηγαίνουμε σε ένα νέο χώρο που θα φιλοξενήσει τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τους επόμενους, για εκατοντάδες χρόνια.

 Είναι ένα μεγάλο έργο που θα μείνει στην ιστορία της πόλης μας για το οποίο είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος.

Φεύγω με ιδιαίτερα συναισθήματα από το συγκεκριμένο χώρο και πηγαίνω σε ένα νέο χώρο οπού θα εργαστώ πολύ σκληρά και τους επόμενους τέσσερις μήνες μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2010 και εν συνεχεία θα αφήσω τον όμορφο εκείνο χώρο στον επόμενο Δήμαρχο».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

 Οι δημότες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για τα νέα τηλέφωνα του Δήμου Θεσσαλονίκης, που ισχύουν στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο (Βασ. Γεωργίου 1 α) στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης www.thessaloniki.gr και στο τηλεφωνικό κέντρο του παλαιού Δημαρχείου 2310. 375.200.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΝ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

Προς διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ… Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.grwww.egerssi.gr Πώς μετάλλαξαν την φύση του λαού μας Θεέ μου; Πώς εμφύτεψαν στο μυαλό των νεοελλήνων τη βλακεία, την ηλιθιότητα, την απανθρωπιά, την ασέβεια στο Θείο, την εγκατάλειψη της φιλοπατρίας; Τον φιλοτομαρισμό! Πίστευα...

‘Αρχισε το ”παζάρι” με Τουρκία…Με Μητσοτάκη πρωθυπουργό, χάνουμε.

Και ξαφνικά, μετά 50 χρόνια, ''αποφασίστηκε'' να γίνουν συνομιλίες-διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας γιά διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανόμενων και ''εδαφικών'', όπως δήλωσε στο CNN ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο ''Σπίτι της...

Χάθηκαν πέντε ζωές σε ειδική αποστολή προσφοράς στη Λιβύη. Τι ακριβώς συνέβη;

Του Δημήτρη Κυπριώτη Η είδηση του θανάτου 3 στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και 2 πολιτών, από τα 19 άτομα που συγκροτούσαν την Ελληνική ειδική αποστολή στη Λιβύη για την  παροχή βοήθειας στις εξαιρετικά καταστροφικές συνέπιες και τις ανθρώπινες απώλειες, λόγω ...

Το Προγράμματα χρηματοδότησης τον 800,000 ευρώ για Το οικόπεδο της οικογένειας δραγούμη στο Βογατσικό Καστοριάς και η αξιοποίηση Μουσείο.

Κίνηση πολιτών τοΰ Βογατσικοΰ. Ερωτήματα, διαπιστώσεις και προτάσεις στους υποψήφιους Δημάρχους Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου και Καλλιόπη (Κάλι) Κυριακίδου. Το Προγράμματα χρηματοδότησης τον 800,000 ευρώ για Το οικόπεδο της οικογένειας δραγούμη στο Βογατσικό Καστοριάς και η αξιοποίηση Μουσείο.  Το οικόπεδο της οικογένειας...